Must Reads

Isompi, pidempi, värikkäämpi

Hihat tekevät asun.
 

Suuria hihoja suosiva Veteménts-tyyli on levinnyt muotimaailmassa kulovalkean tavoin. Kiitos brändien kuten Céline, The Row ja Stella McCartney, joiden näytöksissä nähtiin viime vuonna paljon roikkuvia hihoja. Tämä omaleimainen, androgyyni trendi nousi suosioon lähes yhdessä yössä, ja muodin edelläkävijät iskivät siihen kiinni kuin Kim Kardashian kameraan.

Ylisuuret linjat ja reilunkokoiset vaatteet ovat tämän hetken kuumin uutuus. Huomattavan pitkät tai leveät hihat tekevät naisellisesta lookista trendikkäämmän ja maskuliinisemman. Ne toimivat kuin kirsikka kakun päällä ja tuovat siistiin asuun ripauksen rentoa street-tyyliä.

Levenevät hihat, lepakkohihat, kimonohihat, kädenselälle ulottuvat kapeat hihat... valinnanvaraa on loputtomiin. Jos et halua ostaa uusia vaatteita, kokeile näitä kierrätysvinkkejä. Lainaa isokokoista kauluspaitaa isäsi (tai isosetäsi) vaatekaapista. Tai tee trendihihat itse: Leikkaa hihansuut irti vanhasta kauluspaidasta, käännä saumat ja ompele niiden sisään kuminauhat. Pue puhvihihainen pusero lyhythihaisen neuleen alle ja kas – olet trendin aallonharjalla!

Suuret hihat voivat tehdä asusta täysin eri näköisen. Pukeudu valtaviin pussihihoihin, niin näytät siltä kuin olisit juuri astunut alas catwalkilta – edullinen tapa hankkia huippumuotia vaatekaappiin. Hihatrendi on myös siitä kätevä, että sen voi yhdistää lähes mihin tahansa muihin vaatteisiin. Kaiva siis esiin jouluneuleesi 2000-luvun alusta tai ex-poikaystävältä pihistetty vanha huppari. Lisää haluamasi hihat, kääri ne tai jätä (ehkä hieman ärsyttävänkin) pitkiksi, ja täydellinen look on valmis.

Ylipitkät hihat saattavat tosin hankaloittaa esimerkiksi syömistä, juomista ja juhlimista, mutta niissä on myös monia hyviä puolia. Lohkeillut kynsilakka? Ei hätää! Epätasaisesti levittynyt itseruskettava? Ei hätää! Käsineet kotona? Ei hätää! Törmäät kaupassa raskaustesti kädessä tyyppiin, jonka kanssa lähdit baarista kotiin viime lauantaina? Ei hätää!

Leikkisän hihatrendin kanssa voi myös vähän revitellä. Pue ylisuuret hihat vaikkapa college-paidan, keveän juhlamekon, kelsiturkin tai reilunkokoisen hupparin alle – lisälämpö kylminä talvipäivinä on aina tervetullutta.

Tämä omalaatuinen trendi ei välttämättä ole käytännöllisimmästä päästä, mutta sille kannattaa ehdottomasti antaa tilaisuus. Ehkä ihastut siihen yhtä paljon kuin minä!