accountaccountbagbagzalando logomenu

KAIKKI SUOMEN SUOSIKKIMERKIT

AINA ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS

100 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Kaikki joogasta

Joogaa Annien kanssa

Annie Clarke beim Yoga

Haastattelussa joogaopettaja Annie Clarke

Annie Clark

"Jooga saa minut luottamaan itseeni"

Annie Clarke kertoo joogasta osana hänen elämäänsä, joogan tärkeydestä, sekä sen uusimmista trendisuuntauksista.

Mikä sai sinut aloittamaan joogan?

Teini-ikäisenä harrastin joogaa aina silloin tällöin, mutta varsinaisesti aloitin joogan muutama vuosi myöhemmin venytelläkseni. Minulla oli aina ollut ongelmia taipuisuuden kanssa ja urheilin paljon, mutta en koskaan käyttänyt riittävästi aikaa venytelläkseni kunnolla. Ilmoittauduin joogatunnille varmistaakseni sen, että venyttelisin kunnolla kerran tai pari viikossa.

Kokeilin useita eri joogalajeja ja olin aluksi kiinnostuneempi joogan fyysisestä puolesta, joten Bikram-joogan kaltaiset nopeatempoiset ja hikiset tunnit tutustuttivat minut joogaan. Alkuaikoina kyllästyin tai tulin levottomaksi hitaammilla tunneilla. Mutta mitä enemmän joogasin, sitä avoimemmin suhtauduin eri lajeihin ja aloin nähdä joogan myös muuna kuin fyysisenä aktiviteettina. Lopulta rakastuin siihen, mitä jooga tekee myös mielelleni eikä pelkästään keholleni.

Kuinka jooga on muuttanut elämääsi?

Aloitin matkani joogan saloihin käsi kädessä kokonaisvaltaisen elämäntapamuutoksen kanssa. Muutin täysin ruokavalioni ja elämäntapani pitkäaikaisten väsymys- ja ruuansulatusongelmien takia, ja minusta tuli paljon avoimempi vaihtoehtoisille hoidoille ja ajan käyttämiselle joogan kaltaisiin asioihin. Olen nykyään paljon rauhallisempi ja osaan elää hetkessä. Olen sitä mieltä, että jooga on auttanut minua valtavasti lähestymään elämää avoimemmin ja rennommin sekä saanut minut luottamaan siihen, kuka oikeasti olen.

Mikä on mantrasi?

"Kaikella on tarkoituksensa."
Se auttaa päästämään irti halusta kontrolloida asioita, jolle ei voi mitään, ja luottamaan siihen, että kaikki on niin kuin sen kuuluukin olla.

Mitä jooga merkitsee sinulle?

Jooga pitää sisällään niin paljon. Se on upea fyysinen harjoitus, joka mahdollistaa luovan ja vapaan liikkeen sekä antaa avaimet kehon ja mielen virittämiseksi samalle taajuudelle. Se on opettanut minua lähestymään meditaatioharjoitusta hengityksen rytmin opastamana. Pidän siitä, että ei ole kahta samanlaista harjoitusta – saman harjoituksen voi tehdä kerta kerran jälkeen ja se tuntuu kehossa aina erilaiselta ja opettaa olemaan arvioimatta tätä päivää eilisen perusteella. Rakastan sen antamaan fyysistä ja henkistä voimaa ja sitä, miten se opettaa minulle niin paljon itsestäni. Lisäksi jooga ei tunne täydellisyyttä – me kaikki opimme asioita joka päivä, ja aina on mahdollisuus edistyä harjoittelussa, mikä tekee joogasta todella mielenkiintoista.

Annie Clarken kasvokuva

Detox

Puhdistava joogasarja Annie Clarken kanssa

Puhdistava joogasarja

Keventää & Puhdistaa

Ensimmäisessä joogavideossa Annie opettaa meille joogaharjoituksen, joka on suunniteltu edistämään elimistöä puhdistavia toimintoja. Joogasarjassa keskitytään vartalon kierto- ja taivutusliikkeisiin, jotka stimuloivat maksan ja munuaisten toimintaa sekä imukudos- ja ruoansulatuselimistöä. Tämä joogasarja auttaa selkeyttämään ajatuksiasi sekä keventämään oloasi.
Ole hyvä ja lue vastuuvapauslauseke tämän sivun lopussa*.

Piristävä

Aktivoiva joogasarja yhdessä Annie Clarken kanssa

Aktivoiva joogasarja

Virkistää & Aktivoi

Toisessa joogavideossa Annie näyttää sarjan kehoa aktivoivia joogaliikkeitä, joiden tarkoitus on auttaa virkistämään väsynyttä kehoa ja mieltä. Samalla se auttaa sinua vähentämään stressiä sekä hyödyntämään energiasi täyden potentiaalin. Kohdennettujen hengitysharjoitusten ja jooga-asanoiden jälkeen tunnet olosi energiseksi ja säteileväksi.
Ole hyvä ja lue vastuuvapauslauseke tämän sivun lopussa*.

