Pallopelit kuuluvat suosituimpien vapaa-ajan harrastusten joukkoon. Kaikenlaisesta urheilemisesta nautinnollisempaa tekevät oikeanlaiset välineet. Monien urheilulajien pallot ovat tarkkaan säädeltyjä esimerkiksi painon ja materiaalien suhteen, joten oikeanlaisten pelivälineiden harkinta on tärkeää.

Eri pallopeleihin käytettävien pelivälineiden ulkonäköä ja ominaisuuksia ovat muokanneet paitsi tekniset edistysaskeleet myös eri pelien kattojärjestöjen ja kisajärjestäjien näkemykset. Esimerkiksi jokaisia jalkapallon MM-kisoja varten lanseerataan oma virallinen jalkapallomallinsa. Nykyiset arvokisaturnauksissa käytettävät jalkapallot muistuttavat perinteistä heksagoneista koostuvaa jalkapalloa enää vain etäisesti. Viime vuosina turnauksissa käytettävät pallot ovat olleet esimerkiksi sinisin tai viher-mustin kuvioin koristeltuja. Virallisen kisapallon replika voisikin olla mukava lahja esimerkiksi junnupelaajalle tai innokkaalle penkkiurheilijalle.

Sopivat pallot tekevät pelaamisesta mukavampaa

Oli lajisi sitten jalkapallo, koripallo, käsipallo tai jokin muu pallopeli, hyvät pelivälineet tekevät harjoittelemisesta ja pelaamisesta helpompaa ja mukavampaa. Laadukkaimmatkin pallot kuluvat pikkuhiljaa, eikä kulunut pallo ole ominaisuuksiltaan enää uuden veroinen. Esimerkiksi kumin haurastuminen tai saumojen ratkeaminen muuttavat pallon pyörintäominaisuuksia ja kimmoisuutta olennaisesti. Niinpä pelivälinevarasto kannattaa tasaisin väliajoin uusia. Harjoitteluun saa variaatiota käyttämällä eri kokoisia ja painoisia palloja, joten palloja voi olla tarpeellista hankkia useita myös monipuolisen harjoittelun tueksi.

Uudet pallot ovat väreiltään ja designiltaan niin upeita että on suorastaan sääli lyödä tai potkia niitä. Perinteiset väritykset, kuten tiilenpunainen koripallossa ja valkea pohjaväri jalkapallossa, ovat edelleen tarjonnassa mukana. Niiden lisäksi pallot ovat saaneet varsin pirteitä ja näyttäviä värisävyjä ja kuviointeja. Tylsimmätkin palloharkat saavat piristystä esimerkiksi tunnetun pelaajan nimikkopallosta tai energisen pinkistä pelivälineestä. Tuo peliisi lisää puhtia ja hanki uudet laadukkaat pelivälineet itsellesi ja harrastusporukallesi.

Yhdistät helposti