Suodatin

Lasten urheiluvaatteet

3,027 tuotetta

Lasten urheiluvaatteet tarjoavat niin perheen pienokaisille kuin jo teini-ikään ehtineillekin lapsille upeita vaatteita lajiin kuin lajiin. Liikunta on lapsille luonnollinen tapa oppia uusia asioita ja tietenkin se on paras tehdä mukavissa ja tyylikkäissä urheiluvaatteissa. Taaperoikäisille liikunta tarkoittaa hieman eri asiaa kuin teini-ikäisille, mutta kaikille löytyy loistavia vaihtoehtoja jokapäiväisiin aktiviteetteihin.

Oletteko kenties lähdössä perhelomalle lumisiin rinteisiin ja lastesi lasketteluvaatteet kaipaavat päivitystä? Onko tyttäresi tai poikasi innostunut uudesta harrastuksesta? Miksipä et tukisi sitä uuden uutukaisella verryttelypuvulla? Sporttimuoti ulottuu nykypäivänä vahvasti myös arkeen ja erityisesti collegepaidat ja -takit ovat vahva osa niin lasten kuin nuortenkin koulupukeutumista. Erilaiset urheiluun suunnitellut takit, kuten laskettelu- ja untuvatakit toimivat myös täydellisesti jokapäiväisessä arjessa.

Lasten urheiluvaatteet tarjoavat sporttimuotia jokaiseen päivään

Lasten urheiluvaatteet mukailevat aikuisten sporttimuotia vahvoilla ja iloisilla väreillä sekä hauskalla kuviomaailmalla. Urheilumuoti on useimmiten tavallista muotia värikkäämpää ja ilottelevampaa ja sopiikin siksi erinomaisesti nauravaisten pienokaisten päälle. Jos jälkikasvusi pitää hillitymmästä ja simppelimmästä linjasta, löytyy sporttivaatteista myös ikiklassikkoja harmaan sävyissä ja tietenkin mustina.

Kaikkihan me tiedämme, kuinka paljon innostavampaa on suunnata salille uusissa trikoissa! Myös lapsille kannattaa hankkia heidän oman makunsa mukaisia urheiluvaatteita, jotta liikunta ei jää ainakaan vaatteista kiinni. Ikoniset urheilumerkit tarjoavat parastaan myös lasten sporttivaatteiden puolella. Lasten urheiluvaatteet tarjoavat upeita vaihtoehtoja niin kesäisiin kuin talvisiinkin lajeihin sekä tietenkin sisäliikuntaan. Päästä sporttihirmusi vauhtiin ihanan värikkäissä vaatteissa ja anna heidän nauttia liikunnan ilosta täysin rinnoin!

Yhdistät helposti

Lasten urheiluvaatteelta osataan nykyään vaatia paljon. Harrastaminen ja varsinkin urheilu on mukavaa, kun käytössä on lajiin sopivat vaatteet. Sisälajeissa vaatteelta vaaditaan hengittävää materiaalia ja kosteuden siirtoa - näitä samoja ominaisuuksia vaaditaan myös ulkolajeissa, mutta yhtenä kerrospukeutumisen osana. Erityisesti ulkona tapahtuvissa talvilajeissa vaatteiden on usein oltava kosteudenkestäviä ja tuulenpitäviä – ja silti myös hengitettävä niin, ettei urheillessa syntyvä kosteus jää vaatteiden sisälle. Urheiluvaatteiden materiaalit ovat kehittyneet paljon siitä, kun sateella vielä käytettiin jäykästä kumista tehtyjä takkeja tai talven pakkasiin ainoa suoja oli paksu ja kömpelö toppatakki. Pintamateriaalit ovat nykyään parhaimmillaan ohuita ja hengittäviä ja voivat silti suojata myös sateelta ja tuulelta. Takit voivat olla ohuita ja kevyitä, mutta silti ne eristävät kylmän ja pakkasen paremmin kuin entisajan paksuimmatkaan toppatakit.

Lastenkin urheiluvaatteiden materiaalit ja mallit kehittyvät jatkuvasti

Varhaisimmat urheiluun suunnitellut vaatteet korostivat käyttömukavuutta kuitenkin jonkin verran tyylikkyydestä tinkien. Vaatteita suunniteltiin ensin tiettyä lajia ajatellen. Esimerkiksi ratsastukseen suunniteltiin omia vaatemalleja jo 1800-luvulla samoin kuin tennikseen, purjehtimiseen ja jousiammuntaan. Myöhemmin monet muotitalot valmistivat urheiluun sopivia vaatteita, mutta näissä vaatteissa korostettiin tyylikkyyttä, vastaavasti ehkä käyttömukavuudesta tinkien. Nykyään lasten urheiluvaatteissa on käytössä jo erilaista tekniikkaa niin materiaaleissa kuin muissakin ominaisuuksissa. Voidaan jopa puhua älyvaatteista, joissa yhdistetään huipputeknologia ja vaatteiden ominaisuudet toimivaksi kokonaisuudeksi. Urheiluvaatteiden perusvaatimukset ovat kuitenkin pysyneet samana kautta aikojen. Vaatteiden on oltava mukavia ja lajiin sopivia. Niiden on suojattava kylmältä, mutta pidettävä käyttäjä sopivan lämpimänä. Myös urheillessa syntyvä liika lämpö ja kosteus on pystyttävä siirtämään iholta pois.