Sonia Rykiel on ikoni, jonka suunnittelemat vaatteet herättävät katsojassa välittömästi ensi-ihastuksen tuntemuksen ja positiivisen energialatauksen. Niiden reippaat värit, veikeät printit, painatukset ja tikkaukset tuovat tyyliisi persoonallisen latauksen. Jos olet nainen tai tyttö, joka vaatii vapautta liikkua ja tutkailla maailmaa ilman rajoja, tämä raikas ja hauska huippumuodin lähettiläs voi toimia oppaanasi.

Sonia Rykiel aloitti uransa 70-luvun Pariisissa, ready-to-wear-vallankumouksen pyörteissä – tai oikeastaan sen kärjessä – nimittäin Rykiel oli määrittämässä trendiä, joka kannusti yksittäisiä suunnittelijoita perustamaan oman merkkinsä rohkeasti Haute Couturenkin ulkopuolella. Sonia Rykielistä tuli pian neuleiden kuningatar. Suunnittelijan omintakeinen design tunnetaan edelleen juurikin kauniisti laskeutuvista ja supertyylikkäistä neulevaatteista.

Sonia Rykielin filosofia ulottuu myös lastenvaatteisiin

Sonia Rykiel on perheyritys, jossa voimakaksikko Sonia – joka nukkui pois hiljattain elokuussa 2016 – ja Nathalie Rykiel, äiti ja tytär, ovat onnistuneet luomaan maailmaa mullistavaa designia, joka liikuttaa mallistosta toiseen. Merkin designille ominaisia elementtejä ovat raidat, hauskat sarjakuvamaiset printit ja reippaat värit. Vaatteissa yhdistyvät vanha ja uusi, retro ja moderni.

Sonia Rykiel kirjoitti useita kirjoja muodista mutta myös lastentarinoita. Rykielin värikäs maailma ulottuukin lastenvaatteisiin, jotka ovat ehdottoman suloisia. Niissä kohtaavat Peppi Pitkätossu ja kokonainen Muumimaailma haute coutureen kääräistynä. Neuleesta ja collegesta valmistetut arkimekot, paitamekot ja juhlamekot ovat miellyttävän pehmeitä ja helppoja vetää ylle ja toimivat tyttöjen vapaa-ajan luottovaatteina. Hauskat kuviot ja tanssahtelevat raidat kiipeilevät pitkin t-paitojen ja collegepaitojen pintoja. Yhdistä mekkoon maiharit ja sukkahousut tai legginsit. Paidat sopivat niin farkkujen kuin sammareidenkin kanssa.

Sonia Rykielin design-filosofiasta on kasvanut oma isminsä: Rykielismi. Rykielismi, joka syntyi jo 1968 Pariisissa, on vapautta olla oma itsensä. Elämäntapana se on chic eikä muista erottuminen edes outoudellaan ole tabu.

Yhdistele ja sekoita