accountaccountbagbagzalando logomenu

KAIKKI SUOMEN SUOSIKKIMERKIT

AINA ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS

100 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Miesten jalkapallokengät

Brändejä seuraamalla saat tietoa valmistajien uutuuksista omassa feedissäsi.
+ Brändi on tallennettu suosikkeihisi. Voit seurata valmistajan uutuuksia feedissäsi.
353 tuotetta

Ammattilaisen vinkit jalkapallokenkien hankintaan


Jani Haverinen, Espoon Palloseura

”Pelialusta vaikuttaa jalkapallokenkien valintaan monessakin tapauksessa. Suurin osa suomalaisista treenaa ja pääosin myös pääsee pelaamaan keinonurmilla, joihin on olemassa ihan oma AG (artificial ground) kenkä. Keinonurmelle sopivat hyvin myös turf-kengät, joissa kengän pohjassa on hyvin paljon pieniä nappuloita. Turf-kengät soveltuvat hyvin myös hiekkakentälle ja ovat erityisesti useamman kerran nilkkansa ympäripyöräyttäneiden pelaajien suosiossa. Turffit ovat myös hyvä vaihtoehto kaikkein pienimmille pelaajille. Sitten on vielä FG (firm ground) mallisia kenkiä ja SG (soft ground) kenkiä. Näistä molemmista löytyy uusimmat värit ja mallit. FG-kengät sopivat aika hyvin kaikille alustoille ja itselläni onkin ollut kaikki viimeiset kengät näitä. Jos kuitenkin treenaa paljon kovalla alustalla, kengät todennäköisesti kuluvat nopeammin rikki kuin AG- tai turf-kengät. Sitten vielä nämä SG-kengät, jotka ovat vain nurmikengät. Näissä on mahdollisesti irtonappulat, joita voi vaihtaa muovisista metallisiin ja tällöin pito varsinkin märällä nurmella on paras. Jos suurin osa harjoittelusta tapahtuu hyvällä nurmella, niin nämä ovat hyvä vaihtoehto.”


”Itse hankin uudet kengät yleensä puolen vuoden tai vuoden välein. Yleensä siinä ajassa kengät kuluvat tai hajoavat sen verran, että täytyy hankkia uudet. Uudet nappikset kannattaa hankkia mieluiten jo ennen entisten hajoamista, koska kenkien sisäänajo vie tavallisesti jonkin aikaa. Suosittelenkin käyttämään kahta paria kenkiä, niin ei jää pulaan, jos toiset hajoavat. Myös jos harjoittelee paljon, niin kahden kenkäparin käyttö vuorotellen lisää kenkien käyttöikää. Kenkien tulisi ehtiä kuivumaan aina ennen seuraavaa harjoitusta tai peliä.”


”Kenkien istuvuus on ehdottomasti tärkeintä”


adidas F50 Adizero -jalkapallokengät

”Jalkapallokenkien hankinnassa istuvuus on mielestäni ehdottomasti tärkein seikka. Uusia kenkiä hankittaessa niiden tulisi tuntua jalassa napakalta ja olla ’sukkamaiset’. Tämä poikkeaa siis peruskenkien tai lenkkareiden hankinnasta, joissa kengän kärkeen tulisi jättää varpaille hieman tilaa. Kasvavilla junioreilla tämä tietysti hankalaa, jos ostaa juuri tietyllä hetkellä sopivat kengät, ne käyvät nopeasti pieneksi. Nappulakenkiä saa nykyään melkein kaikissa väreissä, mutta suosittelisin kuitenkin muistamaan, että jalat ovat pelaajan työväline ja vaikka värillä on väliä, sen ei tulisi olla tärkein peruste kenkien valinnassa.”


”Itse käytän tällä hetkellä adidaksen Adizero F50 merkkisiä kenkiä. Pidän kenkien keveydestä ja ne istuvat jalkaani erinomaisesti. Juniorivuosina on tullut käytettyä useita eri merkkejä, mutta nyt kun jalka pysyy samankokoisena ja -muotoisena, niin on helppo suosia hyväksi todettuja kenkiä.”