25 tuotetta

Toisin kuin takavuosien urheilijat, jotka joutuivat vetämään suorituksensa läpi litimärissä paidoissa, saavat nykypäivän liikkujat nauttia teknisten urheiluasujen luomasta mukavuudesta. Modernit urheilualuspaidat ovat miellyttävän urheilusuorituksen tärkeimpiä vaatekappaleita, olipa kyseessä sitten helteessä juostu maraton tai hiihtolenkki kovassa pakkasessa.

Urheiluun tarkoitettujen alusvaatteiden toimintaperiaate perustuu hien siirtämiseen ihon pinnalta alusvaatteen ulkopuolelle. Erityisen tärkeää tehokas kosteudensiirto on paitojen kohdalla, sillä yleensä keho hikoaa eniten juuri ylävartalosta. Paitojen materiaalit vaihtelevat kevyen ilmavasta teknisestä materiaalista lämpimään ja tehokkaasti eristävään villaan. Miesten urheilualuspaidat on muotoiltu hyvin istuviksi, jotta kosteuden poistuminen tapahtuisi mahdollisimman tehokkaasti. Etenkin talviurheilussa niiden päälle on hyvä pukea välikerros, esimerkiksi nopeasti kuivuva fleece, joka lämmittää ja estää kosteuden imeytymisen takkiin.

Miesten urheilualuspaidat tekevät treenistä miellyttävämmän

Kun etsit urheilupaitaa lämpimän sään ulkoliikuntaan tai sisätreeniin, lyhythihaiset urheilualuspaidat tarjoavat ylävartalolle tehokkainta viileyttä ja kosteudenpoistoa. Tekninen aluspaita sopii treenipaidaksi sellaisenaan esimerkiksi urheilushortsien tai juoksutrikoiden kanssa, mutta halutessasi voit pukea sen päälle myös väljemmän t-paidan tai juoksutakin.

Pitkähihainen tekninen aluspaita on hyvä valinta viileämmän sään lenkille tai aluspaidaksi esimerkiksi syysvaellukselle tai purjehdukseen, toisin sanottuna melko viileisiin olosuhteisiin, jossa alusvaatteelta ei kuitenkaan toivota liian lämmittäviä ominaisuuksia. Kun tekninen aluspaita pitää ylävartalon kuivana, voit itse säädellä kehon lämpötilaa tarpeeksi lämpimän takin ja välikerrosten avulla.

Talviliikkujan valinta on villasta tai merinovillasta valmistettu aluspaita, joka siirtää kosteutta samaan tapaan kuin tekninen aluspaita mutta samalla tarjoaa ylävartalolle luonnonmateriaalien pehmeää lämmöneristystä. Merinovillaa sisältävät, ylellisen pehmeät urheilualuspaidat ovat ehdoton valinta esimerkiksi talviselle vaellukselle ja juoksu- tai kävelylenkille tiukassa pakkasessa.

Tutustu myös