Miesten puvut

2 971 tuotetta

Puvut ovat yleistyneet viime vuosina myös muussa kuin muodollisessa tyylissä, kuten high streetissä dapper-tyyliä ihannoivien pukeutujien yllä – olisiko sinunkin aika liittyä tähän gentlemannien klubiin? Puku on aina tyylikäs valinta, joten ota rohkeasti ensi askel miesten pukujen maailmaan.

Trendeissä näkyvät vahvasti 60-luvun vaikutteet, kuten siistit slim fit -malliset leikkaukset miesten puvuissa. Inspiraatiota voit hakea New Yorkin kaltaisista metropoleista. Onpa tarkkaan räätälöityjä ja kapeanmallisia skinny fit -pukuja vilahdellut yhtenään myös punaisella matolla. Aloittelijalle sopii klassinen väljempi regular fit -malli tai modernimpi malli, joka on klassisen ja slim fitin väliltä. Kolmiosainen puku sopii erittäin juhlavaan tai viralliseen tilaisuuteen.

Miesten puvut eri tilaisuuksiin

Onko tiedossa kevyet kesäjuhlat tai -häät? Suosi puvussa vaaleaa, kuten sinisen ja harmaan vaaleita sävyjä sekä valkoista ja beigeä. Kevyet materiaalit, kuten puuvilla, pellava ja silkki, sopivat erinomaisesti hengittävyytensä ansiosta kesän kuumuuteen. Hyviä kauluspaidan värejä ovat valkoinen, vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Kesän juhlatyyliin sopivat myös kevyemmät kengät, kuten loaferit tai klassiset nauhakengät, joissa on mukava tanssahdella kesävalssia ja rokata aamuun asti.

Tummat puvut ovat virallisten tilaisuuksien luottoasuja. Mustaa käytetään smokissa ja frakissa, muuten se on yleensä varattu hautajaisiin. Tummaksi puvuksi sopivat tummanharmaa ja -sininen. Harmaa onkin trendikäs väri, johon voit pukeutua päästä varpaisiin – erilaiset tekstuurit ja kuvioinnit tuovat elävyyttä samanvärisiin pintoihin. Ruskean sävyt ja burgundy tuovat vintage-fiilistä ja ovat hitusen persoonallisempia. Tai miten olisi ruutuinen puku 50-luvun tyyliin tai kokonaan kuvioissa tai kirkkaissa väreissä kylpevä puku. Persoonallisuutta voit lisätä pukuusi myös asusteilla, kuten kravatilla, taskuliinalla ja hatulla.

Puvut sopivat myös epämuodollisempaan tyyliin niin toimistolle, illanviettoon kuin sunnuntaibrunssille. Pikkutakki ryhdistää muuten huolettoman farkkutyylin. Voit lisätä rennompaa otetta pukemalla puvuntakin alle valkoisen t-paidan tai poolon.

Tutustu myös

Miesten puku on klassinen asukokonaisuus

Kysyimme Ville Raiviolta vinkkejä miesten puvun hankintaan. Raivio on opastanut suomalaisia miehiä klassisesta tyylistä jo vuodesta 2008 saakka perustettuaan Keikari-tyylisivuston. Oman tyylin syntymistä ja kiinnostustaan tyyliin Raivio kuvailee näin:

"13-vuotiaana yläasteelle siirtyessäni kiinnostuin tyylistä pakon uhalla, kun kaikki lapselliset ajatukset piti unohtaa. Vaikka hankin samat merkkicolleget, Superstar-popot ja löysät farkut kuin muilla, tämä ei toisille riittänyt. Kengännauhat piti solmia, collegen tuli istua ja reppua täytyi kantaa tietyllä tavalla. Jos tyyli oli jotenkuten kohdillaan, oli vain hitusen vähemmän erottuva maalitaulu. En kokenut tätä asua omakseni, mutta en tiennyt mikä oma juttu olisi. Tämä löytyi vasta lukiossa, kun tartuin Täydellinen herrasmies -kirjaan.".

"Tänä päivänä tyyli on jokapäiväinen osa elämääni. Olen pitänyt Keikaria vuodesta 2008 lähtien ja toimin Taloussanomien kolumnistina, joten tyyli on vahvasti mukana myös kirjoittamisessa. Aihealueena se on kiehtova ja loputon. Yhdelle vaatteet ovat vain kehon peite toisen kehittäessä niiden ympärille monitahoisen filosofian. Pukeutumisen semantiikka pitää myös minut otteessaan. Päällisin puolin villakangastakki on villakangastakki, mutta vaatteiden kieltä puhuville malleilla ja yksityiskohdilla on eroa."

"Jokaiseen vaatekaappiin on hyvä varata kaksi pukua: musta puku hautajaisiin, tummansininen tai -harmaa kaikkeen muuhun."

Raivion vinkit puvun ostajalle

"Puvun tulee täyttää se käyttötarkoitus, jota varten vaate ostetaan, ja sen tulee istua kantajansa kehon mukaisesti. Puku on asu, jolla kunnioitetaan jotakin tilaisuutta ja siihen osallistuvia. Puku istuu hyvin, kun sen hartiasaumat eivät ylitä miehen omien hartioiden linjaa, eikä se kiristä käyttäessä. Sama toisin päin: jos puku on liian suuri, kantaja näyttää kummalliselta. Sopivasti istuessa puvun hihat päättyvät ranneluun kohdalle, housut hieman jalkineiden yläpuolelle ja kaikki näistä seuraavat raajojen muotoja. Koska musta on surun väri, on musta puku hautajaisasu. Smokki ja frakki ovat asia erikseen. Tämä jättää kaksi tumman puvun väriä jäljelle: tummanharmaa ja tummansininen. Näistä jälkimmäinen sopii kaikille miehille miltei kaikissa tilaisuuksissa, edellinen vain jos sävy on erittäin tumma."

Aina silloin tällöin eteen tulee tilaisuuksia, joissa miesten puku on ainoa oikea asuvalinta. Jotta säästyt viime hetken paniikilta tällaisten tilaisuuksien lähestyessä, on hyvä jos kaapistasi löytyy jo valmiina tyylikäs miesten puku. Hääjuhlat, tärkeät business-tapaamiset tai arvokas konsertti ovat kaikki tapahtumia, joissa puku on paikallaan. On sinusta ja tilaisuuden arvokkuudesta kiinni, puetko yllesi koko kokonaisuuden vaiko vain osan pukuun kuuluvista vaatteista. Miesten pukuun kuuluvat puvun housut, eli suorat housut, puvun takki ja mahdollisesti myös liivi. Jotta asukokonaisuus on tyylikäs, on puvun osien oltava samaa kangasta. Puvun kanssa käytetään kauluspaitaa sekä mahdollisesti kravattia tai solmiota.