Kylmillä keleillä ulkoillessa tulee usein vastaan tilanteita, jolloin tahtoisi säilyttää kämmenet lämpiminä mutta pystyä silti käyttämään sormia vapaasti. Tällöin avuksi tulevat avonaiset sormikkaat eli kynsikkäät, jotka antavat käsille sekä lämpöä että sorminäppäryyttä. Kevyet kuntoilukynsikkäät tuovat puolestaan luotettavaa pitoa treeniin ja painonnostoon.

Kynsikkäät ovat perinteisesti olleet raa'assa ilmassa ulkotöitä tehneiden miesten, kuten kalastajien ja merimiesten suosiossa. Kylmät merituulet yhdistettynä kosteaan ilmaan jäädyttävät hanskattomat kädet hetkessä, mutta lämpövuoratuissa sormettomissa kintaissa pikkutarkkakin työ onnistuu ilman paleltumia. Tämän päivän urheilukäyttöön valmistetut kynsikkäät on varustettu veden- ja tuulenpitävällä pintamateriaalilla ja niiden teknisistä ominaisuuksista löytyy myös liukumattoman otteen takaavaa kämmenpintaa, turvallisuutta lisääviä heijastimia sekä kiristysmahdollisuuksia parhaan mahdollisen istuvuuden takaamiseksi.

Miesten kynsikkäät tuovat lämpöä ulkoiluun ja pitoa treeniin

Kynsikkäät ovat täydellinen hansikasvalinta vaellukselle, sienimetsälle, purjehdukselle tai vaikka kalastusretkelle, sillä madon pujottaminen koukkuun tai nuotion sytyttäminen käy huomattavasti helpommin, kun sormet ovat vapaina ja kädet eivät tärise kylmästä. Kaikista lämpimimmät mallit ovat talvikintaan ja kynsikkäiden yhdistelmiä, joissa lämpimän kinnasosan voi vetää sormien päälle tarpeen vaatiessa. Tällaiset mallit sopivat erinomaisesti mukaan laskettelurinteeseen tai hiihtolenkille, sillä sormet saavat suojan tuulelta kovassa vauhdissa, mutta suksien irrottamiseen tai säätämiseen ei tarvitse riisua hanskoja kokonaan.

Kevyemmät urheilukynsikkäät tulevat tarpeeseen esimerkiksi kuntosalilla ja crossfit-treenissä, joissa kämmenten iho joutuu koetukselle. Kumisella kämmenpinnoitteella varustetut urheilukynsikkäät istuvat käteen kevyesti, mutta antavat lujan pidon painonnostoon, kahvakuulailuun ja leukojen vetoon. Kynsikkäät kuuluvat myös aktiivisen pyöräilijän varusteisiin, sillä pehmeä mutta pitävä ote ohjaustangosta on ehdottoman tärkeää niin pitkällä maantielenkillä kuin vauhdikkaassa maastotreenissäkin.

Yhdistät helposti