Suorat farkut naisille

Suositut filtterit
1 878 tuotetta

Straight leg -farkut ovat farkkumaailman kestosankari. Ne ovat luotettavat, istuvat ja monikäyttöiset. Ne eivät ikinä poistu muodista, vaan pysyvät valikoimissa, kun muut mallit vaihtuvat. Suosion takana on nerokas, yksinkertainen design. Straight legit ovat suorat: housun leveys polven kohdalta on sama kuin puntin suun leveys. Leikkaukseltaan ne kuuluvat samaan perheeseen chinojen ja suorienkin housujen kanssa. Ne siis sopivat hyvin siistimpäänkin pukeutumiseen ja puntit laskeutuvat täydellisesti kävelykenkien päälle, niitä kuitenkaan peittämättä. Ajat ovat muuttuneet: vielä 50-luvulla farkut eivät sopineet ravintolaillallisille ja olivatpa ne kielletytkin joissain kouluissa ja elokuvateatteriessa. Syynä siihen oli farkkujen kapinallisuus. Se puolestaan johtui siitä, että James Dean käytti farkkuja Nuori Kapinallinen -elokuvassa.

Sinistä denimiä, suorat lahkeet - kestoklassikon asema ei horju

Villissä lännessä farkkukankaan kestävyyttä arvostettiin. Kangas värjättiin perinteisesti indigonsiniseksi. Alunperin kyseessä oli kasviväri. Sininen väri on pitänyt pintansa farkkujen perusvärinä. Legendaarisimmat farkut ovatkin suorat, tummansiniset, tasaväriset ja paksua farkkukangasta. Ne ovat oiva lähtökohta klassiselle tyylille! Inspiraation voi löytää miehekkäästä lännentyylistä, jolloin yläosaksi sopii ruutupaita käärittyine hihoineen. 50-luvun tunnelmaa voi havitella käärimällä lahkeen alaosan - kengiksi käyvät niin tennarit, espadrillot kuin maiharitkin! Ilme muuttuu myös sen mukaan, onko paita housuissa. Jos on, vyö saa asussa tärkeän roolin. Voipa paidan napittaa ylös asti ja kaulaan laittaa solmion tai jopa rusetin. Koulupoikamaiseen vintage-tyyliin sopivat vyön sijaan myös henkselit! Raikas kesätyyli puolestaan syntyy vaikkapa raitapaidasta, straight leg -farkuista ja vaaleista tennareista.

Yksi farkkumalli, monta tyyliä

Straight leg -farkut eivät tietenkään ole kaikki samasta muotista. Vaikka malli pysyy suorana, ilme muuttuu! Esimerkiksi tummanpuhuvat, tasaväriset farkut ovat ilmeeltään aivan erilaiset, kuin vaaleat ja kulutetut housut. Ensimmäiset sopivat rennoksi työasuksikin, toiset taas lomalle ja vapaa-ajalle. Myös housujen koko vaikuttaa olemukseen: hiukan suurempi koko sopii vaikka skeittaamiseen asiaankuuluvien tennareiden kanssa. Istuvammat koot puolestaan käyvät parhaiten kauluspaitojen ja neuleiden seuraksi. Kannattaa myös pitää silmällä farkkujen yläosaa: vyötärön korkeus ja yläosan istuvuus vaihtelevat mallin mukaan. Hyväksi havaittua mallia voi käyttää lähes vuoden jokaisena päivänä!

Yhdistele ja sekoita