Miesten urheilusukat

396 tuotetta

Nautittavaan urheilusuoritukseen tarvitaan hyvät välineet ja varusteet. Monet urheilulajit panevat varsinkin jalat lujille, joten hyvien jalkineiden ja sukkien merkitys korostuu. Uudet miesten urheilusukat estävät tehokkaasti jalkoja hankaantumasta ja hiertymästä ja vaimentavat iskuja. Urheilusukat ovat perinteisesti olleet puuvillasekoitetta, mutta rinnalle on tullut myös teknisistä kuiduista valmistettuja sukkia, jotka pitävät jalat kuivina hikoilusta huolimatta.

Miesten urheilusukat kannattaa valita harrastettavan urheilulajin mukaan. Esimerkiksi juoksua ja sulkapalloa varten kannattaa valita mahdollisimman paksupohjaiset tai erityispehmustetut sukat. Jalkapalloa varten tarvitaan puolestaan erityiset pitkävartiset jalkapallosukat, joiden alle säärisuojat mahtuvat hyvin. Talvilajeja varten kannattaa valita mahdollisimman paksut sukat tai käyttää monia sukkia päällekkäin, jotta jalat eivät paleltuisi. Perus-urheilusukat käyvät myös moneen muuhun käyttöön kuin urheilun harrastamiseen. Niistä on iloa vaikkapa eräretkillä, puutarhatöissä sekä monenlaisissa muissa liikunnallisissa vapaa-ajanharrastuksissa. Monet käyttävät urheilusukkia myös töissä, varsinkin jos työ vaatii fyysistä ponnistelua.

Miesten urheilusukat ovat olennainen osa urheiluvaatetusta

Miesten urheilusukat ovat tärkeä osa urheiluvaatetusta. Lisäksi niitä voi käyttää monissa muissa vapaa-ajanharrastuksissa. Moni haluaa näyttää urheilleessaankin mahdollisimman hyvältä. Niinpä myös urheiluvaatteiden ulkonäöllä on väliä. Urheilusukkia oli pitkään saatavissa vain valkoisena tai mustana, mutta värivalikoima on sittemmin runsaasti laajentunut. Saatavilla on nykyisin perusvärien lisäksi esimerkiksi sinisiä, vihreitä ja neonkeltaisia sukkia. Voit valita sukat sävyltään urheilukenkiisi tai urheiluvälineisiisi sopiviksi, jotta lopputuloksena olisi mahdollisimman yhtenäinen ja tyylikäs asu. Sukkien ulkonäköön vaikuttaa ratkaisevasti myös niiden varren pituus. Urheilulaji tietenkin määrittelee pitkälti, minkä mittaisia sukkia kannattaa käyttää. Kuitenkin esimerkiksi juoksussa myös varrettomat sukat ovat mukavat. Erityisen hyvältä varrettomat sukat näyttävät shortsien tai muiden lyhytlahkeisten housujen kanssa.

Miesten urheilusukat kestävät toki runsaasti kulutusta, mutta toisaalta altistuvat kovalle käytölle ja rasitukselle. Niitä myös pestään usein. Ensimmäisenä katoavat yleensä sukkien pehmentävät ominaisuudet. Niinpä urheilusukkavarastoa kannattaa uusia määräajoin. Zalandolta löydät nopeasti uudet urheilusukat siivittämään menoasi.

Tutustu myös