Naisten trenssit

333 tuotetta

Trenssi on ajaton klassikko, jonka suosio jatkuu vuodesta toiseen. Trenssi kehitettiin alun perin Iso-Britannian armeijan upseereille sadetakiksi. Tuolloin trenssitakin ominaispiirteitä olivat muun muassa kaksirivinen 10 nappia sisältävä napitus, vyö ja pieni viitta takin takaosassa. Nykyaikaiset trenssit ovat hyvin paljon esikuvansa kaltaisia, mutta erikoisempiakin malleja on saatavilla. Tyypillisen kaksoisnappirivin sijaan joissakin trensseissä on käytetty vetoketjua kiinnitykseen ja joissakin yksirivistä napitusta. Pituudet vaihtelevat myös suuresti, joten trenssitakkien valikoimasta on helppo löytää omaan käyttötarkoitukseen sopiva malli. Ensimmäisen maailmansodan aikaan upseerien käyttämä trenssi oli khakin värinen, ja sieltä juontaakin juurensa trenssin klassikkovärinä pidetty vaalea beige. Nykyajan mallit tarjoavat khakin lisäksi monia muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi mustaa, sinistä ja harmaata. Trenssien materiaalit vaihtelevat villakankaisista puuvillaisiin ja puuvillasekoitteisiin, joten trenssi soveltuu mainiosti välikausitakiksi, kesän kylmiin päiviin ja villakankaisena versiona myös talveen.

Ikiklassikko trenssi valloittaa yhä uudestaan

Trenssi on ehdottomasti ansainnut paikkansa eräänä nykypäivän suosituimpana klassikkovaatteena. Yhä uudestaan ja uudestaan catwalkit täyttyvät kulloisenkin muodin mukaisista trensseistä. Myös julkkikset ovat ottaneet tämän takin omakseen aina Audrey Hepburnista Kate Mossiin. Trenssin avulla onnistut luomaan elegantin ja huolitellun tyylin, joka ei mene koskaan pois muodista. Tyyli-ikoniksikin noussut herttuatar Catherine, aikaisemmin tunnettu tyttönimeltään Kate Middleton, on suosinut eleganttia trenssiä monissa tilaisuuksissa. Oli sitten oma tyylisi enemmän rokahtavaan suuntautuva tai kuninkaallisen elegantti, löydät trenssien valikoimasta varmasti omaan lookiisi sopivan mallin. Trenssi on myös usein listattu yhdeksi must-hankinnaksi vaatteiden top-listoilla.

Kauniit ja elegantit trenssit jokaiseen tyyliin

Pue päällesi upea trenssi, kapeat housut ja korolliset nilkkurit tai matalat polvipituiset nahkasaappaat, ja täydellinen viileiden päivien look on valmis. Tyylikäs yhdistelmä on pukeatrenssin kanssa lyhyt mekko ja korkokengät tai ballerinat. Jättämällä trenssin huolettomasti auki tai solmimalla vyön löysälle solmulle, saat luotua rennon lookin. Rentoon lookiin sopivat täydellisesti väljät, jopa hieman pussimaiset trenssit. Jos sen sijaan rakastat huoliteltua ja pelkistettyä tyyliä, valitse suoralinjainen, tyköistuva trenssi ja kiinnitä takki huolellisesti mukana tulevalla vyöllä. Joistakin moderneista malleista vyö on jätetty kokonaan pois. Omaan tyyliin sopiva trenssi on nyt helppo löytää trenssien upeasta valikoimasta!

Yhdistele ja sekoita