Miesten puvut

Suositut filtterit
3 910 tuotetta

Miesten puku on klassinen asukokonaisuus

Kysyimme Ville Raiviolta vinkkejä miesten puvun hankintaan. Raivio on opastanut suomalaisia miehiä klassisesta tyylistä jo vuodesta 2008 saakka perustettuaan Keikari-tyylisivuston. Oman tyylin syntymistä ja kiinnostustaan tyyliin Raivio kuvailee näin:

"13-vuotiaana yläasteelle siirtyessäni kiinnostuin tyylistä pakon uhalla, kun kaikki lapselliset ajatukset piti unohtaa. Vaikka hankin samat merkkicolleget, Superstar-popot ja löysät farkut kuin muilla, tämä ei toisille riittänyt. Kengännauhat piti solmia, collegen tuli istua ja reppua täytyi kantaa tietyllä tavalla. Jos tyyli oli jotenkuten kohdillaan, oli vain hitusen vähemmän erottuva maalitaulu. En kokenut tätä asua omakseni, mutta en tiennyt mikä oma juttu olisi. Tämä löytyi vasta lukiossa, kun tartuin Täydellinen herrasmies -kirjaan.".

"Tänä päivänä tyyli on jokapäiväinen osa elämääni. Olen pitänyt Keikaria vuodesta 2008 lähtien ja toimin Taloussanomien kolumnistina, joten tyyli on vahvasti mukana myös kirjoittamisessa. Aihealueena se on kiehtova ja loputon. Yhdelle vaatteet ovat vain kehon peite toisen kehittäessä niiden ympärille monitahoisen filosofian. Pukeutumisen semantiikka pitää myös minut otteessaan. Päällisin puolin villakangastakki on villakangastakki, mutta vaatteiden kieltä puhuville malleilla ja yksityiskohdilla on eroa."

"Jokaiseen vaatekaappiin on hyvä varata kaksi pukua: musta puku hautajaisiin, tummansininen tai -harmaa kaikkeen muuhun."

Raivion vinkit puvun ostajalle

"Puvun tulee täyttää se käyttötarkoitus, jota varten vaate ostetaan, ja sen tulee istua kantajansa kehon mukaisesti. Puku on asu, jolla kunnioitetaan jotakin tilaisuutta ja siihen osallistuvia. Puku istuu hyvin, kun sen hartiasaumat eivät ylitä miehen omien hartioiden linjaa, eikä se kiristä käyttäessä. Sama toisin päin: jos puku on liian suuri, kantaja näyttää kummalliselta. Sopivasti istuessa puvun hihat päättyvät ranneluun kohdalle, housut hieman jalkineiden yläpuolelle ja kaikki näistä seuraavat raajojen muotoja. Koska musta on surun väri, on musta puku hautajaisasu. Smokki ja frakki ovat asia erikseen. Tämä jättää kaksi tumman puvun väriä jäljelle: tummanharmaa ja tummansininen. Näistä jälkimmäinen sopii kaikille miehille miltei kaikissa tilaisuuksissa, edellinen vain jos sävy on erittäin tumma."

Aina silloin tällöin eteen tulee tilaisuuksia, joissa miesten puku on ainoa oikea asuvalinta. Jotta säästyt viime hetken paniikilta tällaisten tilaisuuksien lähestyessä, on hyvä jos kaapistasi löytyy jo valmiina tyylikäs miesten puku. Hääjuhlat, tärkeät business-tapaamiset tai arvokas konsertti ovat kaikki tapahtumia, joissa puku on paikallaan. On sinusta ja tilaisuuden arvokkuudesta kiinni, puetko yllesi koko kokonaisuuden vaiko vain osan pukuun kuuluvista vaatteista. Miesten pukuun kuuluvat puvun housut, eli suorat housut, puvun takki ja mahdollisesti myös liivi. Jotta asukokonaisuus on tyylikäs, on puvun osien oltava samaa kangasta. Puvun kanssa käytetään kauluspaitaa sekä mahdollisesti kravattia tai solmiota.