accountaccountbagbagzalando logomenu

KAIKKI SUOMEN SUOSIKKIMERKIT

ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS*

100 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Ensihankinnat vauvalle

Mitä vastasyntynyt tarvitsee?

Bodyja, potkupukuja jne.

Ensimmäisinä kuukausina kullannuppusi tarvitsee ennen kaikkea perusvaatteita. Alkuun riittää hyvin 4–6 bodya ja 3–4 potkupukua. Vauva kasvaa nopeasti ensimmäisinä viikkoina, joten kannattaa hankkia myös isompia kokoja. Liian pitkät hihat voi aina taittaa.

Ensihankinnat kevätvauvalle

Varmista kevätvauvallesi mukavat oltavat. Kerrospukeutuminen on siihen hyvä ratkaisu. Bodyn ja potkupuvun lisäksi käy mainiosti pieni neuletakki, joka on helppo pukea ja riisua. Ulkoiluun raikkaassa kevätsäässä sopii parhaiten välikausihaalari ja myssy.

Vaatteet Suositeltu määrä Valikoimaan
Paitabodyt 4-6 Osta heti
Keväthaalarit 1-2 Osta heti
Takit 1-2 Osta heti
Neuleet 3-4 Osta heti
Hatut ja myssyt 1-2 Osta heti
Sukat 2-6 Osta heti
Sukkahousut 3-4 Osta heti

Pohjoismaiset suosikkimerkit

Pohjoismaiset lastenvaatteet tunnistaa laadukkaista materiaaleista, käytännöllisesta designista ja neutraalista väripaletista. Vaatteita kuvittavat söpöt eläinhahmot ja hauskat printit.

Uutuustuotteet

Ensihankinnat kesävauvalle

Vauvasi iho on herkkä, ja siksi se tarvitsee suojaa auringolta. Ilmavat, pitkähihaiset bodyt ja pitkät housut peittävät ihon, eikä aurinkovoidetta tarvita. Vauvasi pikku pään suojaat myssyllä. Varmista, ettei pienokaisellasi ole liian kuuma, ja nauttikaa ensimmäisestä yhteisestä kesästä.

Vaatteet Suositeltu määrä Valikoimaan
Haalarit 4-6 Osta heti
Paidat 1-2 Osta heti
Puserot ja neuleet 1-2 Osta heti
Sukat 2-6 Osta heti
Aurinkohatut 1-2 Osta heti
Uimapuvut 1 Osta heti

Tarkistuslista

Hyvä valmistautuminen rauhoittaa tuoreita vanhempia kaiken kiireen keskellä. Tarkistuslistan avulla huolehdit siitä, että kaikki on valmiina. Lista sisältää vaatteiden lisäksi tarvikkeita vauvan hoitoon ja syöttämiseen sekä varusteita matkalle.

Mitä äiti tarvitsee?

Käytä lempivaatteitasi niin kauan kuin ne sopivat ja hanki niiden lisäksi käytännöllisiä äitiysvaatteita. Mukavia (ja trendikkäitä) housuja ja paitoja voit käyttää vielä synnytyksen jälkeenkin. Kun imetät, imetysliivit ja tarkoitusta varten suunnitellut paidat tai mekot ovat käytännöllisiä ja helpottavat arkea vauvasi kanssa.

Näitä suosittelemme

8 vinkkiä vanhemmille

1. Tarpeellisia lahjoja
Myös sukulaisesi ja ystäväsi iloitsevat vauvasta ja antavat varmaan mielellään lahjoja hänelle. Aina parempi, jos lahja on sellainen, joka tulee todella tarpeeseen. Kymmenes nalle alkaa olla jo liikaa... Tee lista siitä, mitä tarvitset, ja välitä toiveesi eteenpäin. Käytä apuna tarkistuslistaamme. Ota rauhallisesti ja odota, kunnes selviää, kuinka paljon vaatteita kullannuppusi tarvitsee ja mistä hän pitää.


