Kultaketjut miehille

Suositut filtterit

Monipuoliset ja muodikkaat kultaketjut miehille

Kulta on materiaalina suosittu kallisarvoisuutensa mutta myös kestävyytensä vuoksi. Zalandolla valikoimassa on kultaketjuja miehille eripaksuisina ja erimallisina, joten voit valita itsellesi mieluisen ketjutyylin.

Kultaketjut miehille yhdistyvät useasti rock- tai rap-starojen kauloilla kimaltavaan bling-blingiin, mutta yksinkertainen kultaketju sopii kaulaan kuin kaulaan ja toimii monipuolisena asun koristajana. Kultaketjuun voi myös pujottaa sormuksen, kun se ei mahdu sormeen tai jos sitä ei väliaikaisesti voi pitää kädessä vaikkapa hygienian tai katoamisriskin vuoksi.

Kultaketjuissa on keltakullan lisäksi värivalikoimaa esimerkiksi valko- ja ruusukultaisina ketjuina. Näihin kultaketjuihin on sekoitettu esimerkiksi hopeaa tai kuparia tuomaan vaihtelua väriin. Kultaketju voi myös olla kiiltävä tai rauhallisen sumeapintainen riippuen pintakäsittelystä. Puhdas kulta on niin pehmeää, ettei sitä yleensä käytetä koruissa, joten keltakultainenkin kultakoru on tyypillisesti kultaseosta.

Miesten kaulakorut sopivat kaikille ja kaikkialle

Tyypillisesti miesten kaulakoruvalikoimassa korostuu ketjun yksinkertaisuus. Sukupuolirajoituksia ei tarvitse seurata, joten voit etsiä itsellesi sopivaa kultakorua myös muista kategorioista. Miesten kaulakoruissa selkeintä on ketjun muotoilun vaihtelu ja toisaalta korun paksuus tai pituus, jolla saa näyttävämpää tai asuun paremmin sulautuvaa efektiä.

Kun miesten kaulakorun sovittaa muuhun asuun, kannattaa miettiä, onko korua tarkoitus pitää paidan alla vai päällä. Paidan päällä koru saattaa asettua kauluksen yläpuolelle, jolloin lyhyt ketju halaa kaulan juurta ja kruunaa yksinkertaisenkin kokonaisuuden. Paidan päälle voi pukea myös pidempää miesten kaulakorua, jolloin vaatteen väri vaikuttaa korun värivalintaan. Varsinkin tumman vaatteen päällä on vaalea ja kimaltava kultaketju vaikuttavan näköinen. Jos taas paidassa on kapeneva kaula-aukko tai sen alle on mahdollista sujauttaa koru, joka pilkahtaa kauluksen lomassa, on efekti salaperäisen miellyttävä: pinnan alla on lisää löydettävää, kun kantajaan tutustuu paremmin.

Miesten kaulakorut ovat myös hyvä lahja omalle kullalle tai sukulaiselle. Jos sankarille ostaa yksinkertaisen tyylikkään kultaketjun, hän voi itse valita, minkälaisessa yhteydessä sitä käyttää – tai ripustaako siihen esimerkiksi omaa maailmankuvaansa edustavia riipuksia.

Kullan hoitaminen säilyttää kiilteen

Myös miesten kultaketjuissa on hyvä muistaa huollon tärkeys. Kulta on siitä hyvä materiaali, että se on helppohoitoinen, eikä vaadi erikoisia puhdistusaineita tai tummu pitkänkään ajan kuluessa kovinkaan helposti. Kultaa voi hoitaa laimealla saippualla ja vedellä ja harjata pehmeällä harjalla himmennyt loisto uuteen uskoon.

Jos ostamasi kultaketju ei tule säilytyskotelossa, sellaiseen kannattaa sijoittaa, sillä kotelossa ketju ei kerää ympäriltään epäpuhtauksia ja säilyy kauniina pidempään. Kultaketjut eivät myöskään mene solmuun, jos niitä säilyttää erillään ja säilytyskotelot on helppo varastoida.

Kultaketjut sopivat kelle vain, jokapäiväiseen käyttöön tai vain harvoihin ja valittuihin tilaisuuksiin. Voi kuitenkin käydä niinkin, että koru ei enää miellytä, jolloin kultaketju on usein helppo myydä eteenpäin, sillä sen arvo säilyy vuodesta toiseen.