Muotitoimittajalta

Ruudun takaa

Gingham-kuosi on taas trendikäs. Tämä hame on kenties menettänyt muutaman sentin pituutta kuosin 50-luvun kultakauden hameisiin verrattuna, mutta sen tyylikkyys on yhä tallella.

Gingham-ruutukuosi tuli muotiin ensimmäisen kerran 1950-luvulla, ja se oli välitön menestys. Kiitos siitä kuuluu Brigitte Bardot'lle ja hänen sini-valkoiselle gingham-hameelleen elokuvassa Come Dance With Me. Kyseisessä vuoden 1959 elokuvassa näyttelijäkaunotar pyörähtelee tyllihameessaan tanssistudiolla Dario Morenon tahtiin. Hän on yhtä aikaa sekä huoleton että seksikäs.

Vaikka gingham-hameen nykyversiot eivät yllä runsaudessa Bardot'n hameen tasolle, luo niiden kapeampi malli silti hyvin feminiinisen siluetin. Tämä New Lookin minihame saa täydet tyylipisteet epäsymmetrisestä röyhelöyksityiskohdastaan. Graafikkomme Ming-E Yip hyödyntää kahta trendiä yhdessä asussa. Logopaita, farkkutakki ja Conversen tennarit tuovat tyttömäiseen ruutuhameeseen hieman särmää. Ja Bardot'n tavoin hänkin on valmis tanssimaan tapahtumassa kuin tapahtumassa.