Miesten vaatteet

Suositut filtterit
115 250 tuotetta

DressLikeA on vuoden 2011 alussa syntynyt miesten tyyliblogi, jota kirjoittaa Atte Rytkönen. Blogin tarkoituksena on aina ollut toimia inspiraation lähteenä ja alustana. Parin viime vuoden aikana blogin suosio sekä seuraajamäärät ovatkin kasvaneet räjähdysmäisesti, etenkin kansainvälisesti. DressLikeA:n lisäksi Atella on tarkoitus tulevan syksyn aikana avata Tyylit.fi-blogi, joka tulee keskittymään miesten ja naisten vaatetukseen, hyviin tyyleihin ja toki pitkälti DLA:n kanssa samoihin asioihin, mutta suomen kielellä.

Kyselimme Atelta muutaman kysymyksen liittyen miesten pukeutumiseen. Tässä hänen näkemyksensä ja vinkkinsä suomalaisille miehille:

Minkälainen on oma tyylisi? Oma tyylini on nykyään päivästä ja tapahtumasta riippuen hieman vaihteleva, mutta DressLikeA:n ideologiana on sen aloittamisesta lähtien ollut lause "whatever you wear, always dress to kill" ja tuon voisi sanoa kuvaavan varsin pitkälle myös oman jokapäiväisen tyylini lähtökohtia. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa; lähinnä ettei ole sinänsä väliä onko päällä puku, irtotakki, shortsit, t-paita tai jotain muuta, vaatteiden tulisi olla sellaiset, että niissä tuntee olonsa kotoisaksi, luottavaiseksi ja edustavaksi. Oma tavoitteeni on aina pitää tyylini tilaisuuteen ja ympäristöön sopivana. Töissä silloin kun siihen on tarvetta tyylini on varsin formaali, töiden ulkopuolella enemmän kasuaali. Vielä pari vuotta sitten pukeutumiseni sisälsi paljon kirkkaita värejä ja esiin pomppaavia yksityiskohtia ja vaikken ole niistä vieläkään missään nimessä kokonaan luopunut, olen kulkenut oman tieni oppimaan, että yksinkertainen on kaunista.

Mitä pitäisi jokaisen suomalaisen miehen vaatekaapista mielestäsi löytyä? Jokaisen miehen tulisi omistaa yksi hyvin istuva tumma puku. Saan usein kysymyksiä liittyen siihen, että on tulossa häät, hautajaiset, valmistujaiset, työhaastattelu tai joku muu tapahtuma, johon tarvitsisi löytää hyvä puku, nopeasti ja halvalla. Usein kuitenkin valitettavasti jostain näistä on mainituissa olosuhteissa tingittävä. Sen takia oma neuvoni on, että osta miellyttävä, laadukas ja istuva puku ajoissa, koska tulet sitä joka tapauksessa tarvitsemaan. Lisäksi tarvitset valkoisen kauluspaidan, kaksi yksiväristä tai hillitysti kuvioitua solmiota (toinen hyvin tumma ja toinen vaaleampi), laadukkaat nahkakengät ja tummat sukat. On samantekevää, mitä mies tekee työkseen tai miten hän normaalissa arjessa pukeutuu, yllämainittu on kokonaisuus, jota jokainen mies jossain elämänsä vaiheessa väistämättä tarvitsee.

Mitä muuttaisit suomalaisten miesten pukeutumisessa? Ensimmäisenä korvaisin liian mustan värin käytön - erityisesti juhla- bisnespukeutumisessa - tummansinisellä sekä -harmaalla, jotka ovat molemmat huomattavan paljon mustaa monikäyttöisempiä, suomalaiseen vaaleaan pigmenttiin sopivampia sekä helpommin muihin väreihin yhdisteltävissä. Toiseksi suomalaisten (kuten miesten ylipäänsä) tulisi keskittyä enemmän vaatteiden oikeaan istuvuuteen, koska se on suurin yksittäinen onnistumiseen vaikuttava tekijä ja samalla ymmärtää, että harvalle vaatteet ovat oikeankokoisia suoraan kaupasta tai netistä ostettaessa. Kolmas kohta on laadukkaiden jalkineiden ostaminen sekä oikeanlainen hoitaminen ja neljäs keinokuitujen välttäminen pääosin muutoin kuin urheiluvaatteissa. Kokonaisuutena miesten tulisi kiinnittää yleisesti enemmän huomiota vaatteidensa laatuun, materiaaleihin, yhdisteltävyyteen ja ajattomuuteen. Näiden kohtien toteutuessa oltaisiin pitkällä.

Missä suomalaiset miehet mielestäsi onnistuvat hyvin pukeutumisessaan? Sanoisin, että suomalaisten miesten kiinnostus pukeutumista kohtaan ja siihen liittyvä panostus on tällä hetkellä vahvassa kasvussa, eikä se koske pelkästään nuoria vaan myös vanhempia ikäluokkia. Toki kasvu pääosin rajoittuu vielä suurimpiin kasvukeskuksiin, mutta myös miesten ylläpitämien tyyliblogien kasvu on osoitus siitä, että kiinnostusta pukeutumiseen kyllä on ja pikkuhiljaa muutos alkaa näkyä niin asenteissa, vuorovaikutuksessa, suomalaisten miesten laatutietoisuudessa kuin loppujen lopuksi myös miesten pukeutumisessa.

Tällä hetkellä Suomessa etenkin kasuaalimman pukeutumisen ja niin sanottujen "katutyylien" suhteen esimerkiksi Helsingissä näkee nykyään jo paljon persoonallisia ja hyvin toteutettuja kokonaisuuksia. Näiden pienempien ryhmien osalta positiivisena ja "onnistumisena" voisi pitää sitä, että Suomessa miehet, jotka ovat kiinnostuneet pukeutumisesta ja tyylistä, pyrkivät kehittämään omasta tyylistään luonnollista, persoonallista ja niin sanotusti oman itsensä näköistä.