Mallisto

395 tuotetta
Seuraa suosikkimerkkejäsi
Näe enemmän suosikeiltasi ja bongaa uutuudet ensimmäisenä.

Etsitkö laadukkaita ja tyylikkäitä kenkiä? Brittiläinen Clarks on erinomainen vaihtoehto. 1800-luvulta asti kenkiä valmistaneen firman jalkineet kunnioittavat kengänteon jaloja perinteitä, mutta ne ovat myös huolitellun moderneja.

Kenkien muotokieli vaihtelee klassisista kävelykengistä aina tyrmäävän trendikkäisiin loafereihin, saapikkaisiin ja avokkaisiin. Kaikkia niitä yhdistää viimeistelty lopputulos, huippulaadukkaiden materiaalien käyttö sekä taattu mukavuus. Kaikkien aikojen klassikkokenkien joukkoon kuuluvat Wallabee-nilkkurit, joita käyttää esimerkiksi arvostetuksi tyyli-ikoniksikin urallaan sukeutunut laulaja-muusikko Pharrell Williams. Ajaton ja klassinen Desert-malli on myös kaikkien tyylinikkareiden kestosuosikki.

Clarks on hurmaava yhdistelmä laatua ja designia

Clarks-valikoimassa on vaihtoehtoja niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Naisille Clarks luo sekä viehättävän naisellisia korkokenkiä ja nilkkureita, että matalia, urbaaniin arkipukeutumiseen sopivia maihareita, nilkkureita ja saapikkaita. Brändin matalat nauhakengät sopivat huippumuodikkaaseen, minimalistiseen ja linjakkaaseen tyyliin! Merkki tunnetaan myös sen mainioista olka- ja käsilaukuista, joissa yhdistyvät klassinen vintage ja persoonallinen, moderni design.

Miesten Clarks-valikoimaan kuuluu myös klassisia nauhakenkiä, jotka sopivat esimerkiksi suorien housujen seuraksi. Tyylikkäät korkeavartiset nilkkurit puolestaan sopivat kapeiden farkkujen ja pikkutakin tai neuleen kanssa. Hauskan yksityiskohdan asukokonaisuuteen luovat herkullisen väriset versiot Clarksin klassikkonilkkureista. Yhdistä ne esimerkiksi chinoihin ja taita puntit, jotta komeat kengät pääsevät oikeuksiinsa! Vielä rennommaksi asu muuttuu, kun siihen yhdistetään merkin minimalistiset tennarit.

Myös perheen pirpanoille Clarks on erinomainen valinta. Laadukkaasta ja leikkisästäkin valikoimasta löytyvät niin kesäsandaalit, talvisaappaat kuin tennaritkin tytöille ja pojille!

Tutustu myös

Britit ovat tunnettuja huolitelluista jalkineistaan. Laadukkaita nahkakenkiä arvostetaan, huolletaan – ja käytetään pitkään. Niiden valmistamisella on myös pitkät perinteet. Osa brittiläistä perinnettä on legendaarinen Clarks-merkki. Sen perustivat veljekset Cyrus ja James Clark vuonna 1825. Ensimmäiset Clarksit olivat yksinkertaiset nahkatohvelit. Yrityksen menestys kasvoi entisestään, kun joukkoon liittyi Jamesin vanhin poika William. Hän nimittäin loi tavan valmistaa kenkiä mekaanisesti, mikä oli tuohon aikaan ennennäkemätöntä! Kun merkin putiikki avattiin Lontoossa 1900-luvun alussa, kengänvalmistustaidot yhdistyivät muotivirtausten seuraamiseen. Niin muodostui näihin päiviin asti pysynyt maine: Clarks on takuu laadusta ja muodikkuudesta.

Clarksin kävelykengät ovat klassisuudessaan vertaansa vailla

Clarks valmistaa edelleen Desert Boot -mallia. Se on yrityksen klassisin ja tunnetuin kenkämalli. Aavikkokengiksikin kutsutut nilkkurit saivat nimensä edeltäjiltään. Brittiläiset sotilaat nimittäin ostivat Kairon basaareista näitä minimalistisen muotoilun taidonnäytteitä ja käyttivät niitä aavikko-olosuhteissa. Pyöreäkärkisissä kengissä on raakakumipohja ja yläosa ommellaan kahdesta nahkapalasta. Ne ilmestyivät Clarksin mallistoon vuonna 1950, eikä hyväksi havaittua tuotetta ole sittemmin muuteltu. Perinteisimmin mokkanahasta valmistetut nilkkurit ovat monikäyttöiset ja mukavat. Ne sopivat niin farkkujen kuin chinojen kanssa ja luovat asuun aavistuksen boheemia sävyä. Alkuperäinen malli on tarkoitettu miehille, mutta samankaltaisia nilkkureita valmistetaan naisille ja lapsillekin. Clarks on ollut myös monien alakulttuurien suosiossa. Niitä ovat rakastaneet niin 60-luvun brittinuoriso, jamaikalaiset reggaetähdet kuin räppäritkin!

Uusia trendikkäitä malleja

Clarks ei ole kuitenkaan jäänyt lepäämään laakereilleen, vaikka legendaariset mallit ja vankka maine sen olisivat mahdollistaneetkin. Suosittujen mallien lisäksi yrityksessä valmistetaan monenlaisia mukavia, laadukkaita ja tyylikkäitä jalkineita niin miehille kuin naisillekin. Myös lastenmallisto on suosittu: kasvavia jalkoja on syytä helliä mukavilla kengillä! 90-luvun lopulta alkaen Clarks on laajentanut valikoimaansa, ja se sisältää muun muassa huippumuodikkaita korkokenkiä ja urbaaniin tyyliin sopivia puvunkenkiä. Valikoimassa on maihareita, sandaaleja ja jopa makeita laukkujakin! Siinä missä kenkien ilme vaihtelee klassisesta moderniin, laadusta ei tarvitse koskaan olla huolissaan. Jokainen joskus Clarkseja käyttänyt tietää, että kengät ovat pehmeät ja joustavat. Ja mikä parasta, ne muotoutuvat käyttäjänsä jalan muotoihin. Ne ovat suorastaan elämänlaatua parantava kenkävalinta!