1,886 tuotetta

Lapset eivät tänä päivänä ole passiivinen kuluttajajoukko, jolla ei ole mitään sanomista heille tehtäviin hankintoihin. Suuri osa lapsista tietää tarkalleen, mitä haluaa päällensä pukea ja millä leikkiä. Mitä enemmän vaatetta käyttää, sitä tärkeämpää on, että se on mieleinen. Puserot ovat lähes jokapäiväisessä käytössä, ja siksi on tärkeää, että niitä löytyy useampia käyttökelpoisia kappaleita kaapista. Harvoin onnistuu käyttämään samaa puseroa kahta peräkkäistä päivää. Moni päivä voikin alkaa surkeasti, ellei lapsi löydä sopivaa päälle pantavaa. Elleivät vanhempien tekemät valinnat kelpaa lapselle, voi aamuista muodostua painajaismaisia. Lasta kannattaakin kuunnella tällaisissa asioissa, jotka vaikuttavat lähinnä lapsen itsensä mielialaan ja tyytyväisyyteen.

Lasten puserot - ehdottoman tärkeitä vaativalle kuluttajaryhmälle

Lapset saavat vaikutteita lukemattomista paikoista. He surffaavat Internetissä, seuraavat televisiosarjoja ja näkevät mainoksia joka puolella. Lapsille suunnataan omia elokuvia ja pelisarjoja, ja lapset harrastavat monipuolisesti ja paljon. Jokainen uusi ilmiö luo trendiä myös lasten muotiin. Moni vanhempi saattaakin olla aivan ymmällään, kun lapsi alkaa puhua jostain vaatemerkistä, mistä aikuiset eivät ole koskaan kuulleet puhuttavankaan. Ulkona harrastettavat liikuntalajit, pelit ja leikit suosivat rentoja ja reippaita huppareita ja printtipuseroita, sekä lämpimiä materiaaleja. Toiset lapset voivat olla hyvinkin tarkkoja vaatteidensa yksityiskohdista. Kaikkien vaatteissa ei välttämättä saa olla nappeja tai nauhoja, kun taas toisten mielestä enempi on juuri parempi. Kaikki värit eivät myöskään sovi kaikille, eikä makuasioista kannata käydä kiistelemään. Useimmat lapset ovat myös siinä onnellisessa asemassa, että vaatekaapista löytyy puseroita useampaan käyttötarkoitukseen. Koulun päättäjäisiin tuskin lähdetään samoissa vaatteissa kuin skeittirampille.

Ota lapsi mukaan päättämään, minkälaiset puserot häntä itseään miellyttävät

On helppoa ottaa lapsi kainaloon ja sukeltaa yhdessä lastenvaatteiden ihastuttavaan maailmaan. Lasten muoti ja maku muuttuvat nykyään niin nopeasti, etteivät vanhemmat välttämättä pysy enää perässä. Onneksi lapsi kuitenkin myös kasvaa nopeasti, joten vaatteita täytyy muutenkin päivittää lähes vuosittain. Laadukkaammat tai klassisemmat puserot voivat kuitenkin hyvin säilyä vanhemmalta sisarukselta nuoremmalle, joten kannattaa panostaa myös laatuun ja merkkiin, vaikka kyseessä olisivatkin aivan tavalliset, arkiset puserot. Ja ellei lapsi itse ole kiinnostunut muodista, on vanhemman miellyttävä tehtävä valita oman makunsa mukaisia puseroita ja muita vaatekappaleita lapsensa vaatekaappiin.

Tutustu myös