Farkut - klassikkojen klassikot, joita löytyy lähes poikkeuksetta jokaisesta vaatekaapista ainakin yhden parin verran. Farkkujen suosio on säilynyt vuosikymmeniä, mallien, pesujen ja leikkausten vaihtuessa ajan hengen mukaisesti. Farkut ovat yksi monipuolisimmista vaatekappaleista: ne ovat kiinteä osa nuorisokulttuuria, kestävät arkihousut ja sopivasti rento vaatekappale bisnespukeutumisessa.

Farkut toimivat jokaisessa tyylissä. Niiden monipuoliset vaihtoehdot tarjoavat loistavan tilaisuuden kertoa omasta persoonastaan pukeutumisen kautta. Rock'n'roll -henkisiä miellyttävät kulutetut kankaat ja revityt mallit. Moni 2010-luvun trenditietoinen kaupunkilainen taas päätyy alaspäin kapeneviin pillifarkkuihin. 60- ja 70-lukuista hippielämäntyyliä tuovat tähän päivään alaspäin levenevät bootcut-lahkeet. Väljät mallit taas sopivat rentoon muotiin ja ovat arjessa mukavat päällä. Farkkuja on helppo yhdistää eri asukokonaisuuksiin. Ne toimivat yhtä lailla kauluspaidan kuin hupparinkin kanssa, pikkutakin ja kävelykenkien kaverina tai nahkarotsiin ja koripallotossuihin yhdistettynä.

Farkut säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen

Farkkujen historia alkoi 1500-luvulla, kun Genovan kaupunkivaltiossa kehitettiin kestävät työhousut merimiehille. Pian ranskalaiset ihastuivat ideaan ja kehittivät oman kankaansa, jonka nimeksi annettiin "denim". Amerikkaan farmarihousut rantautuivat 1700-luvulla, kun brittiläiset merimiehet kauppasivat kestäviä työhousuja kaivoksiin, tehtaisiin ja rautateille. Yhdysvalloissa farkut ottivat kehitysaskeleen, kun räätäli Jacob Davis ja kangaskauppias Levi Strauss patentoivat niiteillä vahvistetut farmarihousut.

Amerikkalaiset farkut ilmestyivät radikaalimpien suomalaisnuorten pukeutumiseen 1950-luvulla. Alkuun farkkuja ei vielä myyty kotimaassa mutta niitä pystyi ostamaan satamasta merimiehiltä. Atlantin takana asuvilta sukulaisilta tilattiin farkkuja Suomeen postipakettina. 50-luvun puolivälille tultaessa farmarihousuja alettiin valmistaa myös Suomessa ja farkut ilmestyivät pysyvästi vaateliikkeiden näyteikkunoihin.