Korsetit

Suositut filtterit
48 tuotetta
infoSponsoroitu

Korsetit on salaisia aseita klassisen tiimalasivartalon saavuttamiseen. Samalla ne ovat sensuelleja ja kauniita alusasuja. Monet saattavat silti vierastaa ajatusta korsettiin pukeutumisesta, mutta aivan turhaan. Korsetilla oli toki pitkään maine epämukavana ja vapautta rajoittavana vaatteena, mutta nykyiset korsetit eivät enää muistuta historiallisten aikojen valaanluuhirvityksiä kuin ehkä etäisesti ulkonäöltään. Nykykorsetit antavat tilaa liikkua ja ohjailevat vartalon muotoa tehokkaasti mutta miellyttävällä tavalla.

Korsetti korseletti vai korsettitoppi?

Jos oikea korsetti tuntuu silti liian oudolta ajatukselta, kannattaa kokeilla korsettimallisia rintaliivejä eli korseletteja. Korseletissä yhdistyvät rintaliivien ja perinteisten korsettien monet hyvät puolet. Ne näyttävät vintage-henkisen söpöiltä ja naisellisilta, mutta eivät muokkaa vartaloa aivan yhtä radikaalisti kuin perinteinen korsetti. Myös topin ja korsetin yhdistelmä, korsettitoppi saattaa olla aloittelijalle helpompi vaihtoehto.

Korsetit – käytännöllisiä ryhdinantajia vai herttaisia pitsiunelmia?

Kukapa ei haluaisi olla parhaimmillaan juhlissa? Korsetit sopivat erityisen hyvin juhlapuvun alle puettaviksi, sillä ne tuovat lisää ryhtiä olemukseen. Usein pehmeä ja tyköistuva juhlaleninki suorastaan vaatii jämäköitä ja äärimmäisen hyvin sopivia alusvaatteita istuakseen kunnolla kantajansa päällä. Jos korsettia halutaan käyttää lähinnä vartalon muokkaamisen apuvälineenä, voi olla parasta valita mahdollisimman sileäpintainen ja huomaamaton malli. Toisaalta esimerkiksi monien morsianten perinteinen valinta hääpuvun alle on mahdollisimman koristeellinen ja näyttävä pitsikorsetti sekä sukkanauhat, jotka ilahduttavat tuoretta aviopuolisoa entisestään.

Korsetit ovat kokeneet uuden tulemisen erinäisten alakulttuurien suosion myötä. Ne näyttelevät erittäin tärkeää osaa esimerkiksi burleski-estetiikassa. Myös goottien ja steampunk-harrastajien parissa korsetteja näkyy runsaasti, joskus myös liivin tapaan vaatteiden päälle puettuna. Uiskentelitpa sitten valtavirrassa tai ihan omia reittejäsi, korsettiin pukeutumista kannattaa kokeilla.

Yhdistele ja sekoita