Vaatteet

260 431 tuotetta

Vaatteet päälle ja ei kun menoksi! Niin, mutta millaiset vaatteet? Ei ole aivan yhdentekevää, miten pukeudut. Vaatteet suojaavat meitä vaihtelevilta sääolosuhteilta, voivat viestiä persoonastamme ja asemastamme ja saada meidät näyttämään hyvältä. Pukeutumista helpottamaan on luotu etikettisääntöjä, mutta lopulta kannattaa pukeutua niin kuin itsestä tuntuu. Millainen päivä sinulla on tänään tiedossa?

Vaatteet kuntoon päästä varpaisiin

Henkilön vaatekaapin sisällöstä voi päätellä paljonkin. Pullistelevatko hyllysi urheiluvaatteita vai koostuuko garderobisi pääsääntöisesti harmaista arkipuvuista? Kenties olet erityisen rakastunut johonkin tiettyyn tyyliin, esimerkiksi fiftarityyliin, ja haluat toteuttaa tyylivisiotasi päivän jokaisena hetkenä. Saatat olla muotia ahkerasti seuraava trendsetteri tai vakaa oman tiesi kulkija, joka valikoi vaatteet käytännöllisistä lähtökohdista. Vaatteiden valintaa saattavat ohjata myös ekologiset arvot. Onneksi kestävän kehityksen arvojen mukaisten vaatteiden löytäminen on entistä helpompaa. Monet muotialan yritykset ovat heränneet ajattelemaan vihreitä arvoja ja tekemään tuotannostaan tiukimmankin eettisen tarkastelun kestävää. Muotia on mukava kuluttaa, kun voi tehdä sen kaikin puolin hyvillä mielin.

Uudet vaatteet piristävät mieltä ja olemusta

Uusille vaatteille on aina tarvetta. Kun seuraava sesonki pyörähtää käytiin, tekee mieli ryhtyä päivittämään vaatekaappia. Kesäkelit houkuttelevat hankkimaan uusia ihania shortseja ja kesämekkoja, kun taas talven ensi pakkaset saavat ajatukset lämpimien takkien ja ulkoiluhousujen hankintaan. Välillä vaate hankitaan juuri jotain erityistä tilaisuutta silmällä pitäen. Esimerkiksi työhaastatteluun kannattaa osallistua mahdollisimman viimeistellyssä, tyylikkäässä ja hyvin istuvassa asussa, joka kuvastaa työn luonnetta. Uusia vaatteita hankitaan usein myös juhliin, sillä kaikkihan haluavat tuntea itsensä upeaksi ja itsevarmaksi tärkeänä juhlapäivänä. Siisti pukeutuminen on myös kunnianosoitus itse juhlaa ja sen järjestäjiä kohtaan. Toisaalta perusvaatteitakaan ei saa unohtaa. Aina silloin tällöin vaatekaappia kannattaa läpikäydä kriittisellä silmällä: kaikki nuhjuiset vaatteet ja parittomat sukat kannattaa poistaa ja hankkia tilalle uudet. Myös alusvaatteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, koska pukeutuminen on palapeli, jossa jokainen pala ratkaisee. Uudet vaatteet saavat sinut sädehtimään!

Tutustu myös

Vaatteet ovat toinen ihomme

Jokainen aamu alkaa vaatteista. Ei ole samantekevää, missä asussa kohtaat päivän haasteet: selviät valinnasta nopeimmin, kun hankit kaappiisi ajattomia vaatteita luomaan rungon ja muutamia ajankohtaisia trendivaatteita viimeistelemään klassisen tyylin.

Harmaa on uusi musta, vai oliko se oranssi? Maailma muuttuu ja trendit vaihtuvat. Kun valitset omannäköisesi vaatteet, voit sekä seurata muotia että korostaa omaa persoonallisuuttasi. Valitse kaappiisi muutamat laadukkaat perusvaatteet maanläheisissä väreissä ja täydennä niitä ajankohtaisilla asusteilla. Muista myös välillä hemmotella itseäsi: hehkeä iltamekko tai freesit farkut päivittävät asuvalikoimasi katseet kestäväksi tyyliksi.

Sinulle sinunnäköisesi vaatteet

For him: Onko edessäsi kokous, kiipeilypäivä vai jännittävä rendezvous? Pari eleganttia kauluspaitaa kannattaa pitää aina lähtövalmiina. Työtapaamisiin heität yllesi modernin pikkutakin, päivätreffeille vaihdat sen siistiin neuleeseen, joka saa hehkua okrankeltaista tai tomaatinpunaista. Illan tärkeään tapaamiseen voit valita hillityt, yksiväriset chinot tai modernit farkut epäsymmetrisin leikkauksin. Avoin paitapusero antaa huolettoman vaikutelman – sen alta pilkottaa ihonmyötäinen t-paita, joka saa vaikka kimaltaa!

For her: Oletko mekko-, farkku- vai jakkupukutyyppi? Who cares, aikaansa seuraavan naisen vaatekomeroa kuvastaa monipuolisuus. Kylmiä ilmoja varten kannattaa kurkata yhä laajentuva ponchovalikoima – alle sopii niin pikkumusta kuin kaftaanimainen silkkipaitakin. Jälleen ajankohtaiset vaatteet nahkahame ja samettihousut haluavat kumppanikseen ylisuuren neuleen tai kulmikkaan, isokukkaisen puuvillapuseron. Laukku ja lompakko saavat nyt olla nahkaa.

For kids: Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Muoti ja persoonallinen tyyli nimeävät myös lasten ja nuorten vaatteita. Retropilkkuja vai hempeitä ruusuja? Jo pikku veijarikin tietää, millaiselta hänen oma tyylinsä näyttää. Tyttöjen takit ja puserot ihastuttavat naisellisin leikkauksin, ja etnokuosit tekevät tuloaan. Pojat suosivat farkkuja ja tunnettujen merkkien printtipaitoja. Lasten ja nuorten kengissä korostuu nyt toimivuus: kouluun, metsään tai kaupungille, laadukkaat kengät vievät kaikkialle.