Faq | Pride | Pride FAQ

Pride FAQ

Me Zalandolla olemme luoneet Vapauden vaatekaapin juhliaksemme olemisen vapautta ja Helsinki Pride -viikkoa. Nostamme myös esiin muotibrändejä, jotka ovat lanseeranneet omat Pride-mallistonsa ja tukevat aktiivisesti LHBTIQ+ -yhteisöä. Alta voit lukea lisää monimuotoisuudesta Zalandolla, ja löydät tarkempaa tietoa siitä, miten brändimme ottavat osaa Prideen.

Mikä on Vapauden Vaatekaappi?

Vapauden vaatekaappi on valikoima, jossa vaatteilla ei ole sukupuolta. Se on myös virtuaalisesti savutettava turvallisempi tila, jossa jokaisella on vapaus olla ja ilmaista itseään juuri niin kuin haluaa. Helsinki Priden pääyhteistyökumppanina haluamme tarjota tapahtuman yleisölle paikan ja alustan, jossa ihmiset voivat vapaasti ilmaista identiteettiään ja etsiä omaa tyyliään sekä jakaa kokemuksensa muiden kanssa.

Miten Zalando tukee LHBTIQ+ -yhteisöä?

Zalando on Pride Helsingin pääyhteistyökumppani. Yhteistyökumppanuuteen kuuluu rahallinen panostus, joka auttaa Helsinki Pridea heidän toiminnassaan ihmisoikeuksien ja yhteisöllisyyden edistämisessä. Kumppanuutemme Helsinki Priden kanssa sisältää koulutuksia ja seminaareja, joiden avulla voimme kehittää työyhteisöämme yhä inklusiivisemmaksi. Läsnäolomme ja osallistumisemme Helsinki Prideen on tärkeää myös Suomessa sijaitsevan Helsingin toimistomme työntekijöitä ajatellen.

Eurooppalaisena alustana, jonka työntekijät tulevat yli 130 maasta, Zalando uskoo vahvasti monimuotoisuuden voimaan. Juhlimme LHBTIQ+ -yhteisöä ja seisomme muiden samat arvot jakavien ihmisten ja tahojen tukena.

Inklusiivisuus ja monimuotoisuus ovat tiivis osa kulttuuriamme. Meillä on vakiintunut Employee Resource Group -ohjelma. Nämä ruohonjuuritason yhteisöt jakavat yhteiset tavoitteet ja niiden jäsenet työskentelevät vapaaehtoisesti projekteissa, joiden avulla Zalandosta voi tulla yhä inklusiivisempi työpaikka.

Zalandon LHBTIQ+ sekä Diversity Guild -ryhmämme edistävät intersektionaalista monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta koko yrityksessämme. Ne auttavat rakentamaan vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tarjoavat tukea vähemmistöyhteisöillemme. Nämä ryhmät haastavat yritystämme kehittymään jatkuvasti intersektionaalisen monimuotoisuuden saralla. Edistettäviin teemoihin lukeutuvat myös LHBTIQ+ -aiheet, kuten trans-inklusiivisuus ja representaatio.

MIksi olette valinneet juuri nämä brändit?

Monet Vapauden vaatekaapin brändit tukevat aktiivisesti LHBTIQ+ -yhteisöä. Voit lukea alta tarkempaa tietoa brändien osallistumisesta.

CK

CK tekee yhteistyötä LHBTIQ+ -organisaatioiden yhteenliittymän kanssa ympäri maailman. Tänä vuonna CK aloitti yhteistyön OutRight Action International -organisaation kanssa tukemalla COVID19 LGBTQ Global Emergency Fund -rahastoa. Rahasto tarjoaa hätärahoitusta maailmanlaajuisesti LHBTIQ+ -organisaatioille, jotka palvelevat COVID-19 vuoksi vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Rahasto tukee lisäksi OutRight Action -organisaation kansainvälistä työtä, jotta kriisin vaikutukset LHBTIQ+ -yhteisöön saadaan dokumentoitua ja niihin voidaan vastata.

