True Originals

Haastattelussa Julia Sarr-Jamois

Tutustu i-D-lehden muotitoimittajaan, joka on antanut katumuodille uuden merkityksen.
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan 

Julia Sarr-Jamoisilla on uraauurtava tyylitaju. Hän on päässyt lähes kaikkien muotilehtien parhaiten pukeutuvien henkilöiden listalle. Vasta 28-vuotias Sarr-Jamois on muotiraamattu i-D:n muotitoimittaja, joka on työskennellyt myös Italian Voguelle, ollut mukana muun muassa Moschinon kampanjoissa ja stailannut Willow Smithin ja MIAn kaltaisia tähtiä.

© Sean Sullivan
© Sean Sullivan 
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan 

Sanat eivät riitä kuvaamaan hämmästystäni, kun saavun Julia Sarr-Jamois'n etelälontoolaiseen asuntoon: sen tyyli on yhtä täydellinen kuin asukkaallaan. Julia esittelee minulle yksiönsä, joka sijaitsee viktoriaanisessa, aikoinaan esikouluna toimineessa rakennuksessa. Huomioni kiinnittyy kahvipöydällä olevaan koristeelliseen, puuterinvaaleaan Louis Vuittonin käsilaukkuun, ja Julia myöntää, että laukku tarttui juuri mukaan shoppailukierrokselta Mayfairilla.

© Sean Sullivan
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan

Portaikon alle sijoitetut, tyylikkäästi järjestellyt kenkälaatikkopinot paljastavat, että tässä kodissa asuu muotitoimittaja. Suuntaan ihailemaan Memphis-valaisinta, ja Julia esittelee ympäri olohuonetta ripoteltuja italialaisen postmodernin design-kollektiivin esineitä. Leikkisät ja erottuvat esineet ovat täydellinen pari Julian omalle estetiikalle, jossa korostuvat rohkeat värit ja selkeät linjat. ”Rakastan kotini värejä, joiden kirjo on tosin lähtenyt vähän käsistä. Värit näkyvät myös pukeutumisessani. Ympäri kotiani on paljon värikkäitä yksityiskohtia, ja tykkään leikitellä väreillä myös asuissani”, hän kertoo.

Kun istahdamme teelle, hän näyttää minulle vaatekaappinsa, joka kirjaimellisesti pursuaa upeita vaatekappaleita collegepaidoista leninkeihin. Tästä huolimatta hän vaalii edelleen tyylinsä luottovaatteita, joihin kuuluvat muun muassa tavalliset farkut. ”Denim on loistava materiaali. Farkuista on moneksi – ne sopivat yhteen jopa yksinkertaisten asujen, kuten valkoisen t-paidan kanssa. Kun löytää täydellisesti istuvat farkut, niitä ei halua koskaan riisua”, hän selittää.

© Sean Sullivan
© Sean Sullivan 
Farkuista on moneksi – ne sopivat yhteen jopa yksinkertaisten luottovaatteiden, kuten valkoisen t-paidan kanssa. Kun löytää täydellisesti istuvat farkut, niitä ei halua koskaan riisua.

Kulkiessamme myöhemmin Leathermarket Gardens -puiston läpi käy selväksi, että Julian omintakeisen tyylin keskipisteessä on hänen arvoituksellinen itsevarmuutensa. Julia on aina hillityn tyylikäs, olipa hänen yllään urheilullinen collegepaita, Levi’sin vintage-farkut ja siistit avokkaat tai huoliteltu smokki.

Etelä-Lontoossa syntynyt ja kasvanut itsevarma ranskalais-senegalilainen kaunotar on aina ollut muodin ympäröimä. ”1980-luvulla äidilläni oli Brixtonin markkina-alueella myyntipaikka, jossa myytiin vintage-tuotteita. Kaikki parhaat denim-vaatteeni ovat häneltä”, Julia kertoo. ”Äitini ja hänen omalaatuinen tyylinsä ovat aina innoittaneet minua.”

Sarr-Jamois tutustui muotialaan ensimmäistä kertaa 12-vuotiaana, kun hän pääsi seuraamaan Chanelin muotinäytöstä. ”Äitini onnistui saamaan minulle kutsun yhden ystävänsä kautta. Se oli niin jännittävää. Haaveilin muotisuunnittelijan ammatista, mutta en vielä tiennyt kaikista muista mahdollisuuksista”, hän kertoo.

i-D-lehdessä muotitoimittaja pääsee leikittelemään materiaaleilla ja väreillä oman tyylinsä tapaan. Hän kertoo tyylinsä olevan yhdistelmä vähän kaikkea. ”Pidän yhdistelemisestä ja vastakkainasettelusta. Jos asussani on printtikuvioita, tasapainotan niitä yksinkertaisilla vaatteilla. Jos taas koko asua koristavat printit, pidän huolen siitä, että leikkaus on yksinkertainen A-linjaisen hameen tapaan .”

Vain harvat stailistit osaavat luoda kauniin ja rohkean kokonaisuuden ja samalla määritellä sen uudelleen kulttuurisella tasolla. Julia Sarr-Jamois on katumuodin ikoni, jolla on ainutlaatuinen kyky ymmärtää muotia.

© Sean Sullivan
© Sean Sullivan 
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan 
© Sean Sullivan
© Sean Sullivan 

Nopeat kysymykset ja vastaukset

Mitä kuuntelet tällä hetkellä?

Frank Oceania ja Solangea jatkuvalla toistolla. Ja lisäksi Drakea. Kuuntelen myös paljon reggaeta ja dubsteppiä.

Kuka on tyyli-ikonisi?

North West, ehdottomasti. Hän näyttää aina niin hyvältä!

Mikä on suosikki-cocktailbaarisi Lontoossa?

The Connaught. Heillä on parhaat cocktailit, ja he tekevät myös loistavia bloody maryja ja martineita. Ne taitavat olla heidän erikoisuuksiaan. Henkilökunta kulkee kärryjen kanssa, ja voit itse lisätä juomaasi erilaisia makuja. Se on aika hauskaa.


Hanki Julian rohkea ja värikäs tyyli