17 tuotetta
Seuraa suosikkimerkkejäsi
Näe enemmän suosikeiltasi ja bongaa uutuudet ensimmäisenä.

Black Diamondin vaatteissa ja varusteissa pärjäät joka säässä

Vuonna 1989 perustettu Black Diamond on yhdysvaltalainen ulkoiluvaatteiden, -varusteiden ja -asusteiden laatumerkki. Se on erikoistunut etenkin vuoristourheilulajien vaatteisiin ja asusteisiin. Valikoimista löytyy laadukkaita vaatteita ja asusteita muun muassa hiihtoon, kiipeilyyn ja retkeilyyn. Black Diamond haluaa tehdä vuoristossa liikkumisesta mahdollisimman turvallista ja mukavaa. Brändin filosofia kiteytyy ajatukseen vapaudesta. Hyvissä varusteissa pystyt nauttimaan vuoriston erilaisista elementeistä täysillä. Merkin tuotteet ovat saavuttanut suuren suosion vuoriston, hiihdon ja kiipeilyn ystävien keskuudessa ympäri maailmaa. Tuotteita kehitetään yhteistyössä vuoristoalan ammattilaisten kanssa.

Black Diamondin tuotteita hyödyntävät monet innokkaat luontoharrastajat ja retkeilijät, joten kestävän kehityksen tukemisella on merkille suuri merkitys. Ostaessasi Black Diamond -tuotteen tiedät heti, että tuote on suunniteltu ja valmistettu kestämään koviakin sääoloja. Sitä on testattu, kehitetty ja paranneltu niin kauan, että lopputuloksena on syntynyt erinomainen vaate tai varuste vuoristoon. Merkin tuotteet kestävät kovassakin käytössä kauan, joten pärjäät esimerkiksi laadukkaalla takkihankinnalla pitkään. Brändin ympäristöystävällisyys näkyy myös materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi joissakin kiipeilyhousuissa ja t-paidoissa on käytetty luomupuuvillaa, joka on tuotettu ilman synteettisiä kemikaaleja. Tuotetiedoista löydät tarkemman tiedon kestävän kerityksen periaatteita noudattavista tuotteista.

Voit löytää Black Diamondin valikoimasta käytännössä kaiken, mitä voit ulkona ja etenkin vuoristossa liikkumiseen ja urheiluun vaihtelevissa sääoloissa kaivata. Poimi vaatekaappiisi esimerkiksi erilaiset housut, kevyet ulkoilutakit ja kovien pakkasten untuvatakit. Merkin suosikkiasusteisiin lukeutuvat lämpimät ja kestävät hanskat.

Kerrospukeutuminen pitää lämpimänä vuoristossa

Vuoristossa sää vaihtelee lämpimästä auringonpaisteesta kylmään viimaan, joten alan harrastajan on varauduttava monenlaisiin sääoloihin. Rakenna toimiva vaatevarasto vaatteista, joita on helppo tarpeen tullen pukea kerroksittain. Satsaa esimerkiksi ulkoilu- ja retkeilypaitoihin, joiden helposti kuivuva ja hengittävä materiaali pitää ihosi kuivana hiestä. Alaosaksi kannattaa valita Black Diamondin kiipeilyä ja retkeilyä varten kehittämät joustavat kangashousut. Housuja on tarjolla monissa eri väreissä ruosteenpunaisesta metsänvihreään.

Hyvä takki on vuoristoharrastajan paras ystävä. Lämpimiin päiviin riittää kevyt tuulitakki, joka auttaa lähinnä tuulen torjunnassa. Tarvitset sitä lähes varmasti, sillä vuorilla tuulee usein. Tuulitakki on onneksi kevyt ja mahtuu pienen tilaan, joten sitä on helppo kuljettaa mukana kaikkialle repun pohjalla. Hybriditakki on tuulitakkia hieman lämpimämpi, sillä siinä on kevyt vuori. Se paitsi suojaa tuulelta myös lämmittää. Lisäksi takki hylkii vettä. Jos tuuli yltyy kovaksi, takkien hupuista ja kaulusten leukasuojista on iso ilo ja hyöty vuoristopoluilla. Takin taskuissa voit kätevästi pitää tärkeimmät tavarat käsillä reppua avaamatta.

Vuoriston todellisiin talviolosuhteisiin ainoa oikea vaihtoehto on kunnon untuvatakki. Muhkeasta untuvatakista ilahdut varmasti myös vuoristomaisemien ulottumattomissa. Tyylikkäät Black Diamond -takit istuvat mainiosti myös kylmiin päiviin kaupungissa. Untuvatakin lisäksi muista hankkia myös lämpimät hanskat ja muut asusteet. Laskettelijoille on tarjolla hanskoja monista eri materiaaleista. Malli on valittava sen mukaan, tarvitsetko hyvää pitoa esimerkiksi laskettelusauvoista. Monissa hanskamalleissa on kätevät kumilenkit. Jos pujotat ne ranteeseen, hanskat pysyvät mukanasi silloinkin, kun niille ei ole tarvetta.

Ulkoiluvarusteet myös kesäkeleihin

Kesäiseen vuoristokiipeilyyn, retkeilyyn ja ylipäänsä luonnossa liikkumiseen yhdysvaltalaismerkki tarjoaa esimerkiksi selkeälinjaiset urheilushortsit. Voit valita shortsit lyhyemmässä tai pidemmässä mallissa, ja pidempi malli asettuu hieman polven yläpuolelle. Värivaihtoehtoina shortseissa ovat muun muassa pirtsakanpunaisen ja retkeilyvaatteille tyypillisempi metsänvihreän. Yhdistä shortseihin printtipaita Black Diamond -merkin isolla tai pienemmällä logolla.

Naisille löytyy merkin valikoimasta napakat ja hengittävät urheiluliivit mustana ja viininpunaisena. Lähde liikkeelle pelkässä urheilutopissa tai vedä sen päälle joku merkin rennoista printtipaidoista. Tutustu paitoihin ja muihin vaatteisiin kätevästi Zalandon verkkokaupassa ja tee tilaus vaikkapa suoraan kotiisi.