CK tukee lisäksi onePulse Foundation -säätiötä, voittoa tavoittelematonta organisaatiota, jonka Pulse-yökerhon omistaja perusti Floridan Orlandon 12. kesäkuuta 2016 ampumisten jälkeen. CK on antanut rahoitusta 2022 avautuvalle National Pulse Memorial and Museum -muistomerkille ja museolle. Lisäksi brändi tukee Frank Hernandezin, Orlandon CK-myymälän myymäläpäällikön, kunniaksi jaettavaa apurahaa. Hernandez oli yksi 49 ihmisestä, jonka elämä vietiin ampumisessa.

CK on myös PFLAG-organisaation sponsori. PFLAG on USA:n ensimmäinen ja suurin organisaatio LHBTIQ+ ihmisille, heidän vanhemmilleen, perheilleen, ystävilleen ja liittolaisilleen. Organisaatio on sitoutunut luomaan maailman, jossa monimuotoisuutta juhlitaan ja kaikki ihmisiä kunnioitetaan, arvostetaan ja vahvistetaan.

Levi's®

Joka vuosi Levi's® suunnittelee malliston, joka korostaa LHBTIQ+ -historian tärkeitä hetkiä. Malliston tuotoista 100 % menee organisaatioille, jotka puolustavat tasa-arvoa. Jo toista vuotta peräkkäin Levi’s® tekee yhteistyötä Outright Action International -organisaation kanssa. Tekemällä yhteistyötä järjestön kanssa Levi’s® toivoo voivansa nostaa kuuluviin marginalisoitujen ihmisten tarinoita ja varmistaa, että kaikilla kaikkialla on oikeus käyttää ääntään, olla ylpeitä, vapaita ja näkyviä – riippumatta siitä keitä he ovat tai keitä he rakastavat.

Levi’s® on jo pitkään ollut ihmisoikeuksien ja yhteisöaktivismin puolustaja, erityisesti 1980-luvun alussa. Yritys oli ensimmäisten joukossa tukemassa HI-virukseen ja AIDSiin sairastuneita. Levi Strauss Foundation auttoi rahoittamaan San Francisco General Hospital -sairaalan uraauurtavan AIDS-klinikan.

Reebok

Reebok lahjoitti 75 000 € It Gets Better Project -hankkeelle (https://itgetsbetter.org/). Voittoa tavoittelemattoman organisaation tavoitteena on voimaannuttaa ja tuoda yhteen lesbo-, homo-, bi-, transsukupuolisia sekä queer-nuoria ympäri maailman ja parantaa heidän asemaansa.

Diesel

Kaikki DIESEL 2020 Capsule Collection Dedicated to Pride -mallistoa esittelevä sisältö on kansainvälisten LHBTIQ+ -ihmisten luomaa. Tekijäit ovat Harlow Monroe, Sofia Malamute, Stella Lucia, Kai Isiah Jamal, Saro ja Ian Isiah. Jokainen on luonut sisältöä omasta näkökulmastaan omissa kodeissaan ja suojapaikoissaan. Diesel ja OTB Foundation tukevat kahta kansainvälistä projektia, jotka käsittelevät sukupuoli-identiteettiin ja työmarkkinoille integroitumiseen liittyviä aiheita: SF LGBT Center (San Francisco Lesbian Gay Bisexual Transgender Community Center) ja TGEU (Transgender Europe).


Etkö löydä vastausta kysymykseesi?
Ota meihin yhteyttä
CHAT

Chatbottimme on täällä apunasi.

Soita meille

Asiakaspalvelijamme auttavat sinua mieluusti.

Postilaatikko

...mutta tyylikkäämpi

Tilaa Zalandon uutiskirjeet

Hallinnoi asetuksiasi

Mistä olet eniten kiinnostunut?

Lue lisää Tietosuojasta. Voit perua uutiskirjeen tilauksen koska tahansa maksutta.