Naisilla on helmensä ja timanttinsa, mutta miesten ultimaattinen statussymboli on huippuluokan kello. Miesten premium-kellot huokuvat voimaa ja vaikutusvaltaa urheiluautojen ja tyylikkäiden pukujen tapaan. Edustuskellot vakuuttavat elegantilla designillaan, josta on riisuttu kaikki ylimääräiset toiminnot, kun taas sporttisissa rannekelloissa monipuoliset ajanottomahdollisuudet viehättävät niin maalla, merellä kuin ilmassakin viilettäviä miehiä. Teknologian kehityksen myötä yhä useammissa premium-kelloissa yhdistyy kronografikellon pätevyys silotellun pukukellon ilmeeseen.

Premium-kellot klassisen ajattomista ajankohtaisiin trendikelloihin

Kaikki merkkikellot ovat ehdottoman luotettavia ajannäyttäjiä, toiset ovat vain summittaisempia kuin toiset. Elegantin pukukellon ei tarvitse näyttää aikaa yhtä tarkasti kuin urheilukellon, sillä ajankulua tuskin tarvitsee huomioida viittä minuuttia tarkemmin illan juhlahumussa. Pelkkiin viisareihin rajoitettu design onkin kiehtovan erilainen verrattuna perinteisiin, analogisiin kelloihin. Tästä hiukan informatiivisempi malli nostaa viisarit ja tuntiviivat esiin kellotaulusta. Kaikkein tarkimpia, ajanottotoiminnoilla varustettuja kelloja kutsutaan kronografeiksi. Ajanotolla on omat näyttönsä, joiden tarkkuus vaihtelee sekunneista, minuutteihin ja tunteihin. Urheilun lisäksi kronografia voi käyttää vaikkapa ruoanlaiton tai työtehtävien ajastukseen. Vesiurheilua harrastavan kannattaa panostaa vesitiiviiseen sporttikelloon. Sukeltajankello on vesitiiviiden kellojen kuningasluokassa, sillä se kestää kosteuden lisäksi hyvin hydrostaattista painetta.

Luksusmateriaalit tekevät premium-kellon

Merkkikellojen tyylit vaihtelevat, mutta materiaalien korkea laatu on jokaisessa mallissa vakio. Ruostumaton teräs on lujaa tekoa ja kestää hyvin sekä kellon rakenteissa että hihnoissa. Viileästä tunteesta nauttiva suosii maskuliinista teräspintaa koko kellossa. Kaikkein suosituin sävy on hopeaan vivahtava teräksen väri, mutta teräskellon sävy voi vaihdella modernista hiilenharmaasta kiillosta lämpöiseen ruusukultaan. Kellon luonnollinen, nahkainen ranneke on lämpöinen ja mukavasti ranteeseen muotoutuva. Se omaksuu ihon lämmön ja tuntuu huomaamattomalta jo lyhytaikaisen käytön jälkeen. Kuminen tai muovinen hihna on miellyttävä valinta urheilukelloon sen joustavuuden ja helpon puhdistuksen vuoksi. Mineraali- ja safiirilasi ovat äärimmäisen kovia kellolaseja, jotka kestävät hyvin kolhuja eivätkä naarmuunnu helposti. Kellotaulun tarkkuus on makuasia ja riippuu paljon käyttäjänsä elämäntyylistä ja kellon käyttötarkoituksesta. Jos tarvitset kellon, josta näkee ajan jopa heikosti valaistuissa olosuhteissa, tarvitset rannekellon lumekäsittelyllä.

Tutustu myös