Lasten ensiaskelkengät

Suositut filtterit
1 044 tuotetta

Lasten ensiaskelkengät ovat tärkeä osa kävelyn opettelua

Kuvittele vastasyntyneen pehmeät jalkapohjat ja kantapäät. Vaikka ne tekisi mieli suojata söpöillä tossuilla tai tennareilla, lapsesi tarvitsee kengät vasta kun hän alkaa ottaa ensiaskeleitaan. Alle 1-vuotiaan lapsen jalat on hyvä pitää lämpimänä sukilla, mutta heti kun lapsi alkaa pyrkiä ylöspäin ryömimisasennosta, kannattaa hänelle hankkia tukevat lasten ensiaskelkengät. Jos haluat tyylin ja lisälämmön vuoksi pukea lapsellesi kengät jo ennen ensimmäistä syntymäpäivää, kannattaa valita pehmeät, sisäpinnaltaan sileät ja joustavat kengät. Zalandolta löydät laajan valikoiman vaihtoehtoja.

On tärkeää, että kahdelle jalalle pyrkivä lapsi oppii luonnollisen tuntuman lattiaan ja maahan, jotta hänen jalkansa saavat kehittyä kuten pitää. Pehmeät, kumipohjaiset ensikengät antavat kuitenkin hyvää tukea ja niiden käytön voikin aloittaa asteittain tässä kävelyn opettelun vaiheessa. Hyvän pohjan ja varpaiden suojaamisen lisäksi, pieni kasvuvara on hyvä ottaa huomioon koon valinnassa. Ulkoillessa on myös tärkeää, että kenkään mahtuu sukka ja mahdollisesti myös villasukka. Oikean koon arviointiin on paljon taulukoita, joista voit tarkistaa lapsesi kengän koon, kun ensin mittaat tämän jalkapohjan pituuden.

Sisätiloissa kävelyyn opettelu on hyvä tehdä paljain jaloin, mutta mukavuuden ja vaihtelun vuoksi on kaapista hyvä löytyä rennot tossut tai tohvelit, jotka antavat pohjallaan pitoa, mutta eivät rajoita jalkaa. Näin lapsi myös oppii, miltä kengät tuntuvat jalassa.

Kun lapsi ottaa vakaita askelia, on laadukkaden lasten kenkien aika

Lapsen laittaessa painoa jaloilleen, kehittyvät hänen jalkansa luut nopeasti ja taaperoiässä tuntuukin, että lapsen jalka kasvaa koosta seuraavaan huimaa vauhtia. Taaperoiässä lapsen jalka voikin kasvaa kahdella koolla vuosittain. Koska jalkapöydän luut eivät vielä ole kehittyneet lopulliseen muotoonsa, kannattaa välttää tiukasti sidottavia nauhoja ja muutenkin pitää huolta riittävästä tilasta kengässä.

 Lapsen ensikenkiä valitessa on hyvä muistaa, että jalan nopean kasvamisen vuoksi, uuden parin hankinta voi olla pian edessä. Arkikenkiin ja leikkeihin soveltuvatkin edullisemmat kengät, mutta huoli pois, tyylistä ei tarvitse tinkiä! Zalandolta löydät laajan valikoiman värejä ja materiaaleja.

Joskus ensikengät voivat olla myös juhlavammat. Monet kevyet, joustavapohjaiset mutta vakaat kengät sopivat juhla-asujen pariksi ja saavat lapsesi ilmeen loistamaan. Tsekkaa hauskat pienet yksityiskohdat, metallikiilto tai klassinen kiiltonahka.

Kenkiä valitessa on muistettava muutama tärkeä seikka

Lapsen kenkää valitessa on vaikea olla välittämättä kengän ulkonäöstä. Onneksi ensiaskelkengät ovat yleensä suloisista suloisimpia! Käytännöllisyys ja käytettävyys ovat kuitenkin etusijalla, kun mietitään, miten lapsen kehitystä voidaan parhaiten tukea.

Valitse siis mieleisesi kengät, jotka ovat kevyet ja oikean kokoiset ja joissa on joustava, mutta pitävä pohja. Usein ensiaskelkengät solahtavat jalkaan ilman kiinnitystä, mikä antaa jalkapöydälle tilaa, mutta kiinnitysmekanismina voi myös olla vaikkapa tarrakiinnitys.Kun suloinen lapsesi on ottanut ensiaskeleensa kengissä, jotka jäävät pieniksi, mitä jos säästäisit ne? Käytetty pari herättäisi varmasti niin tunteita lapsessa kuin vanhemmissakin, kun taapero on itsenäisesti taivaltava teini!