2. Osta mieluummin isompia kokoja
Vastasyntyneet ovat pieniä, mutta kasvavat uskomattoman nopeasti. Kokoa 50 olevat söpöt potkuhousut sopivat useimmiten vain ensimmäisinä päivinä. Osta siis myös kokoa 56 ja 62 olevia vaatteita. Pienokaistasi ei haittaa, vaikka ne ovat aluksi liian suuria. Liian pitkät hihat ja lahkeet voi aina taittaa.


3. Kantaen vai vaunuissa työntäen?
Vaunut on hyvä hankkia riippumatta siitä, liikutko mieluummin lasta kantaen vai vaunuissa työntäen. Kun mukana on paljon tavaraa, vaunut toimivat hyvänä kantoapuna myös kantoliinaa suosiville äideille.


4. Aina läsnä – myös kotona
Pienokaisesi haluaa olla lähelläsi ja tuntea läheisyytesi. Olohuoneeseen tai muualle sijoitettu korisänky tai korkeussuunnassa säädettävä leikkikehä on erinomainen ratkaisu tähän tarkoitukseen. Siellä vauvasi saa levätä, ja hänellä on näköyhteys sinuun – ja sinulla häneen. Jos pienokaisesi kaipaa vielä enemmän läheisyyttä, sopiva ratkaisu on kantoreppu.


5. Stressittömiä öitä
Sivusänky takaa stressittömän yön riippumatta siitä, imetätkö vai syötätkö vauvaasi tuttipullolla. Pienokaisesi nukkuu aivan vieressäsi, ja voit reagoida heti, jos hän tarvitsee jotain, vaikkapa vain kosketustasi unen jatkamiseen. Pulloruokinnassa kannattaa varata termoskannuun kuumaa vettä ennen nukkumaanmenoa ja valmistaa korvike nopeasti yöpöydällä. Näin kaikki pääsevät pian uudelleen nukkumaan, kun vauva on syönyt.


6. Pidä silmällä vauvaasi
Vastasyntyneet eivät vielä osaa hallita ruumiintoimintojaan kunnolla. Siksi on tärkeää, että pidät silmällä pienokaistasi. Kokeile säännöllisesti hänen niskaansa ja vähennä vaatetusta, jos niska on hikinen. Huolehdi yöllä siitä, että makuuhuoneen lämpötila on 18 asteen tienoilla ja että tyynyjä tai peittoja ei pääse putoamaan vauvasi kasvojen päälle. Unipussissa tai yksiosaisessa pyjamassa pienokainen tuntee olonsa mukavaksi ja voi nukkua turvallisesti.


7. Tarkkana vaipanvaihdossa!
Pidä aina kiinni vauvastasi vaihtaessasi vaippaa. Jos huomaat, että body tai jotain muuta puuttuu, älä jätä häntä ilman valvontaa hoitopöydälle. Jos talossa on muitakin lapsia tai jos huomiosi voi kiinnittyä muualle, vaipanvaihto onnistuu myös lattialla pehmeän peitteen ja vaipanvaihtoalustan päällä. Näin mitään ei pääse tapahtumaan.


8. Pese hyvin, mutta hellävaraisesti
Pesukoneesi on ihmeissään, sillä se joutuu töihin paljon useammin kuin ennen. Haitallisten aineiden välttämiseksi on hyvä ennen kaikkea panostaa kestäviin vauvanvaatteisiin ja pestä kaikki vaatteet perusteellisesti vähintään 1–2 kertaa oston jälkeen ja tietenkin tarvittaessa. Vauvanvaatteille on erityisen mietoja pesu- ja huuhteluaineita, jotka eivät ärsytä ihoa. Älä koskaan käytä kemiallisia tahranpoistoaineita, vaan poista itsepintaiset tahrat mieluummin vedellä ja luonnonmukaisella tahranpoistoaineella.