Marmotin tarina alkaa Alaskasta, jonne yliopistossa ystävystyneet Eric Reynolds ja Dave Huntley matkustivat tutkimaan jäätikköjä kouluprojektin merkeissä vuonna 1971. Tutkimusretkestä syntyi sattumalta siemen ääriolosuhteisiin sopivalle vaate- ja varustemallistolle, kun ystävykset ryhtyivät kotiuduttuaan työstämään makuupusseja ja myöhemmin vaatteita retkeilykäyttöön. Yritys idean ja tuotteiden ympärille perustettiin vuonna 1974.

Merkin vaatteet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan teknisiltä ominaisuuksiltaan retkeilytuotteiden huippuja. Marmot ryhtyi ensimmäisten joukossa käyttämään Gore-Tex-kankaita, kun Eric ja Dave ymmärsivät materiaalin hienouden. Yhteistyö alkoi GORE-yhtiöiden kanssa jo vuonna 1976 ja Marmot onkin teknologian vanhin asiakas. Retkeilyvaatteen tärkein ominaisuus onkin vedenpitävyyden lisäksi hengittävyys. Löydät merkin vaatemallistosta ulkoiluun soveltuvien kuoritakkien- ja housujen lisäksi myös ohuempia teknisiä paitoja, shortseja ja huppareita. Sinisten, punaisten, oranssien ja muiden sateenkaaren sävyjen lisäksi myös musta on merkin vaatteissa aina muodissa.

Marmot vastaa luonnon antamiin haasteisiin

Yrityksen nimi on peräisin samannimisistä oravista, jotka ovat sosiaalisia ja asuvat vuoristossa ääriolosuhteissa. Marmotin tuotteet on tehty elämää varten ja pystyt liikkumaan niissä vapaasti luonnossa, lenkkipoluilla tai vaikkapa työmatkoilla kaupunkiympäristössä. Ajattomat ja klassiset takit kestävät aikaa, katseita ja vaativaa käyttöä.

Marmotin vaatteet ja varusteet ovat löytäneet erityisesti vuorikiipeilijät, joten vaatteita testataan kiperissä olosuhteissa. Nousevista lajeista myös polkujuoksijat ovat merkin löytäneet, mutta eivät Marmotin talvimalliston vaatteet ole vieraita laskettelijoillekaan.

Marmot on jo pitkään sitoutunut toiminnassaan vastuullisuuteen niin ekologisesti kuin sosiaalisesti. Tuotteet tehdään niin pitkälle kuin pystytään kierrätetystä polyesteristä, luomupuuvillasta ja muista ympäristöystävällisistä materiaaleista.

Yhdistele ja sekoita