Miesten päällystakit

Suositut filtterit
1 760 tuotetta

Pohjoisen sääolosuhteissa tukevalle päällystakille on käyttöä valtaosan vuodesta. Päällystakit ovat ulkopukeutumisen hallitsevimpia elementtejä, ja siksi onkin tärkeää, että takki antaa paitsi lämpöä ja suojaa myös omaan tyyliisi sopivaa ilmettä. Jo parilla erilaisella, huolella valitulla päällystakilla selätät syys- ja talvikauden tyylillä, mutta useampi erilainen takki tuo miellyttävää joustavuutta ja vaihtelua pukeutumiseen.

Sääolosuhteet ja käyttötilanteet asettavat lähtökohdat päällystakin valinnalle. Etsitkö mahdollisimman monikäyttöistä, säänkestävää yleistakkia vai erikoislämmintä untuvatakkia hyisiin pakkasiin? Toivotko takilta hienostunutta ilmettä, joka sopii tarvittaessa yhteen vaikka puvun kanssa vai onko toiveissasi löytää urbaanin pukeutumisen trendejä seuraava talvitakki?

Miesten päällystakit suojaavat tyylikkäästi säällä kuin säällä

Jos klassinen charmikkuus, pelkistetyn selkeät linjat ja elegantti herrasmiestyyli kuulostavat sinun jutuiltasi, miesten villakangastakit ja trenssit tarjoavat tyylikästä lämpöä niin syyspäivien viileyteen kuin pakkaskeleillekin. Ne sopivat täydellisesti yhteen puvun ja kiillotettujen nahkakenkien kanssa, mutta luovat arvokasta ja ryhdikästä ilmettä myös rentoon hipster-tyyliin.

Kun etsit päällystakkia, joka suojaa tehokkaasti sateelta ja tuulelta ja näyttää hyvältä myös muotia arvostavan pukeutujan yllä, parkatakit ja lyhyet päällystakit ovat loistavia valintoja. Suositut säänkestävät parkatakit henkivät maanläheistä värimaailmaa, joka saa tunnelmaa karvareunuksista. Ne istuvatkin mainiosti urbaanin boheemiin tyyliin, ja suojaavat miellyttävästi myös luontoretkillä ja vaelluksilla.

Kun lämpimyys on ykköskriteerisi päällystakin valinnassa, topatut päällystakit ja muhkeat untuvatäytteiset toppatakit eivät jätä kylmäksi. Ne ovat kaikista varmimpia vaihtoehtoja mittarin painuttua reilusti miinukselle ja kannustavat ulkoilemaan myös kylmimmillä pakkasilla. Modernit tekniset ominaisuudet ja talvivaatedesign pitävät huolen siitä, että paksuinkin untuvatakki voi olla myös hyvin istuva ja muodikas.

Yhdistele ja sekoita

Päällystakki on merkittävä osa pukeutumista. Se on usein ensimmäinen vaate, joka vieraasta huomataan tämän astuessa sisään. Niinpä hyvä ensivaikutelma on menetetty, jos päällystakki on kovin kulahtanut. Syksyn viimoihin ja talven pakkasiin kannattaa varautua jo hyvissä ajoin, sillä sää voi muuttua kylmäksi jopa yhdessä yössä. Pikkupakkasilla ehdottomasti tyylikkäimmät päällystakit ovat villakangastakkeja. Miesten villakangastakit ovat elegantti ja klassinen mutta silti trendikäs valinta. Villakangastakki sopii käytettäväksi niin työpukeutumisessa kuin vapaa-aikanakin. Villakangastakki kuuluu asustaa kunnon nahkakäsineillä ja siistillä kaulaliinalla. Myös hattu kuuluu olennaisena osana tyyliin, mutta pipokin menettelee. Villakangastakin heikko kohta on sen huono sateenkestävyys. Silloin kun lumen sijasta sataa räntää tai jäätävää tihkua, kannattaakin valita päälle mieluummin parkatakki. Ne on usein käsitelty vettähylkiviksi, joten ne kestävät märkiä säitä villakangastakkia paremmin. Silloin kun pakkanen näyttää mahtiaan, kannattaa turvautua kunnolliseen untuvatakkiin, joka on miesten päällystakkivaihtoehdoista yleensä kaikkein lämpimin. Untuvatakki on kevyt ja mukava päällä. Ne sopivatkin erinomaisesti retkeilyyn ja muuhun vapaa-ajanviettoon luonnonhelmassa. Kun sää muuttuu jälleen keväisen leudoksi, kannatta kaivaa trenssi tai välikausitakki esiin.

Päällystakit – käytännöllisen ja siistin pukeutumisen kulmakiviä

Päällystakin väreinä suosittuja ovat perinteisesti olleet tummat sävyt, erityisesti musta. Jos on aikeissa hankkia vain yhden päällystakin, musta on monikäyttöisin valinta. Siihen on helppo sovittaa erilaisia asusteita ja saada siten takin yleisilme muuttumaan joko asiallisemmaksi tai rennommaksi. Mikään ei kuitenkaan estä piristämästä pukeutumistaan esimerkiksi kellertävillä, beigeillä, kirkkaansinisillä tai viininpunaisilla takeilla. Takkia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös käytännöllisiin yksityiskohtiin. Esimerkiksi huppu on mukava silloin, kun sataa ja tuulee kovasti. Toisaalta huppu ei ole erityisen siisti eikä mukava niskassa roikkumassa. Takin käyttötarkoitus vaikuttaa siihen, millaisia suunnitteluratkaisuja siltä vaaditaan. Kaikista siisteimmissä malleissa yksityiskohtien määrä on rajallinen ja perusilme melko pelkistetty. Esimerkiksi retkeilytakissa sen sijaan toivotaan usein olevan runsaasti erilaisia taskuja, huppu, kiristysnyörit ja muutakin säätövaraa. Kun on etukäteen päättänyt, mitä takilta odottaa, mieleinen päällystakki on helppo löytää.