Trendikatsaus

Sporttinen kasarityyli

Räväkät hiustyylit ja rohkeat olkatoppaukset palaavat muotiin, mutta tällä kertaa kasarilookissa on modernia särmää. Ota haltuun talven uusin trendi!
 

Yksikään vuosikymmen ei ole jakanut muotimaailman mielipiteitä yhtä selvästi kuin 1980-luku. Ylenpalttisuuden vuosikymmen muistetaan muun muassa neonvärisistä puseroistaan ja kiiltäväkankaisista reisitaskuhousuistaan. "Enemmän on enemmän" kiteyttää hyvin kasarityylin, joka on tänä vuonna vallannut muotinäytökset Lontoosta Milanoon ja Pariisiin. Vaikka syys- ja talvimallistoissa onkin nähty räväkkää camp-estetiikkaa, ei ole syytä huoleen: omaan vaatekaappiin ei ole pakko hankkia kaikista räikeimpiä neontrikoita.

Hedi Slimanen viimeinen Saint Laurentille suunniteltu mallisto oli todellinen ylistys ylenpalttiselle vuosikymmenelle runsaine hihoineen, vartalonmyötäisine leikkauksineen ja suurine vöineen. Myös Demna Gvasalian ensimmäinen Balenciaga-mallisto juhlisti 80-lukua muhkeilla olkatoppauksilla ja reiluilla leikkauksilla. Toisaalta monet suunnittelija, kuten J.W. Anderson tai Isabel Marant, ovat nostaneet esille myös vuosikymmenen rennompia ja unohdettuja piirteitä.

Katsaus catwalkeille osoittaa, että kasarihenkisen tyylin kulmakiviä ovat tasapaino ja hauskanpito. Esimerkiksi olkatopattu ulkotakki on näyttävä valinta, mutta sen alle kannattaa pukea yksinkertainen crop top tai muu luottovaate. Hae inspiraatiota alakulttuureista ja pue yllesi Dr Martensin nilkkurit, revityt valkaistut farkut sekä värikäs, urheilullinen toppi.

Jos sporttityyli ei ole sinun juttusi, hanki monivärinen kirjoneule, joka antaa lookiisi nuorekkaan graafista särmää. Viimeistele asusi kitchiä henkivillä asusteilla, kuten leikkisällä laukulla, hauskoilla koruilla tai sporttisella lippiksellä.

Shoppaile nyt