Korkokengät ovat naisellisen pukeutumisen symboli, juhla-asun kruunu ja bisnestyylin tärkeä elementti, ja niihin pukeutuessa sääret tuntuvat pidemmiltä ja ryhti paranee. Tiedät varmasti sen tunteen, kuinka korkokengät jalassa olosi on itsevarma ja seksikäs. Onkin varsin selvää, miksi korkkarit ovat keskeinen osa catwalk-mallien asukokonaisuutta.

Aikoinaan korkokenkiä käyttivät miehetkin. Esimerkiksi 1600- ja 1700-lukujen vaihteessa Ranskassa ylimysmiehet kulkivat jopa kymmenen senttimetriä korkeissa koroissa. Nykyisin tolppakorkkareina tunnetut korkokengät muistuttavat etäisesti Venetsiassa 1400-1700-luvulla varakkaiden naisten käyttämiä chopine-kenkiä. Tuohon aikaan naisen sosiaalista asemaa osoitettiin kenkien koroilla ja koristeellisuudella. Korkeimmillaan chopinet huitelivat jopa 50 senttimetrin korkuisina. Niiden korko oli valmistettu puusta, joka koristeltiin muun muassa sametilla ja nauhoilla. Kengät olivat niin hankalat pukea, että avuksi tarvittiin kaksi palvelijaa.

Korkokengät kuuluvat jokaisen naisen kenkäkaappiin

Nykyisin kenkien koron korkeus vaihtelee suuresti. Huippumuodissa vakiintuneen käsityksen mukaan kuitenkin alle kuuden senttimetrin korko mielletään matalaksi. Koroltaan yli 8,5 senttimetriä korkea jalkine on keskikorkea ja yli 12 senttimetrin koroilla varustetut kengät ovat erittäin korkeakorkoiset. Matalia korkokenkiä naiset käyttivät usein 60- ja 70-luvulla. 80-luvun kuluessa korot alkoivat kasvaa.

Vaikka päivittäinen kävely korkeakorkuisissa kengissä tuntuu vieraalta, on kaapista hyvä löytyä ainakin yksi pari korkokenkiä. Näin sinulta löytyy aina keino muuntaa tyylisi vaivattomasti juhlavammaksi - sujautat vain korkkarit jalkaan ja puet niiden seuraksi sievän mekon tai siistit housut ja tyylikkään paidan. Valitse korkokenkien väri tilanteen mukaan. Klassinen musta on aina muodissa, punaiset korkkarit sen sijaan säväyttävät seksikkyydellään. Ne ovatkin loistava valinta yökerhoon tai cocktail-kutsuille.