Kynähameet

Suositut filtterit
1 045 tuotetta

Onko tiimalasifiguurisi kadonnut tai kaipaat muuten vain tyyliisi naisellisen leikkisää muotoilua? Kynähameet ovat naisellisen tyylin kulminaatio, sillä ne todella korostavat kauniisti siluettiasi ja tuovat mihin tahansa tyyliin leikkisää feminiinisyyttä. Parhaimmalta ne näyttävät korkojen ja yhtä naisellisen yläosan kanssa, mutta ne ovat nykyään yhtä tärkeä osa urbaania katumuotia ja boheemin rentoa vapaa-ajan muotia.

Kynähameet ovat naisten muodin ajaton klassikko

Kynähameet ovat klassisen ajattomia edelleen. Onkin ehkä jopa yllättävää, että niiden esi-hame syntyi jo sata vuotta sitten. Virallisesti kynähameen esitteli ensimmäisen kerran 1940-luvulla Christian Dior, jonka kynähame hurmasi naiset välittömästi kurvikkaalla siluetillaan. Erityisesti 50-luvun kaunottaret aina Marilyn Monroesta Ruhtinatar Graceen rakastuivat tähän naiselliseen hameeseen, joka nuoli muotoja korostaen kauniin naisellista siluettia. Palaamme kuitenkin kynähameen esi-äitiin ja vuoteen 1908, jolloin ensimmäinen nainen pääsi matkustamaan lentokoneen kyydissä. Liehuva helma ei ollut käytännöllinen silloin vielä avoimessa lentokoneessa istuessa, joten helma sidottiin köydellä kiinni. Tyyli inspiroi merenneitohelmaisiin mekkoihin, toisen maailmansodan jälkeen käytännöllisempiin väljempiin helmoihin ja lopulta kynähameeseen tuolloin 40-luvulla.

Kynähameet ovat muuntautumiskykyisiä muodin kameleontteja

Naisten kynähameet ovat ehdottoman klassisia ja kuitenkin ajankohtaisia. Parasta niissä on niiden muunneltavuus. Ne voi sovittaa niin tarkkaan harkittuun juhlatyyliin, kiireestä kantapäähän toimivaan bisnestyyliin kuin arkisempaankin kaupunkityyliin. Alun perin kynähameita pidettiin usein univormun tapaan bleiserin kanssa, mutta nykyään ne voi yhdistää niin puseroihin, neuleisiin kuin toppeihin. Toimistolle kynähame kannattaa yhdistää kuitenkin jakun tai kauluspaidan kanssa. Sama tyylii muuntuu myös vapaa-aikaan, kun vaihdat avokkaat nauhallisiin herrainkenkiin ja jakun rouheaan nahkatakkiin. Juhlatyylissä loistavat erityisesti kiiltävät, kuvioidut ja nahkaiset pinnat, jotka tuovat myös urbaaniin katutyyliin kiinnostavaa kontrastia: päivällä rento neule tennareiden kanssa ja illalla piikkikorkkareiden ja kimaltavan topin kanssa. Nahkahame tuo myös työtyyliin tiukan kauluspaidan kanssa uutta kulmaa. Ribbineuloksiset ja trikoiset kynähameet ovat modernin muodin trendikkäimpiä arjen helmiä juuri nyt. Ne voi yhdistää niin rennon hupparin kuin asiallisen valkoisen kauluspaidan kanssa.

Nämä tuotteet saattavat myös kiinnostaa sinua