Must Reads

Rohkeasti mukaan

Miksi Bread & Butter tyyli- ja kulttuurifestivaaliin kannattaa osallistua?
© Celine Aagaard 

Bread & Butterilla on aina ollut varattuna aikaa kalenterissani niinä vuosina, kun olen työskennellyt muotitoimittajana. Kun Bread & Butter by Zalando lanseerattiin Berliinissä, tapahtuma nousi aivan uusiin sfääreihin. Pelkästä muotitapahtumasta tuli mahtava tyyli- ja kulttuurifestivaali, jota kansainvälisen muotialan ihmiset eivät voi jättää välistä.

Tapahtuman konsepti on innovatiivinen, eikä se ole vain alan isoille kihoille, vaan avoin yleisölle. Tapahtumasta on tullut muotimaailmalle syksyn kohokohta. Kaiken lisäksi Berliini sattuu vielä olemaan suosikkikaupunkini. Berliini tarjoaa loistavat puitteet festivaalille, sillä siellä on runsaasti ideoita pursuavia aloittelevia taiteilijoita, muusikoita ja valokuvaajia.

© Celine Aagaard 
Rohkea tarkoittaa sitä, että on omaperäinen. Minua inspiroi se, miten eri ihmiset luovat asukokonaisuuksia, ja se miten he yhdistelevät vaatteita ja merkkejä.

Aion ottaa B&&B:stä kaiken irti. Vivienne Westwood on paikalla esittelemässä näyttelyä omasta työstään, ja sen lisäksi hän pitää perjantaina 1.9. paneelikeskustelun Get a Life, jota ei kannata jättää välistä. Toinen kohokohta mielestäni on Victor & Rolfin näytös sunnuntaina 3.9. Odotan sitä innolla, sillä en päässyt näkemään heitä ollessani Pariisissa. Perjantaina kannattaa saapua ajoissa varaamaan paikkansa Jil Sanderin Navy-muotinäytökseen, jonka jälkeen parrasvaloihin astuu Wyclef Jean puheenvuorollaan The Fall and Rise of a Refugee. Hän teki minuun suuren vaikutuksen, kun tapasin hänet joitain vuosia sitten. Odotan innolla myös malliaktivisti Adwoa Aboahin emännöimää Gurls Talk paneelikeskustelua lauantaina, sekä Highsnobietystä tutun David Fisherin paneelikeskustelua Multi-Platform Storytelling to a Gen Z Audience sunnuntaina, joka on nuorelle yleisölle suunnattu puheenvuoro sosiaalisten medioiden tärkeydestä. TopShopin näytöksiin on myös päästävä.

B&&B:ssä on kuitenkin kyse paljon muustakin kuin muodista. Hyvä ruoka ja musiikki ovat myös vahvasti läsnä. Michelin-kokki Hawker Chan valmistaa paikan päällä palkittuja ruoka-annoksiaan. Musiikkiesityksiä on lukuisia, ja B&&B jää varmasti mieliin myös musiikin ansiosta. Sen takaa laaja artistikattaus indie-bändeistä maailmankuuluihin DJ:hin ja pitkän linjan vaikuttaja-artisteihin, kuten M.I.A. ja FKA Twigs. Viime vuoden vetonaula oli A$AP Rocky, jonka vankilahenkinen keikka otti yleisön haltuunsa.

B&&B on erityinen, koska se yhdistää muodin, taiteen, ruoan ja musiikin. Kaikkea ohjelmaa pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä ja tapahtuman tunnelma on paljon lämminhenkisempi kuin muotiviikon tilaisuuksien, joihin pääsevät vain kutsuvieraat. Parasta on, että pääset tutustumaan useisiin tuotteisiin, jotka eivät vielä muuten ole saatavilla, ja ostamaan ne ennen muita. Tämän kauden teema on ROHKEUS. Tyylissä on kyse muustakin kuin trendeistä. Vaatetuksella on tarkoitus korostaa omaa persoonaa. ROHKEA tarkoittaa sitä, että on omaperäinen. Minua inspiroi se, miten eri ihmiset luovat asukokonaisuuksia, ja se miten he yhdistelevät vaatteita ja merkkejä.”

Minusta on uskomattoman hienoa, miten Zalando on nostanut muotitapahtumien rimaa ja miten yritys aina uskaltaa koetella rajojaan. Nähdään Berliinissä!

Osallistu sinäkin tyyli- ja kulttuurifestivaaliin! Osta B&&B-lippusi TÄÄLTÄ.