Puvunkengät

Suositut filtterit
770 tuotetta

Nautiskele kenkien valinnasta

Puvunkenkien kiehtova maailma

Herrasmiehen ylpeys on tuntea puvunkenkien maailma läpikotaisin, sillä hienoinkaan puku ei pääse oikeuksiinsa ilman oikeanlaisia kenkiä Joistain tiedoista on hyötyä myös silloin, kun puvunkengät eivät kuulu päivittäiseen, tai edes kuukausittaiseen käyttöön.

Puvunkengät ovat myös oiva keino hienovaraisesti ilmaista persoonallisuuttasi puku päällä. Ne ovat tietysti tärkeä osa bisnespukeutumista sekä muitakin siistejä työasuja. Onnistunut kenkävalinta kertoo tyylitajusta ja hyvästä mausta. Luottamus omaan tyyliin näkyy sopivana määränä itsevarmuutta! Puvunkenkiä valittaessa huomio kiinnittyy erityisesti muodollisuuteen ja juhlavuuteen. Puvunkengissäkin on nimittäin eroja: toiset sopivat chinojen ja mustien farkkujen sekä pikkutakin kanssa, mutta ovat liian arkiset tumman puvun kanssa käytettäviksi. Eikä kaikista juhlavimpia puvunkenkiä kannata käyttää muutoin kuin juhlavissa tilaisuuksissa - jollei tietoisesti halua rikkoa pukeutumiskoodeja ja luoda kontrasteja!

Puvun kanssa oikea valinta on oxford-kengät. Ne tunnistaa kapeasta nauhoituksesta: päälliosuus on ommeltu kengän päälle. Mitä vähemmän kengissä on yksityiskohtia, sen juhlavammat ne ovat. Puvunkenkien joukossa vähemmän muodollinen malli puolestaan on nimeltään derby. Ero syntyy avoimemmasta nauhoituksesta. Derby-puvunkengät sopivat erinomaisesti arkisemman puvun seuraksi tai siistiin työasuun. Puvunkengät voivat myös olla täysin nauhattomat. Silloin niissä on tavallisimmin solki - ja tupsullisetkin mallit ovat palanneet muotiin! Jalkaan helposti sujautettavia pistokasmalleja on myös pelkistettyinä, koristeettomina versioina.

Pelkkä kenkämalli ei kuitenkaan määrittele kengän tyyliä. Huomio kannattaa kiinnittää kengän kärjen muotoon, kannan paksuuteen - ja tietysti väreihin, pintamateriaaleihin ja yksityiskohtiin. Klassiset puvunkengät eivät ole kovin suippoja, vaan kärki on pyöristetty. Menevä ilme syntyy kapeammista, pitkäkärkisistä malleista. Neliskanttiset mallit voivat taas olla kapeita malleja mukavammat. Klassisissa kengissä on hiukan kantaa, kun taas modernit mallit voivat olla hyvinkin matalat. Koron paksuus on tärkeä osa kengän ilmettä! Pukuvalinta seuraa kengän tyyliä: moderniin pukuun sopivat modernit puvunkengät, klassiseen pukuun puolestaan vanhan ajan henkeä toistavat elegantit puvunkengät. Kenkien pintaa voidaan myös koristella monin tavoin. Brogue-kengät on rei'itetty koristeellisesti. Myös kengän eri osat voivat olla erivärisiä - mustavalkoiset broguet ovat melkoinen klassikko! Entä sopisiko tyyliisi kiiltävä- vai nahkapintaiset puvunkengät? Perehdy herrasmiesten kenkämaailmaan ja nauti uuden kenkäparin ostamisesta!