Naisten jalkapallokengät

26 tuotetta

Vaikka jalkapallo ei vaadi mittavaa varustearsenaalia kannattaa muutamaan pelivarusteeseen panostaa erityisesti. Naisten jalkapallokengät kuuluvat ehdottomasti näihin naisfutaajien tärkeimpiin hankintoihin.

Naisten jalkapallokengät pelialustan mukaan

Jalkapallokengät kannattaa valita ensisijaisesti sen mukaan, minkälaisella alustalla pelaat. Hyvänä nyrkkisääntönä on valita sitä korkeammat nappulat mitä upottavampi pelialusta on. Normaalikorkuiset nappulakengät sopivat parhaiten pehmeille alustoille, kuten hiekalle, tekonurmelle tai aidolle nurmikolle. Tunnistat normaalinappikset lyhenteestä FG eli firm ground. Astetta kovemmille alustoille kannattaa varustautua matalilla ja kovilla napeilla eli HG (hard ground) tunnisteella varustetuilla kengillä. Jos pelaat paljon tekonurmella saatat haluta erityisesti tällaisen alustan ominaisuuksiin suunnitellut jalkapallokengät, joissa on vahvat kärjet ja erittäin kestävät nappikset. Nämä kengät kantavat tekonurmeen viittaavaa tunnistetta AG eli artificial ground. SG-tunnisteella varustetut kengät on luotu pelaamiseen kosteassa kelissä. Niiden nappuloita voi vaihtaa tarpeen mukaan. Multi ground eli MG-kenkä on nimensä mukaisesti joka alustalle sopiva ja sen parhaisiin puoliin kuuluu mukava joustavuus. Matalanappulakenkiä suositaan puolestaan mattomaisilla alustoilla ja pihapeleissä. Mikäli pelaat jalkapalloa sisällä, kumipohjainen indoor-kenkä napakalla pidolla on oikea valinta sinulle. Naisten jalkapallokengät ovat yleensä miesten nappulakenkiä kapeampia, mutta naistenkin malleja on tarjolla eri lesteissä.

Nappikset alle ja kentälle loistamaan!

Futiskengät voi jakaa siis kahteen ryhmään: nappiksiin ja kumipohjakenkiin. Nappiksia on puolestaan joko kiinteillä nappuloilla ja irrotettavila nappuloilla. Näidenkin välillä valitessa on jälleen pelialustalla suuri merkitys. Irtonappikset ovat paras vaihtoehto sekä pehmeille pelialustoille että mutaisille tai muuten upottaville kentille. Kiinteäpohjaiset nappikset ovat monelle alustalle hyvä ja helppo valinta. Kun olet päätynyt oikeantyyppiseen kenkään, voit alkaa miettiä kengän tyyliä ja ulkoasua. Nahka on pintamateriaalina sekä miellyttävästi hengittävä että hyvin jalkaasi muotoutuva. Oikein hoidettuna se kestää rankempaakin kulusta. Synteettinen pintamateriaali saattaa olla nahkapintaa nopeampi puhdistaa ja sen väritys saattaa olla nahkakenkää kirkkaampi. Tosin moderneilla nahankäsittelytekniikoilla saadaan nahkanappiksiinkin sekä väriä että näyttäviä printtejä ja muita detaljeja. Naisten futiskengät ovatkin värimaailmaltaan ja tyyleiltään usein miesten malleja monipuolisempia. Voit valita kengät joko oman seuran värien tai oman treeniasusi mukaan. Ei kenkien tarvitse välttämättä olla edes samaa paria vaan voit hankkia kahdet ja vaihdella pareja keskenään.

Yhdistät helposti