Muotitoimittajalta

Mihin ranskalainen raidoistaan pääsee

Ota gallialaisten tyyli modernisti haltuusi ranskalaisen kollegamme Yannickin avulla.

Marimekko ei ole ainoa joka on tunnettu tasaraidoistaan. Tällä viikolla olemme keskittyneet ranskalaisen tyylin saloihin ja raitapaita on yksi perinteinen ranskalaisen tyylin kulmakivistä. Jokaisen ranskalaisen vaatekaapista löytynee ainakin yksi raitaneule. Raitaneule on peräisin Bretagnen alueelta Ranskasta, mikä näkyy myös paidan englanninkielisessä nimessä "breton top". 1800-luvun alusta lähtien neule suunniteltiin suojaamaan rannikon kalastajia Atlantin kylmiltä tuulilta. Raidat mukautettiin myöhemmin Ranskan laivaston uniformuihin - tarkoin ehdoin: paidoissa piti olla 21 valkoista kahden sentin levyistä raitaa ja 21 mustaa yhden sentin levyistä raitaa.

"Raitapaita on edelleen yksi ranskalaisen tyylin suosikkiklassikoistani. Käytin niitä leikkipuistoissa ja tulen käyttämään niitä varmasti vielä 50 vuoden päästä. Ne ovat lyömättömiä, mitä tulee mukavuuteen ja monipuolisuuteen." – Yannick, kaupallinen suunnittelu- ja strategiavastaava

Kollegamme Yannick onnistuu yhdistämään ajankohtaisen ja ajattoman tyylin yhdistämällä ikonisen raitapaidan oranssiin kauluspaitaan. Tämän kauden kuuma väri oranssi sopii hyvin myös Paul Smithin indigonsinisiin farkkuihin ja Timberlandin klassisiin kenkiin, mitä näimme myös paljon miesten muodin tärkeimmässä tapahtumassa Pitti Uomossa. Se onkin klassikkojen kuten raitapaidan juju. Ne toimivat kaudesta riippumatta, eivätkä mene koskaan pois muodista.