Flashback

Madonna ja kantaaottava t-paita

Popin kuningatar on aina ollut muodin kapinallinen, joka ei ole pelännyt sanoa mielipiteitään ääneen.
Victoria Beckham, 2017 / © starzfly/Bauer-Griffin/GC Images / Getty Images
Victoria Beckham, 2017 / © starzfly/Bauer-Griffin/GC Images / Getty Images 
Madonna, 1986 / © Terry McGinnis/WireImage / Getty Images
Madonna, 1986 / © Terry McGinnis/WireImage / Getty Images 

Musiikilla on aina ollut suuri vaikutus muotiin varsinkin musiikkivideoiden aikakaudella. MTV-sukupolven pop-tähdistä tuli kansan tyyli-ikoneita. Madonnasta tulisi suurempi kuin muista. Detroitista kotoisin oleva laulaja on ensimmäisestä albumistaan vuodelta 1983 lähtien vakuuttanut yleisönsä niin kappaleillaan kuin tyylillään. Hän piti napapaitoja ja alusvaatteita päällysvaatteina. Kuka voisi unohtaa Jean Paul Gaultierin legendaarisen korsetin kartionmuotoisine kuppeineen, jota Madonna piti Blonde Ambition -kiertueellaan? Hänen luomansa trendit muuttivat historiaa.

Madonna on lähes 40-vuotisen uransa aikana tehnyt lukuisia rohkeita ja vahvoja kannanottoja, jotka ovat sotineet ajan yleistä mielipidettä vastaan. Provokatiivinen ”Italians do it better”-printtipaita Papa don’t preach -musiikkivideolla teki selväksi niin laulajan juuret Italiassa kuin sen, että hänellä on pokkaa. Vatikaanin mukaan kappale kannusti kevytkenkäisyyteen ja se aiheutti ensimmäisen särön heidän väliseen suhteeseensa. Se teki myös printtipaidasta ja korkeavyötäröisistä farkuista muotia.

Sano se ääneen

Kantaaottavat t-paidat ovat tämän kesän juttu. Oli viestisi sitten poliittinen tai jotain hävytöntä, sano se ylpeästi kovaan ääneen. Jos olet oikein nenäkäs, yhdistä paita pitkään tyllihameeseen ja tennareihin, kuten Diorin kevään ja kesän 2017 muotinäytöksessä, tai tavoittele androgyyniä tyyliä korkeavyötäröisillä farkuilla, kuten Barragánin näytöksessä. Ota mallia toiselta pop tähdeltä smart casual -tyyliin: Spice Girlsin jälkeen muotisuunnittelijaksi ryhtynyt Victoria Beckham pitää kuuluisaa ”Fashion stole my smile” -t-paitaa omasta mallistostaan suorien housujen kanssa.

Kantaaottavuus näyttää pysyvän pinnalla vielä hyvän aikaa ja se valtaa nyt asustemarkkinatkin. Versace, Public School ja Alexander Wang ovat esitelleet huiveja, pipoja ja sukkahousuja, joissa on voimakkaita viestejä. Anna vaatteiden puhua puolestasi.

Ota tyyli haltuun