Vaelluskengät

Suositut filtterit
1 549 tuotetta

Vaelluskengät

Vaelluskengät kuuluvat jokaisen retkeilijän tärkeimpiin varusteisiin. Ne johdattavat sinut läpi karujen kivikoiden ja kosteiden sammalikkojen, antavat pitoa niin jyrkillä rinteillä kuin liukkailla kallioilla ja auttavat jalkojasi jaksamaan viimeiset kilometrit kohti edessä häämöttävää laavua ja leirinuotiota. Kenkien merkitystä onnistuneen vaelluksen suhteen ei voi korostaa liikaa, sillä vääränlaiset kengät voivat pilata retkeilynautinnon kokonaan. Vaelluskenkien valikoimastamme löydät korkealaatuiset jalkineet aina kevyistä kesäretkistä vaativille vuoristovaelluksille.

Laadukkaat vaelluskengät ovat onnistuneen vaelluksen edellytys

Retkeily on harrastus, joka tarjoaa loputtomasti unohtumattomia elämyksiä, raitista ilmaa ja liikkumisen iloa. Lyhyelle vaellukselle ei tarvita kuin mukavat ulkoiluvaatteet ja repullinen eväitä, mutta laadukkaisiin kenkiin kannattaa panostaa, vaikka patikointia olisi edessä vain päiväretken verran. Modernit vaelluskengät yhdistävät huippuunsa hiotut tekniset ominaisuudet ergonomiseen mukavuuteen ja tyylikkääseen muotoiluun. Ne on suunniteltu antamaan askeleelle paras mahdollinen tuki vaihtelevissa maastoissa ja tuomaan suojaa kosteudelta, kylmyydeltä ja hiertymiltä. Voit valita suosikkisi perinteisten nahkakenkien, modernien ja hengittävien synteettisten materiaalien tai näiden yhdistelmistä – monet suositut mallit yhdistelevät lujaa nahkapintaa vedenpitäviin pinnoitteisiin ja tekstiilipintaan. Eräolosuhteiden lisäksi löydät myös trendikkääseen kaupunkityyliin sopivia malleja.

Vaelluskengät kuljettavat sinut parhaiden luontoelämysten äärelle

Millaisiin maisemiin ja olosuhteisiin etsit jalkineita? Jos retkellesi osuu kivikkoisia rinteitä, pitkiä metsätaipaleita ja kosteita suo- tai sammalmaastoja, ovat varrelliset ja vedenpitävät vaellussaappaat varma valinta. Jalkineiden varsi antaa tukea myös nilkalle, ja jämäkkä ja kuvioitu pohja tuo pitoa liukkaisiin ja haastaviin maastoihin. Jos taas suunnittelet talvivaellusta tuntureille tai vuoristovaellusta lumisille korkeuksille, vaaditaan kengiltä poikkeuksellisen hyvää lämmön- ja kosteudeneristystä. Äläkä unohda laadukkaiden vaellussukkien merkitystä – esimerkiksi merinovillaiset sukat toimivat loistavasti pitkilläkin vaelluksilla. Mikäli kaipaat retkijalkineiltasi hyvän pidon ja vedenpitävyyden lisäksi ilmavaa keveyttä, valitse suosikkisi varrettomien vaelluskenkien valikoimasta. Näppärän kokonsa ja miellyttävän käyttömukavuutensa vuoksi varrettomat mallit toimivat loistavasti myös lomamatkojen yleisjalkineina. Vaelluskengät istuvat myös urbaanin seikkailijan pukeutumiseen – sopivatko sinun city-tyyliisi ajattoman tyylikkäät ruskeat nahkakengät vai pirteän sporttiset vaellustossut?

Saatat pitää myös seuraavista tuotteista