Kädet altistuvat kylmälle ilmalle ja kovalle rasituksella monessa eri lajissa aina painonnostosta pyöräilyyn ja laskettelusta juoksuun. Miesten urheilukäsineille onkin tarvetta talviurheilun lisäksi lähes kaikissa lajeissa, joissa kämmeniin ja sormiin kohdistuu kuormitusta. Valitse omaan lajiisi ja sporttityyliisi sopivat käsineet runsaasta valikoimastamme, josta löydät avomalliset kynsikkäät, hyvin istuvat sormikkaat sekä paksut kintaat ja lapaset miesten käsiin istuvina malleina.

Laadukkaat miesten käsineet urheiluun ja vapaa-aikaan

Kun kaipaat käsineiltä ennen kaikkea keveyttä ja lujaa pitoa esimerkiksi painonnostoon, crossfittiin ja pyöräilyyn, tutustu sormettomien kuntoilukynsikkäiden valikoimaan, johon kuuluu moderniin treeniasuun istuvia tyylikkäitä hansikasmalleja. Lämpimämmät kynsikkäät pitävät kädet lämpiminä ja sormet vapaina esimerkiksi retkeillessä, kalastaessa ja valokuvatessa, ja kaikista lämpimimmät mallit muuttuvat sormien päälle vedettävällä lapasosalla jopa laskettelurinteeseen sopiviksi talvikintaiksi.

Sormikkaat tarjoavat käsille samalla kertaa lämpöä ja liikkuvuuden vapautta. Urheilusormikkaista löydät vaihtoehtoja niin kuulaiden syyssäiden juoksulenkeille kuin purevien pakkasten hiihtoladuillekin. Monet urheilusormikkaat on valmistettu kosteutta siirtävästä teknisestä kankaasta, joka siirtää kämmenten hikeä sisäkerroksen ulkopuolelle pitäen kädet mahdollisimman kuivina ja lämpiminä. Materiaalivaihtoehtoihin kuuluu myös perinteistä villaa, vedenpitävää kangasta ja hyvin eristävää, paksua toppakuitua. Valitse juoksusormikkaiksi esimerkiksi lenkkareidesi väreihin mätsäävät käsineet tai luota aina tyylikkääseen mustaan väriin.

Kaikkein kovimmilla pakkasilla luotettavin valinta ovat tukevat lapaset, joissa sormet saavat lämpöä paitsi tiiviistä ja lämpimästä toppauksesta myös toisistaan. Talviurheiluun tarkoitetut käsineet on suunniteltu eristämään niin lämpöä, tuulta kuin kosteuttakin, ja ne soveltuvat loistavasti esimerkiksi lasketteluun, talvipyöräilyyn tai vaikka lumilinnan rakentamiseen. Muhkeiden kintaiden ilmeen täydentävät vaikkapa urheiluun tarkoitetut toppasaappaat sekä värikkäällä tupsulla varustettu paksu villapipo.

Tutustu myös