Lasten urheilukengät

1 648 tuotetta

Aktiivisen lapsen perässä pysyminen on joskus lähestulkoon mahdotonta. Toisena hetkenä hän on kiipeämässä pihan korkeimman nyppylän huipulle ja toisena hyppäämässä alas puiston penkiltä. Lasten urheilukengät antavat hyvän pidon sekä ketterään kiipeilyyn että laskeutumiseen valtavista loikista. Joustavat pehmusteet laskevat hänet kevyesti maan pinnalle ja kengän rakenne varmistaa jalan oikean asennon askeleiden joka vaiheessa. Siten urheilukengät antavat ideaalin tuen lapsen liikkumiseen sekä villeissä puistoleikeissä että ohjatuissa treenisessioissa.

Lasten urheilukengät energisille pikkuvipeltäjille

Pienen seikkailijan jaloissa kuluvat mitkä tahansa kengät, mutta osa kengistä kuluttaa samalla lapsesi jalkoja. Siksi onkin hyvä panostaa lasten jalkineisiin jo pienestä pitäen. Laadukkaat urheilukengät edistävät lapsesi terveellistä kasvua koko käyttöikänsä: ne istuvat jalkaan heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien, antavat jalkojen hengittää ja suojaavat jalkoja turhalta rasitukselta. Vakaa pohja auttaa taaperoa tasapainoilemaan aina haparoivista ensiaskeleista jatkuvasti nopeampiin ja pidempiin spurtteihin. Kenkien tarranauhakiinnitys auttaa lasta saavuttamaan ensimmäisen suuren edistysaskeleensa pukeutumisen saralla, nimittäin pukemaan itse kenkänsä. Jos lasta kiinnostaa, kannattaa hänet ottaa mukaan myös kenkien valintaan. Kun annat lapsen kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, löytää hän oman tyylinsä jo varhain ja kehittää sitä kasvavan persoonansa mukaan. Moni lapsi ihastuu värikkäisiin kuviolenkkareihin ja innostuu väreistä vielä aikuisenakin. Toiset ovat jo nuorena valmiita pikkuvanhaan, vanhempien pukeutumista imitoivaan tennarityyliin.

Teknisesti pätevät treenikengät omaan lajiin

Urheiluun tarkoitetut kengät kannattaa valita aina kolmen eri tekijän mukaan: lajin, tyylin ja harjoittelualustan mukaan. Jalkapallokengät eroavat huomattavasti peruslenkkareista ja jalkapallokenkien sisälläkin on vaihtelua sen mukaan, pelataanko lajia sisäkentällä vai ulkona hiekalla tai ruoholla. Sisälajeihin tarkoitetuissa urheilukengissä on usein sileä, lattiaan helposti tarraava ja siihen jälkiä jättämätön ulkopohja. Ulkolajeihin tarvitaan paksu, kuvioitu pohja, jonka responsiivisuus vaimentaa vaihtelevan maaston aiheuttamia iskuja ja palauttaa energiaa lapsen askeleisiin. Kenkien pohjakuviointi lisää puolestaan kenkien pitoa. Kenkien sisäpohja myötäilee jalan muotoja ja tukee tarvittaessa lapsen oikeaa askellusta pronaatiotuen avulla. Neutraalin askelluksen omaaville urheilijalupauksille riittää lajiin sopiva kengän tuki. Tästä syystä paljon hyppyjä ja pomppuja sisältävissä lajeissa, kuten koripallossa, pitkävartiset lasten urheilukengät ovat kaikkein suosituimpia. Kun tiedät lajin ja harjoittelualustan asettamat vaatimukset, on helppo lähteä rakentamaan lapsen sporttityyliä kengistä alkaen.

Tutustu myös

Aktiivinen lapsi tarvitsee laadukkaat urheilukengät

Lasten kenkiin kannattaa sijoittaa aina, mutta erityisen tärkeää jalkinevalinta on silloin, kun edessä on urheilukenkien osto. Urheilukengät ovat monikäyttöisiä: kunnon jalkineista on hyötyä paitsi aktiiviharrastuksissa myös jokapäiväisessä arkikäytössä. Hyvät kengät tukevat kasvavan lapsen jalkaa juuri oikeista kohdista. Puristava, hankaava tai vastaavasti liian löysä jalkine voi rajoittaa jalan luonnollista kasvua ja lisäksi aiheuttaa vahinkoja tai vammoja vauhdikkaissa leikeissä. Lasten kenkiä on tarjolla valtava määrä ja siksi sopivien urheilukenkien valinta voi olla haasteellinen ja aikaa vievä tehtävä. Ostopäätöstä tehdessä on otettava huomioon monta eri seikkaa koon, mallin sekä hinnan ohella. Oikean parin löytäminen helpottuu huomattavasti, jos ratkaisevia ominaisuuksia miettii etukäteen.

Näin löydät sopivat urheilukengät - viisi vinkkiä onnistuneeseen ostoon

Ensimmäisenä kannattaa tietenkin miettiä käyttötarkoitusta. Tarvitseeko lapsesi kengät jalkapallokentälle tai suunnistukseen? Vai ehkä sittenkin normaaliin arkikäyttöön? Tärkeintä on ottaa huomioon kuinka usein kenkää käytetään, mihin tarkoitukseen ja millaisissa olosuhteissa. Seuraavaksi tulisi löytää oikea koko. Muistathan, että kenkä ei saa puristaa eikä se toisaalta saa olla liian suuri. Kasvuvaraa tulisi talvikengissä jättää noin kaksi senttimetriä, kesäkengissä riittää puolitoista. Mallia ja väriä määrittelee sen sijaan usein urheilukengän käyttötarkoitus. Lasten jalkineita löytyy tänä päivänä lähes kaikissa väreissä ja malleissa. Näin ollen vaikka kyseessä olisikin tyttöjen nappulakengät, valikoimista voi silti löytää jalkineet lempiväreissä ja juuri oikean tyylisenä. Hinnan suhteen kannattaa muistaa se, että vaikka halpa houkuttelee, laatu on ykkössijalla. Lasten urheilukenkien suhteen jalkineen laatu on ensisijaisen tärkeässä asemassa. Kasvava luusto ja lihakset tarvitsevat kehitystä tukevat kengät.

Vältä ruuhka ja kiire - löydä sopivat urheilukengät Zalandon verkkokaupasta

Kunhan urheilukenkien kaikki yksityiskohdat ovat selvillä, suunnista Zalandon monipuoliseen verkkokauppaan. Laaja, useita merkkejä sisältävä valikoima helpottaa hankintaa huomattavasti. Zalandon sivustolta löydät sopivat urheilukengät vaivattomasti ja nopeasti. Verkkokaupassamme ei tarvitse jonottaa ruuhkassa, eikä kassalla ole kiirettä - Zalandossa ostoksilla käynti on stressivapaata. Helppokäyttöisen hakukoneemme ansiosta löydät sopivat vaihtoehdot vaivatta. Käyttötarkoituksen, koon, merkin, materiaalin ja värin ohella voit valita hakukriteeriksi myös budjettisi. Näin saat juuri sinulle räätälöidyn ja budjettiisi sopivan listan saatavilla olevista tuotteista. Yksityiskohdat kustakin kenkäparista saat tutkimalla tuotteen lisätietoja. Anna verkkokauppa Zalandon säästää aikaasi ja energiaasi ja klikkaile mieleisesi tuotteet ostoskoriin!