Flashback

Aaliyah ja 1990-luvun katumuoti

Aaliyah oli sporttityylin suunnannäyttäjä jo kauan ennen kuin Gigi, Bella ja Zendaya tekivät siitä suositun.
Aaliyah, 1997 ©Jeffrey Mayer/WireImage (Getty Images)
Aaliyah, 1997 ©Jeffrey Mayer/WireImage (Getty Images) 
Zendaya ©Tommaso Boddi/WireImage (Getty Images)
Zendaya ©Tommaso Boddi/WireImage (Getty Images) 

On vaikea uskoa, että Aaliyah’n merkittävän One in a Million -albumin julkaisusta on kulunut jo 21 vuotta ja että kuollessaan vain 22-vuotiaan R&B-laulajan lentoturmasta Karibialla on jo 16 vuotta. Aaliyah oli rakastettu artisti, jonka musiikki on kestänyt aikaa: emme ole vieläkään ole saaneet tarpeeksemme Try again -hitistä. Musiikin lisäksi laulajan urheilullinen tyyli on jäänyt elämään traagisen lyhyen elämän ja uran jälkeen.

Kaikessa rauhassa

Tänä päivänä Aaliyah’n tyyli ei herätä suurta kummastusta, mutta 90-luvun alussa napapaita, löysät housut ja niiden alta näkyvät alusvaatteiden logot olivat aivan uudenlainen esiintymisasu. Muut pop-tähdet näyttivät hassuilta hänen rinnallaan yhteensopivissa värikkäissä asuissaan. Aaliyah oli rennon tyylikkyyden perikuva yhdistellessään punaisella matolla poikatyttömäisiä bandanoita ja Timberlandin kenkiä seksikkäisiin materiaaleihin, kuten kiiltonahkaan ja silkkiin. Hän löysi oman tyylinsä jo varhain: Aaliyah meni koulunsa tanssiaisiin mielenosoituksellisesti housuissa eikä röyhelömekossa. Tommy Hilfiger pääsi otsikoihin tehdessään Aaliyah’n kanssa Tommy Jeans -yhteystyömalliston.

Tyylin kulmakivet

Ei pitäisi tulla yllätyksenä, että Gigi Hadidin yhteistyömallisto Tommyn kanssa ottaa vaikutteita Aaliyah’sta. Hupparit, rintaliivitopit ja meshistä valmistetut korispaidat kuuluivat sporttityyliin jo kauan ennen kuin siitä puhuttiin. Gigin siskon Bellan aurinkolasit, joiden linssit jatkuvat kohti ohimoita, ja Zendayan usein käyttämät napapaidat henkivät myös Aaliyah’n tyyliä. Hän olisi saattanut jopa itse ostaa Balenciagan kirkkaanvärisen parkatakin tai Off-Whiten löysät farkut.

Mutta miten sinä teet tästä tyylistä toimivan omassa elämässäsi? Aloita tyylin peruselementeillä ja lisää tyylisi untuvatakki, erimallisia farkkuja ja bandana. Asun tärkein elementti on kuitenkin itsevarmuus. Sitä Aaliyah’lta ei puuttunut.

Shoppaile nyt