Miesten puvuntakit

326 tuotetta

Miesten puvuntakit ja irtotakit ovat klassisen vaatekaapin kestotähtiä, joiden asema on ikoninen. Puvuntakit, kuten myös irtotakitkin, ovat niitä vaatekappaleita, joiden varaan mies voi käytännössä rakentaa koko pukeutumisensa. Siinä missä puvuntakki on aina osa pukua, siis samaa kangasta kuin housutkin, irtotakki ei ole osa pukua vaan luotu erillisestä kankaasta. Puvuntakki on usein irtotakkia muodollisempi. Toki myös puvuntakkeja voi käyttää irtotakkien tavoin, jos niiden ulkoasu tähän käyttöön luonnistuu.

Laadukkaat puvuntakit tekevät miehen

Irto- ja puvuntakit ovat yksiä tärkeimmistä vaatteista mitä mies voi omistaa. Ne on helppo kohottaa elegantiksi ja huolitelluksi kombinaatioksi yhdistettynä esimerkiksi valkoiseen paitaan ja solmioon. Toisaalta irtotakki muuttuu hetkessä rennommaksi saadessaan seurakseen vaikkapa farkut ja pooloneuleen. Monien työpaikkojen pukukoodit ovat tänä päivänä hyvinkin kasuaaleja, siksi irtotakkeja voi huoletta yhdistää farkkuihin suorien housujen sijaan. Jos on tavoittelemassa kuitenkin herrasmiestyyliä, on hyvä huolehtia, että jalkineet, asusteet ja kauluspaita ovat sopivan klassiset, jotta yhdistelmässä on sitä jotakin. Myös khakit, chinot tai vakosamettihousut sopivat mainiosti irtotakin pariksi. Hienoihin iltatilaisuuksiin, kuten "black tie" -pukukoodin mukaisiin juhliin tulee ehdottomasti valita puku, väriltään joko musta tai tummansininen. Juhlavuutta lisäävät silkkiset kauluskäänteet, erikoisvalmisteinen paita, joka vaatii solmukkeen, sekä leveä silkkivyö tai liivit.

Tummansininen irtotakki sopii joka tilanteeseen

Jos kaapista löytyy vain yksi irtotakki, sen tulisi olla tummansininen. Tummansininen takki messinkisin tai kultaisin irtonapein tunnetaan myös nimellä klubitakki. "Smart casual" -pukukoodin ollessa kyseessä toimiva valinta onkin klubitakki yhdessä harmaiden flanellien tai vaaleiden puuvillahousujen kanssa. Täydellisen klubitakista tekee sen muuntautuvuus erilaisiin tilanteisiin. Solmion kera se sopii työhön ja juhlaan. Taskuliinaa vaihtamalla sen sijaan muuttuu kokonaisuuden luonne. Rennommassa versiossa olkapäät ovat kevyemmin topatut ja kangas voi myös olla jotakin muuta kuin sileää, hienoa villaa.

Nämä tuotteet saattavat myös kiinnostaa sinua