accountaccountbagbagzalando logomenu

Kaikki Suomen suosikkimerkit

Ilmainentoimitus ja palautus*

100 päivän palautusoikeus

Koripallokengät

223 tuotetta
223 tuotetta
Koripallokenkien ostovinkit

Ammattilaisen vinkit koripallokenkien ostoon


Aleksi Alanen, ammattikoripalloilija, Namika Lahti.


"Valitsen yleensä koripallokenkäni sen mukaan minkälaiseen käyttöön se tulee. Itse suosin pehmeitä, hyvin vaimentavia kenkiä. Kengän täytyy olla myös kevyt, jotta nopeat liikkeet kentällä ovat mahdollisia. Nilkan tuki on tärkeä välttääkseni loukkaantumisia. Merkeillä ja eri malleilla on tässä suuri merkitys ja jokaisen pitää löytää se omaan jalkaan parhaiten sopiva koripallokenkä. Vain kokeilemalla voit löytää itseäsi eniten miellyttävän mallin. Esimerkiksi itse käytän vain Nike-merkkisiä kenkiä, jotka sopivat kapeille jaloilleni, kentällä ja sen ulkopuolella. Tämän hetken ehdoton suosikkini on Nike LeBron X."


"Itse suosin pehmeitä, hyvin vaimentavia kenkiä"


"Uudet koripallokengät hankin noin kerran kahdessa kuukaudessa, sillä kaksi kertaa päivässä harjoittelemalla kengät kuluvat hurjaa tahtia loppuun. Mikään kenkämerkki ei kestä sellaista rääkkiä. Käytössä on myös aina vähintään kahdet parit samaan aikaan, aamutreeneihin yhdet ja iltatreeneihin toiset."


"Itse suosin etenkin kirkkaita värejä, jotka erottuvat massasta ja herättävät huomiota. Neonvihreästä tummanpunaiseen ja mustaan on yleensä se väriskaala, joka jalastani löytyy. Namika Lahden peliasu on värimaailmaltaan lila ja valkoinen, joten parastahan olisi jos kengät olisivat samanväriset peliasun kanssa. Suomesta harvoin vain löytää niin värikkäitä tossuja, siksi tilaankin kenkäni verkkokaupoista, kuten Zalandolta."


"Parastahan olisi, jos kengät olisivat saman väriset peliasun kanssa"


"Parhaat kengät löytyvät kokeilemalla: ensin merkki ja sitten mallit, kaikille ei sovi sama kenkä. Kärsivällisyys ja ammattilaisten neuvot auttavat löytämään täydelliset koripallokengät. Tietenkin ulkonäölläkin on merkitystä, toisille enemmän ja toisille vähemmän, mutta hyvät kengät on itselleni työväline joten ominaisuuksien ehdoilla mennään. Muistakaa huolehtia jaloistanne, terveet jalat ovat tärkeä asia!"