Laskettelu- ja lumilautailulasit ovat yksi tärkeimmistä hankinnoista, mitä voit tehdä: ne ovat aivan yhtä tärkeitä kuin vaikkapa laskettelutakki tai -housut. Kuka tahansa laskettelija tai lumilautailija voi vahvistaa, että huono näkökyky urheilun aikana voi pilata päivän yhtä nopeasti kuin jalkoja hiertävät kengät tai huono annosvalinta rinneravintolassa. Kaikki laskettelu- ja lumilautailulasit tarjoavat joitakin samoja perusominaisuuksia, kuten suojan tuulelta, lumelta ja heijastukselta. Valitessasi juuri sinulle täydellisiä laseja, saatat haluta ottaa huomioon seikkoja, kuten linssityypin, linssin värin, mahdollisuuden vaihtaa linssiä sekä tietysti istuvuuden.

Laskettelu- ja lumilautailulasit on jaettu kolmenlaisiin linssityyppeihin: yksinkertaisiin, kaksois- tai vaihtolinsseihin. Perinteisissä yksikerroksisissa laskettelulaseissa on pehmusteet linssien ympärillä sekä säädettävät remmit. Tällaisia laseja ostaessa kannattaa valita malli, jossa ilmareiät parantavat hengittävyyttä ja poistavat kosteutta, estäen näin huurtumisen. Kaksoislinssiset laskettelulasit mahdollistavat linssien sisäpinnan säilymisen huurtumattomana, ja ne tarjoavat myös tehokkaan suojan vaaralliselta UV-säteilyltä. Joihinkin laseihin on saatavissa myös erivärisiä vaihtolinssejä.

Laskettelu- ja lumilautailulasit mahdollistavat huolettoman ja tyylipuhtaan suorituksen

Linssien värikään ei ole ollenkaan yhdentekevä. Vaikka jokin väri saattaisikin sointua takkiisi paremmin, kannattaa väri valita sääolosuhteiden mukaan. Kirkkaalla, aurinkoisella säällä melko tummat, esimerkiksi punertavanruskeat linssit ovat erinomainen valinta, sillä ne vähentävät silmiin kohdistuvaa valoa. Pilvisellä säällä taas kontrastia parantava linssi, esimerkiksi oranssi tai punainen on sopiva valinta. Lumisateessa, kovassa sumussa tai iltamäessä mahdollisimman vaaleat linssit toimivat parhaiten.

Valikoimastamme löydät alan johtavat merkit, jotka ovat huippuunsa viedyn laadun lisäksi panostaneet kadehdittavan hyvännäköiseen designiin. Kaikista valikoimamme laseista löydät säädettävät remmit, jotta voit itse säätää lasit sopiviksi. Eikun siis lasit päähän ja säihkymään kilpaa hankien kanssa!

Yhdistät helposti