Trendikatsaus

Tummanpuhuvaa tyyliä

Goottityyli on taas trendikäs, mutta tällä kertaa siinä on ripaus aitoa glamouria. Näillä vinkeillä otat haltuun kauden synkimmän trendin.
© Zalando
© Zalando 

Tänä talvena ei kannata pelätä synkkyyttä, sillä tummanpuhuva goottityyli on taas muodissa. Kauden tyylikkäin trendi on täynnä pitsiä ja viktoriaanista glamouria. Unohda teinivuosien emokausi, teräskärkiset Dr Martensit ja valkoisen puuterin yliannostus – tämän kauden goottitrendi yhdistää elegantisti minimalismin ja viettelevän pukeutumisen.

Seksikäs goottityyli täytti muotinäytökset syys- ja talvikaudella 2016: Alexander Wangin mallisto huokui tummanpuhuvaa goottiestetiikkaa, Rodarte osoitti kunniaa synkistelylle ja Oscar de la Renta varasti show'n korkeavyötäröisellä viktoriaanis-tyylisellä iltapuvulla.

Tummanpuhuva goottitrendi on yllättävän helppo ottaa osaksi omaa pukeutumista. Kannattaa kuitenkin varoa innostumasta liikaa, ellei halua näyttää Addams Familyn kadonneelta perheenjäseneltä. Goottityylissä riittää inspiroivia yksityiskohtia nahkakoristeluista choker-koruihin ja mustaan huulipunaan. Tutustu synkkään puoleesi ja ota goottityyli haltuun hillityn elegantisti.

Jos olet menossa juhliin, pue yllesi lattiaa hipova musta samettimekko ja vedä jalkaasi särmikkäät paksukorkoiset saappaat. Viimeistele asusi tyylikkäillä hopeakoruilla. Jos tyylisi on prameampi, lisää siihen romanttista henkeä. Upea kokonaisuus syntyy esimerkiksi yksinkertaisesta vekkihameesta ja söpöistä nauhallisista saappaista.

Jos kaipaat rentoa fiilistä, yhdistele goottielementtejä yksinkertaiseen tyyliin. Viettelevä gootti-lolita-look syntyy mustasta nahkaisesta biker-takista ja valkoisesta korkeakauluksisesta pitsimekosta. Jos katumuoti on sinun juttusi, ihastut varmasti Rihannan Fenty-mallistoon, jonka kanssa sopivat upeasti esimerkiksi samettinen choker-koru tai musta huulipuna.

Ota tyyli haltuun