Mallisto

Suositut filtterit
434 tuotetta
Seuraa suosikkimerkkejäsi
Näe enemmän suosikeiltasi ja bongaa uutuudet ensimmäisenä.

Britit ovat tunnettuja huolitelluista jalkineistaan. Laadukkaita nahkakenkiä arvostetaan, huolletaan – ja käytetään pitkään. Niiden valmistamisella on myös pitkät perinteet. Osa brittiläistä perinnettä on legendaarinen Clarks-merkki. Sen perustivat veljekset Cyrus ja James Clark vuonna 1825. Ensimmäiset Clarksit olivat yksinkertaiset nahkatohvelit. Yrityksen menestys kasvoi entisestään, kun joukkoon liittyi Jamesin vanhin poika William. Hän nimittäin loi tavan valmistaa kenkiä mekaanisesti, mikä oli tuohon aikaan ennennäkemätöntä! Kun merkin putiikki avattiin Lontoossa 1900-luvun alussa, kengänvalmistustaidot yhdistyivät muotivirtausten seuraamiseen. Niin muodostui näihin päiviin asti pysynyt maine: Clarks on takuu laadusta ja muodikkuudesta.

Clarksin kävelykengät ovat klassisuudessaan vertaansa vailla

Clarks valmistaa edelleen Desert Boot -mallia. Se on yrityksen klassisin ja tunnetuin kenkämalli. Aavikkokengiksikin kutsutut nilkkurit saivat nimensä edeltäjiltään. Brittiläiset sotilaat nimittäin ostivat Kairon basaareista näitä minimalistisen muotoilun taidonnäytteitä ja käyttivät niitä aavikko-olosuhteissa. Pyöreäkärkisissä kengissä on raakakumipohja ja yläosa ommellaan kahdesta nahkapalasta. Ne ilmestyivät Clarksin mallistoon vuonna 1950, eikä hyväksi havaittua tuotetta ole sittemmin muuteltu. Perinteisimmin mokkanahasta valmistetut nilkkurit ovat monikäyttöiset ja mukavat. Ne sopivat niin farkkujen kuin chinojen kanssa ja luovat asuun aavistuksen boheemia sävyä. Alkuperäinen malli on tarkoitettu miehille, mutta samankaltaisia nilkkureita valmistetaan naisille ja lapsillekin. Clarks on ollut myös monien alakulttuurien suosiossa. Niitä ovat rakastaneet niin 60-luvun brittinuoriso, jamaikalaiset reggaetähdet kuin räppäritkin!

Uusia trendikkäitä malleja

Clarks ei ole kuitenkaan jäänyt lepäämään laakereilleen, vaikka legendaariset mallit ja vankka maine sen olisivat mahdollistaneetkin. Suosittujen mallien lisäksi yrityksessä valmistetaan monenlaisia mukavia, laadukkaita ja tyylikkäitä jalkineita niin miehille kuin naisillekin. Myös lastenmallisto on suosittu: kasvavia jalkoja on syytä helliä mukavilla kengillä! 90-luvun lopulta alkaen Clarks on laajentanut valikoimaansa, ja se sisältää muun muassa huippumuodikkaita korkokenkiä ja urbaaniin tyyliin sopivia puvunkenkiä. Valikoimassa on maihareita, sandaaleja ja jopa makeita laukkujakin! Siinä missä kenkien ilme vaihtelee klassisesta moderniin, laadusta ei tarvitse koskaan olla huolissaan. Jokainen joskus Clarkseja käyttänyt tietää, että kengät ovat pehmeät ja joustavat. Ja mikä parasta, ne muotoutuvat käyttäjänsä jalan muotoihin. Ne ovat suorastaan elämänlaatua parantava kenkävalinta!