Lasten ensiaskelkengät

373 tuotetta

Vauvan ensiaskelkengät ovat yksi vauva-ajan nostalgisimmista esineistä, sillä monet vanhemmat säilyttävät lapsensa ensimmäiset kengät muistona. Etsitpä sitten pienokaisellesi kenkiä kesäjuhliin tai töppösiä kotona oleiluun, löydät ne varmasti vauvojen kenkien ja ensiaskelkenkien upeasta valikoimasta! Vaikka lapsesi ei olisikaan vielä ottamassa ensimmäisiä askeleitaan, ovat kengät tarpeelliset tuomaan kaivattua lämpöä pienokaisen jalkoihin. Seisomaan opettelevalle lapselle on hyvä valita jalkaan luistamattomat töppösmalliset kengät, joiden ansiosta seisominen ei ainakaan vaikeudu liukkaiden sukkien vuoksi. Pehmeät sisätossut ovatkin erinomainen valinta myös kävelemään opettelevalle lapselle sisätiloissa. Pehmeät ja joustavat kengät tuntuvat mukavilta ja luonnollisilta lapsen jaloissa, ja helpottavat kävelemään oppimista.

Ihastuttavat ja mukavat vauvan ensiaskelkengät!

Erilaisia malleja vauvan kengistä löytyy monipuolisesti. Varrelliset versiot tuovat tukea myös lapsen nilkkaan ja lämmittävät jalkaa paremmin kuin varrettomat jalkineet. Lämpimällä vuorella varustetut, varrelliset kengät ovat täydellisiä syksyn ja talven kylmiin ilmoihin. Keväällä ja kesällä lapsen jalkaan kannattaa sujauttaa kevyemmät versiot, vaikkapa joku ihanista varrettomista malleista. Pienokaisten jalkineissa on kiinnitetty erityistä huomiota kengän pukemisen helppouteen, ja erilaiset tarrakiinnitykset ja vetoketjut ovatkin suosittuja vaihtoehtoja. Monissa malleissa on käytetty joustavia materiaaleja kengän suuaukossa, jotta kenkä on helppo sujauttaa jalkaan ilman erillisiä kiinnityksiä. Materiaalit vaihtelevat paljon tekstiilistä aitoon nahkaan ja keinonahkaan.

Söpöjä, tyylikkäitä ja värikkäitä vauvan ensiaskelkenkiä!

Myös tyyleissä on paljon valinnan varaa. Lasten kengissä on havaittavissa tyylillisesti kaksi pääryhmää: kengät, jotka ovat saaneet inspiraationsa aikuisten kenkämalleista sekä kengät, jotka ovat saaneet inspiraationsa lapsille suunnatuista piirros- ja eläinhahmoista sekä lapsia miellyttävistä kirkkaista väreistä. Kummankin tyylisiä kenkiä on hyvä varata lapsen kenkäkokoelmaan, jotta jokaiseen tilanteeseen löytyy varmasti oikeanlainen jalkine. Söpöt ja valloittavat eläinkuviolliset kengät ovat täydellinen valinta vauvan ja taaperon arkeen. Juhlavammat kenkämallit ovat usein pelkistetympiä yksivärisiä jalkineita, mutta myös ihania kuviollisia ja ruseteilla tai muilla somisteilla varustettuja juhliin sopivia kenkiä on tarjolla. Kesän lämpimiin päiviin erinomainen kenkävalinta on sandaalit sekä tytöille että pojille. Mikä sitten pienokaisellasi suosimasi tyyli onkin, löydät varmasti monia ihania ja käytännöllisiä vaihtoehtoja lapsesi kenkäkaappiin!

Nämä tuotteet saattavat myös kiinnostaa sinua

Kukaan ei varmasti unohda vauvan ensiaskeleita eikä niitä kenkiä, joilla askeleet on otettu. Vauvan kenkiä on olemassa valtava määrä, ja ne ovat toinen toistaan söpömpiä. Söpöydestä huolimatta vauvan kenkien valinnassa on äärimmäisen tärkeää, että kengät ovat lämpimät; aivan pienet lapset kun pääsääntöisesti istuvat ulkoillessaan rattaissa tai vaunuissa. Valinnassa tulee kiinnittää huomiota siihen, että kenkään mahtuu sukka ja mahdollinen villasukka siten, että herkkä ja kasvava jalka ei joudu liialliseen puristukseen. Kun vauva tästä kasvaa ja noin vuoden iässä ottaa ensiaskeleitaan, silloin ensiaskelkengän valinnassa kannattaa varmistaa, että kenkä on tukeva sekä jalasta että nilkasta. Pienen lapsen jalan lihakset eivät ole vielä voimakkaat, joten kengän tuki on heille todella tärkeää. Kun vauva tästä vielä kasvaa ja käveleminen muuttuu hoippuvasta vakaammaksi, käytännöllisyyteen ja siihen, että vanhempien on helppo pukea kengät lapselle, kannattaa panostaa.

Vauvan kengät & ensiaskelkengät – söpöt ja käytännölliset

Söpöin lasten vaate on varmasti vauvan kenkä. Kun lapsi vähän kasvaa ja vanhemmat katsovat niitä kenkiä, jotka lapselle ensimmäisenä ostettiin, nousevat tunteet varmasti pintaan; niin pienet ja ihanat ne ovat. Vauva kasvaa nopeasti ja hän tarvitsee uusia jalkineita useamman kerran ensimmäisen kahden vuoden aikana. Laatuun, mukavuuteen ja käytännöllisyyteen kannattaa panostaa, ja niin olemme mekin Zalandolla tehneet, edullisuutta unohtamatta. Valikoimassamme on useita eri kokoja aivan vastasyntyneen kengistä vähän isommallekin vauvalle ensiaskelkengiksi; esimerkiksi tarrakenkiä, jotka on helppo pukea jopa kiukuttelevalle lapselle. Lisäksi valikoimassamme on koko jalkaa nilkkaan asti tukevia kenkiä lapsille, jotka ottavat ensimmäisiä askeleita. Upeita värejä ja toinen toistaan söpömpiä ja ihanampia pareja on vaikka kuinka paljon.