Trendikatsaus

Repäisevää tyyliä

Trendikkäästi kulunut denim on monipuolinen materiaali, jossa on sekä tyyliä että särmää.
 

Kulutettu denim kuului aikaisemmin vain punkkarien ja hippien tyyliin, mutta nykyään se on vallannut niin catwalkit kuin katumuodin. Sex Pistolsin Johnny Rottenin revitty farkkutakki kritisoi kulutuskulttuuria, mutta sittemmin revityt farkut ovat saaneet myös pehmeämpiä ja hienovaraisempia tulkintoja. Nykyään kulutettua ja rispaantunutta denimiä näkee niin hameenhelmoissa, tunikoissa kuin kaiken mallisten farkkujen lahkeissa skinny fit -farkuista leveälahkeisiin farkkuihin ja bootcut-malleihin.

Viime vuosien tyylikkäimpinä luomuksina muistetaan Vetementsin kulttimaineeseen nousseet farkut, joissa oli epäsymmetriset lahkeensuut ja yhteensopimattomat saumat, sekä Versacen kevät/kesä 2017 -mallisto, joka oli yhtä repaleisten farkkujen juhlaa.

Ota denim-tyyli haltuun hankkimalla tyylikkäät reunoista rispaantuneet farkut tai kulutettu farkkuhame. Elegantti look syntyy yhdistämällä kulutettu denim silkkipaitaan, pehmoiseen kashmiriin tai ylellisiin asusteisiin, kuten nahkalaukkuun tai design-aurinkolaseihin. Rispaantunut farkkukangas sopii loistavasti nilkkureiden kanssa. Jos tykkäät boheemista tyylistä, vedä jalkaan paksukorkoiset saappaat – mitä korkeampi korko, sen parempi.

Myös farkkukankaan yhdistäminen farkkukankaaseen eli tupladenim on nyt trendikkäämpää kuin koskaan. Pue kulutettujen farkkujen pariksi farkkutakki tai -paita, niin tämän kauden hittityyli on valmis! Tyylikäs look syntyy samanvärisistä tai -sävyisistä farkkukankaista.

Korkokenkien kanssa kulutettu denim sopii täydellisesti myös iltamenoihin. Viimeistele kokonaisuus upealla nahkatakilla ja nauti kapinallisesta fiiliksestä, josta Johnny Rottenkin olisi ylpeä!

Shoppaile nyt