Aikanaan Espanjan Pyreneiltä lähtöisin olevat espadrillot olivat alun perin palvelijoiden suosimia kenkiä. Äärimmäisen mukavat, juutista ja kankaasta valmistetut kengät kestivät koko päivän liikkumista ja seisomista ilman jalkojen väsymistä. Sittemmin jalkineiden tyylikkyys ja ergonomisuus on huomattu myös laajemman yleisön keskuudessa. Espadrillot ovat rennon kaupunkityylin pohja, jolle muu asu rakennetaan. Mutkatonta tyyliä edustavat kengät eivät väljän mitoituksensa vuoksi hankaa tai purista kuumillakaan helteillä, jolloin jalat herkästi turpoavat. Tukeva juuttipohja ei päästä kosteutta läpi ja vähentää jalkojen hikoilua merkittävästi. Kuuma asfaltti Havannan trooppisessa ilmastossa tai alkusyksyn kirpeät aamut – trendikkäät kangasjalkineet palvelevat jalkojasi mitä erilaisemmissa käyttöympäristöissä. Tyylikkäät espanjalaisvaikutteiset tossut tuovat urbaaniin asuusi välittömän tyyliboostauksen. Espadrillos-kengät tuovat miehisen särmikkääseen asuun myös ripauksen välimerellistä huolettomuutta. Näiden kenkien kanssa mottona toimii "panosta tyyliisi, mutta älä ota sitä liian vakavasti".

Espadrillot – väri-iloittelua tai hillittyä harmoniaa

Hyväksi todettu kaava taipuu moneksi. Kenkien perusmalli kangaspäällisineen ja juuttipohjineen noudattelee samoja linjoja mallista toiseen, mutta jalkineen muissa ominaisuuksissa riittää valinnanvaraa. Espadrillot edustavat värikirjossaan monia eri makuja ja tyylejä. Värejä rakastava, sisällään pienen lattarisielun omistava ilahtuu kirkkaanvärisistä espadrilloista. Kuuma oranssi, ryhdikäs laivastonsininen ja aurinkoinen keltainen ovat kuin luotuja siestan viettoon Madridin tai Barcelonan polttaville kaduille. Onko hillitty pohjoismainen tyyli kuitenkin enemmän sinun makuusi? Kenkien väriskaala tavoittaa myös skandinaavisen mielenmaiseman. Ytimekkäät sävyt kuten musta, harmaa, khaki ja luonnonvalkoinen täydentävät minimalististakin tyyliä. Tyyliltään pientä hulluttelua kaipaava löytää halutessaan myös printeillä ja kuvioinneilla varustettuja kenkiä.

Espadrillot tuovat asukokonaisuuteen espanjalaista letkeyttä

Aina muodikkaat espadrilot ovat trendikkään kesämiehen vaatekaapin luottojalkineet. Vaivattoman rennot kengät on helppo yhdistää muuhun asuun – olipa suuntasi toimisto tai rantatuoli. Ota mallia catwalkin tyylikkäistä miesmalleista ja yhdistä uusien tossujesi seuraksi käärityt chinot ja rento puuvillainen t-paita. Chinotyyli on käyttökelpoinen niin pitkälle kesäiseen iltaan venyvään after workiin kuin kaupunkihengailuunkin. Kokeile espradillojen kanssa myös vaihtelevaa lahkeenmittaa. Tulet huomaamaan, että sekä shortsit että pitkät housut kuten farkut tai kangashousut sopivat uusien kenkiesi kanssa. Espadrillomalliset kengät tasapainottavt myös muuten virallisempaa linjaa noudattelevaa asua. Tee ryhdikkäästä kesäillallisasusta maanläheisempi lisäämällä pikkutakin tai kauluspaidan seuraksi nämä boheemit kangaskengät. Espadrillot tuovat virallisempaankin kokonaisuuteen välimerellistä rentoutta ja huolettomuutta.

Nämä tuotteet saattavat myös kiinnostaa sinua