Lippalakki on miesten sporttisen tyylin vakiovaruste. Lippalakilla on helppoa lisätä myös mihin tahansa vapaa-ajan lookiin hivenen huolettoman rentoa asennetta. Miesten urheilulippalakit ovat täynnä klassikkomalleja ja urheilumaailman huippumerkkejä.

Lippalakkien perimmäinen tarkoitus on suojata päätä mutta nykyään urheilulippalakit ovat vakiinnuttaneet asemansa tärkeänä muotiasusteena, jolla viimeistellään tyyli tai tuodaan siihen ripaus omaa persoonallisuutta. Lippalakilla moni mies kertoo myös mieltymyksistään valitessaan oman suosikkijoukkueensa tai merkkinsä lippalakin. Miesten urheilulippalakit käsittävät niin suoralippaiset kuin käyrälippaiset flexfit ja snapback-lippikset.

Miesten urheilulippalakit viimeistelevät sporttisen miehen tyylin

Baseball-lippikset ovat klassisin lippismalli, josta on kehittynyt monta eri mallia. Ensimmäiset baseball-lippikset vakiintuivat urheilumaailmassa jo 1860-luvulla, kun ensimmäiset lippalakit ilmestyivät brooklyniläisen baseball-joukkueen peliasuun. Suoralippaisesta näyttävästä baseball-lakista on siirrytty trendeissä takaisin kypsempään "dad hat" -malliseen lippikseen, joka onkin perinteinen baseball-lippis, jota nähdään niin urheilukentillä kuin fanien päässä katsomossa. Se on valmistettu useimmiten kanvaasikankaasta tai puuvillasta. Tietyt harrastukset ja urheilulajit vaativat erityisesti lippistä – monessa lajissa se onkin jo osa tyyliä, kuten golfissa tai purjehduksessa.

Flexfit-lippis on muodikas asuste lähes minkä tahansa asun kanssa, jopa puvussa toimistolle kiirehtivä mies voi lisätä tyyliinsä rakkaan lippalakkinsa – kannattaa suosia lippiksessä tummia sävyjä, jotta se ei pomppaa liikaa tyylistä. Lippis tuo myös smart casual -tyyliin rennon yksityiskohdan esimerkiksi farkkujen, kauluspaidan ja bleiserin kanssa. Asustamalla työtyylinsä urheilulippalakilla tiukkakin bisnesmies voi tuoda omaa persoonallisuuttaan esille muuten virallisen asun kanssa, ainakin toimistolle saapuessaan.

Baseball-lippikset ovat kiinteä osa sporttista muotia mutta myös katutyyliä. Värikkäät ja näyttävät snapback-lippikset ovat suosittu statement-asuste katutyylissä. Niitä käyttävät erityisesti tyylissään hiphop- ja rock-maailman tähdet ja luonnollisesti urheilumaailman superstarat. Lisää sinäkin sporttiseen vapaa-ajan tyyliisi lippalakki tuomaan rentoa asennetta!

Yhdistät helposti