Minihameet

Muodikas helman pituus on vaihdellut kautta vuosikymmenten. Varsinaiset minihameet saivat alkunsa 60-luvulla, jolloin ne olivat erityisesti Mod-kulttuurin kannattajien suosiossa. Minimittainen hame on kokenut omat kultakautensa ja laskunsa, mutta nyt minihameet ovat jälleen suosiossa – yhtä aikaa maksihameiden kanssa. Helman pituuksissa liikutaan siis ääripäästä toiseen. Minihametta viettelevämpää ja naisellisempaa vaatekappaletta on vaikeaa keksiä. Vaikka minihameen alta ei tietenkään vilahda mitään, silti sen taika perustuu tyylikkääseen kiusoitteluun. Jos minihame tuntuu kuitenkin turhan paljastavalta tai arkikäytössä hankalalta, voi sitä hyvin käyttää myös legginsien, läpinäkymättömien sukkahousujen tai jopa housujen kanssa. Silloin se on talvikäyttöön tai usein myös työpaikalle sopiva. Juhliin voi pukeutua uskaliaamminkin. Jos paljaat sääret eivät tunnu riittävän juhlavilta, kannattaa jalkaan vetäistä upeat henkäyksenohuet juhlasukkahousut. Juhlalookin viimeistelevät näyttävät korkokengät. Kun miettii minihameen kanssa sopivia vaatteita ja asusteita, on hyvä muistaa tyylikkään pukeutumisen kultainen sääntö: liika paljastelu ei ole tyylikästä. Niinpä minihameen pariksi kannattaakin valita mieluummin umpinainen yläosa. Korujen ja muiden asusteiden määrä kannattaa pitää kohtuullisena, sillä minihame itsessään on varsinainen katseenkääntäjä. Lyhyt helma saa jalat näyttämään loputtoman pitkiltä ja hoikilta.

Minihameet – naisellisen ihanaa

Minihameita on lukuisia erilaisia. Lähinnä minihameita yhdistää reippaasti alle polven ulottuva mitta, mutta muuten valinnanvaraa löytyy niin leikkauksissa, materiaaleissa kuin väreissäkin. Minihameen ei välttämättä tarvitse olla suorahelmainen ja tiukka, vaan tyttömäisen raikas versio minihameesta on esimerkiksi kellohelmainen minihame tai vekkihame. Varsin juhlavalta ja asialliselta minihame näyttää sileästä ja hyvin laskeutuvasta kankaasta tehtynä, mutta arkisempaa ja rennompaa tyyliä edustaa vaikkapa farkkukankainen mini. Jos haluaa todella räväyttää, silloin voi kokeilla esimerkiksi nahkaista tai paljetein koristeltua minihametta. Minihameissa on usein jännittäviä yksityiskohtia ja kiinnostavia koristeita. Ilmettä miniin saadaan hienostuneilla laskoksilla, kerroksellisuudella ja taskuilla. Mini mahdollistaa leikittelyn printeillä ja näyttävillä materiaalivalinnoilla siinä missä muutkin vaatteet. Saatavissa on niin pirteitä pallokuoseja, ruutuja kuin kukkiakin. Värit vaihtelevat klassisen mustasta aina metalliväreihin asti. Minihameessa on helppo tuntea itsensä ihanaksi ja huippunaiselliseksi.

Toisinaan tyyliin ei vaadita mitään suurta. Nerokkain asu syntyy usein pienistä asioista - esimerkiksi lyhyistä helmoista. Muodikkaan helmatyylin avainkappale onkin vuosikymmeniä ihastuttanut ja kohahduttanut minihame. Alussa lyhyellä helmallaan kulmien kohottelua aiheuttaneet minihameet nousivat paheksunnasta huolimatta - tai ehkä juuri sen takia - naisten suosioon 1960-luvulla. Naisten pukeutumisen vapautumista edustaneet minimittaiset hameet olivat pinnalla jokaisen arvostetun suunnittelijan, kuten Yves Saint Laurentin, mallistoissa. Pitkien helmojen trendikkyyden myötä minihameet kokivat notkahduksen suosiossaan 1970-luvulla. Paluu muotikansan suosioon tapahtui kuitenkin nopeasti 1980-luvun urheilutrendin ja bisnes-pukeutumisen myötä.

Mikä tekee minimitasta niin suositun? Klasikkouden salaisuus piilee minihameen muuntautumiskyvyssä. Tyylikikkailu lyhyiden helmojen avulla on helppoa, kallistuivatpa omat makumieltymyksesi supernaisellisen tai poikamaisen kurittoman puoleen. Minihameet tuovat asuun välittömästi keveyttä ja viekoittelevuutta. On aika unohtaa vanhat uskomukset minimitan sopivuudesta ainoastaan hoikille ja pitkäsäärisille. Erilaiset naisvartalot - pitkät, lyhyet, pyöreät ja hoikat - sopivat minihameen pariksi erinomaisesti. Oman vartalotyypin mukaan valittu hame korostaa lantiota ja sääriä juuri oikealla tavalla. Huippumalli Kate Moss ja laulaja Beyoncé ovat erinomaisia esimerkkejä minimitan faneista, joiden parhaita puolia lyhyt helma korostaa.

Minihameet - päivitä hametyylisi sähäkään ja eleganttiin minimittaan!

Minihameiden yhtäläisyydet päättyvät lähinnä helman pituuteen - muuten hameiden valikoima eri malleineen ja värineen on sekä valtava että vaihteleva. Kurveja myötäilevä kynähame, vekkihame ja ilmava kellohame ovat kaikki minihameiden eri muotoja. Pitsiset tai vekeillä kevennetyt minihameet hurmaavat paljaiden ja ruskettuneiden säärten kanssa. Mikäli arastelet rohkeiden printtien ja värien käyttöä, aloita totuttelu minihameestasi. Kuviolliset ja värikkäät minihameet toimivat asun väripilkkuna olematta kuitenkaan liian päällekäyviä. Pilkut ja kukkaprintit miellyttävät tyttömäisen pukeutujan silmää. Boheemin lookin luomiseksi pue yllesi graafisia inka-kuvioita tai murrettuja oranssin ja ruskean sävyjä.

Pue minihame asun katseet kääntäväksi keskipisteeksi tai anna sen kaikessa yksinkertaisuudessaan täydentää muuta asua. Minihameet sopivat niin huoliteltuun toimistoasuun kuin rönsyilevään rock-tyyliinkin. Nahkainen kynähame esimerkiksi pilkullisten sukkahousujen kanssa luo kohtalokkaan vamppi-lookin. Kaipaatko kuitenkin jotain konservatiivisempaa? Kruunaa hameesi väljästi leikatulla kauluspaidalla, maksi-kokoisella rannekellolla ja konjakinvärisellä nahkalaukulla. Siisti edustusasukaan ei laske nahkaa pois laskuista materiaalina - laadukas ja siisti tumma nahka on huolitellumpi valinta kuin osasit aavistaakaan.

Saatat pitää myös seuraavista tuotteista