Haastattelussa joogaopettaja Annie Clarke

"Käytä aikaa perusteiden opettelemiseen"

Sopiiko jooga kaikille?

Jooga todellakin sopii kaikille. Fyysisiä joogalajeja on useita erilaisia ja niiden lisäksi vielä pranayaman (hengitysharjoitus) kaltaisia harjoituksia, jotka tekevät joogasta sopivan kaikille. Netissä ja sosiaalisessa mediassa törmää helposti kuviin ihmisistä, joiden kaltaiseksi yritämme pakottaa kehoamme muuttumaan. On tärkeää muistaa, että olemme kaikki erilaisia ja että kehomme ovat kaikki erimuotoisia omine rajoituksineen. Joogassa on kyse eri asanoiden muokkaamisesta omalle keholle sopivaksi eikä kehon pakottamisesta ”täydelliseen” asentoon.

Mikä on paras neuvo, jonka antaisit aloittelevalle joogaajalle?

Käytä aikaa perusteiden opettelemiseen. Se voi olla vaikeaa, kun aloitat joogaamisen ja haluat kärsimättömänä edetä uusiin asioihin, mutta vahvasta pohjasta ja ymmärryksestä harjoituksen tarkoituksesta on valtavasti hyötyä myöhemmin.
Lisäksi on tärkeää unohtaa liika itsetietoisuus – älä murehdi, että et näytä ”tarpeeksi hyvältä”, sillä kaikki ovat joskus olleet aloittelijoita, ja kyseessä on sinun harjoitukseksi, ei kenenkään muun, joten keskity siihen.

Kuinka ihmiset löytävät motivaation joogata varsin hektisen elämän keskellä?

Sinun ei ole pakko harjoitella tuntikausia kerralla. Kymmenen minuuttia silloin tällöin on riittävästi, jotta alat ymmärtää joogan hyödyt. Voit harjoitella 10 minuutin videon avulla joko ennen töitä tai töiden jälkeen, tai jopa tehdä hengitysharjoituksia bussissa istuessasi!

Minkälainen jooga on nyt ”trendikkäintä” Isossa-Britanniassa?

Ihmiset pitävät monista erilaisista joogatunneista. Voimajooga ja hotjooga on ehdottomasti erittäin suosittuja, koska ihmisillä on edelleen hyvin fyysinen lähestymistapa joogaan, ja molemmat tuntuvat oikealta, hikoiluttavalta urheilulta. Mutta kiinnostus muita lajeja kohtaan on kasvamassa, kun ihmiset ovat alkaneet kiinnostua kaikista mahtavista asioista, joita jooga saa aikaan sekä kehossa että mielessä. Vinyasa flow -tunnit ovat myös hyvin pidettyjä, ja luulen niiden sopivan suurimmalle osalle ihmisistä, sillä niillä sekä liikutaan että keskitytään hengitykseen, mikä saa ihmiset löytämään mielen ja kehon välisen yhteyden.

Rentoudu

Rentouttava joogavideo Annie Clarken ohjaamana

Rentouttava joogasarja

Rauhoittaa & Tasapainoittaa

Jos etsit tehokasta tapaa saada unen päästä kiinni, on tämä joogaharjoitus juuri sinulle. Kolmannessa joogavideossa Annie opettaa meille rentouttavan joogasarjan, joka on tarkoitettu rauhoittamaan mieltä ja hermostoa. Harjoituksessa käytetään apuna joogahihnaa, mutta voit korvata sen vaikkapa aamutakin vyöllä. Rauhoittavan joogan jälkeen olet valmis nauttimaan kunnon yöunista.
Ole hyvä ja lue vastuuvapauslauseke tämän sivun lopussa*.

Voimistu

Vahvistava joogasarja Annie Clarken ohjaamana

Vahvistava joogasarja

Vahvistaa & Lisää liikkuvuutta

Haluatko saada lisää voimaa ja lihaksia? Neljännessä joogavideossa Annie näyttää meille vahvistavan joogaharjoituksen sekä hengitystekniikan, jotka yhdessä aktivoivat kaikkia tärkeimpiä lihasryhmiäsi. Tämä joogatreeni auttaa pitämään ryhtisi hyvänä ja vartalosi solakkana. Joogaharjoituksen jälkeen tunnet olosi vahvaksi ja voimakkaaksi. Namasté.
Ole hyvä ja lue vastuuvapauslauseke tämän sivun lopussa*.

*Lue ensin tämä: Vastuuvapauslauseke

Annie Clarken ohjaamilla joogavideoilla pääset testaamaan monipuolisesti erilaisia joogatunteja. Voit kokeilla tarpeidesi mukaan puhdistavaa, virkistävää, rentouttavaa tai vahvistavaa joogaharjoitusta. Ja mikä parasta, joogavideot tuovat joogatunnit suoraan olohuoneeseesi! Niiden avulla voit joogata missä ja milloin vain sinulle parhaiten sopii. Jokainen joogavideo kestää 20 minuuttia ja joogasarjat on ohjattu suomeksi. Ennen joogavideoiden aloittamista lue vielä tarkkaan läpi niihin kuuluva vastuuvapauslauseke.