Säärystimet

Suositut filtterit

Säärystimet ovat olleet tärkeä osa muotia jo vuosisatojen ajan

Säärystimet ovat perinteiset, jalkaterän ja usein ainakin säären alaosan peittävät asusteet – hieman pitkien sukkien kaltaiset, mutta toki ilman varvasosaa. Niitä käytetään yleensä nimenomaan jalkojen ja nilkkojen lämmittämiseen sekä suojaamiseen ja joskus myös ihan vain tyylimielessä.

Säärystimet ovat olleet tärkeä osa muotia jo vuosisatojen ajan. Niiden historia juontaa juurensa aina keskiajalle saakka, jolloin niitä käytettiin paljolti monissa eri kulttuureissa alun perin suojaamaan jalkoja ja sääriä kylmältä. 80-luvun alussa niistä tuli todellinen muotihitti sekä aerobicin että monien elokuvien ansiosta.

Viimeisten vuosikymmenien aikana säärystimien suosi on jälleen ollut vahvassa nousussa paitsi nuorten myös aikuistenkin keskuudessa. Niitä käytetään polvisukkien tavoin ja usein esimerkiksi saappaiden kanssa niin, että ne pilkistävät hieman varren alta. Moni suosii niitä myös leggingsien, trikoiden sekä farkkujen kanssa. Löydä omaan tyyliisi sopivat säärystimet Zalandolta!

Säärystimet ovat tärkeä varuste monille urheilijoille

Säärystimet ovat monille myös tärkeä osa urheiluvarustusta. Monet pyöräilijät, jalkapalloilijat, jääkiekkoilijat, vaeltajat sekä luistelijat hyödyntävät niitä niin osana jokapäiväisiä treenejään kuin tärkeitä kisojaankin sekä harrastus- että ammattitasolla.

Myös moni tanssija pukee jalkoihinsa säärystimet ennen treenien alkua. Esimerkiksi ballerinat suosivat niitä siinä vaiheessa treeniä, kun jalkojen lihakset eivät ole vielä ehtineet lämpiämään riittävästi. Kun lihakset ehtivät lämmetä ennen varsinaista suoritusta, vältetään lihaskrampit.

Monet käyttävät säärystimiä jaloissa, mutta myös niin sanotut ranteisiin puettavat hihatkin ovat tärkeä osa urheilua. Ne toimivat säärystimien tavoin ja ovat tuttu näky esimerkiksi koripalloilijoiden käsivarsissa. Zalandon mallistosta löydät moniin lajeihin sopivat säärystimet ja hihat, jotka on suunniteltu nimenomaan urheilijoiden tarpeita silmällä pitäen. Tilaa ne jo tänään, niin pääset pian testailemaan niitä treenatessasi!

Aina laadukkaista materiaaleista

Eri säärystimet eroavat toisistaan yleensä monellakin tapaa. Niitä voi nimittäin valmistaa monin eri tavoin ja eri käyttötarkoituksiin. Materiaalit ja esimerkiksi istuvuus vaihtelevatkin juuri sen mukaan, onko kyseessä urheiluun vai arkipukeutumiseen suunnattu malli.

Tyylikkäät ja muodikkaat säärystimet ovat usein esimerkiksi kaunista, katseita kääntävää sekä ihanan lämpöisen näköistä joustinneulosta, mikä tarjoaa niille villasukkaa jäljentelevän ulkonäön. Moni suosii myös esimerkiksi fleece-kangasta, joka lämmittää ja tuntuu ihanan pehmeältä ihoa vasten. Mallin pituus saattaa vaihdella pelkän nilkan peittävästä aina polven yli ulottuvaan ja leveys rennon löysästä ihonmyötäiseen.

Urheilijoiden tarpeisiin suunnatut mallit sen sijaan ovat usein jotain teknistä materiaalia, kuten venyvää ja joustavaa trikoota. Niiden tarkoitus on istua napakammin, mutta kuitenkaan puristamatta. Monia malleja koristaa myös jokin printti tai merkin logo. Tilaa Zalandolta näyttävät, tyylikkäät, kestävät ja istuvat säärystimet vain muutamalla klikkauksella!

Yhdistele erilaisiin asuihin

Säärystimet sopivat hyvin luoville pukeutujille, jotka kaipaavat asuihinsa jotain lisää. Ne ovat erityisen ihanat asusteet etenkin talvella ja syksyllä, kun suosit muutenkin lämpimämpiä vaatteita.

Säärystimien päät voi sujauttaa esimerkiksi matalavartisten nilkkureiden sisään ja luoda näin kauniin sukkaefektin Voit toki vaihtoehtoisesti kääräistä varren päälle kiinnittämään katseita.

Näitä asusteita on hauska pukea niin paksujen takkien kuin vaikkapa kuviollisten leggingsienkin kanssa. Ja miksei vaikkapa hameen tai lyhyempien shortsien kanssa? Voit luoda niiden avulla kiinnostavaa kontrastia myös muutoin yksiväriseen, yksinkertaiseen ja arkiseen asukokonaisuuteen. Löydä mieleisesi malli Zalandolta ja tilaa ne jo tänään!